INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Naţionala Turciei vrea să îl ademenească pe Lucescu cu un salariu bombă: "6 milioane!"

Lucescu are o imagine extrem de bună în Turcia, fiind considerat la începutul anilor 2000 drept
Lucescu are o imagine extrem de bună în Turcia, fiind considerat la începutul anilor 2000 drept "noul Împărat". Primul e Fatih Terim // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 martie 2013 21:06

Potrivit postului turc Radio Spor, preşedintele federaţiei, Yildirim Demiroren, îi pregăteşte "un cec în alb românului. Un salariu similar cu cel al olandezului Hiddink".

Mircea Lucescu pleacă de la Şahtior în iunie. E aproape sigur. Cu cine va semna? Italienii anunţă Inter Milano sau Napoli ca destinaţie. Francezii amintesc de Paris SG. Ruşii susţin că antrenorul se va înţelege cu Anji Mahacikala.

Şi totuşi, este posibil ca, la 67 de ani, după 27 de ani de muncă fără întrerupere la echipele de club, "Il Luce" să preia o "naţională". "Naţionala" Turciei, adversara "tricolorilor" în preliminariile CM 2014, pe care o vom întîlni pe 10 septembrie la Bucureşti.

"Unicul ce poate redresa echipa"
Postul Radio Spor susţine că Yildirim Demiroren, 48 de ani, preşedintele forului turc (TFF), fost conducător al lui Beşiktaş, le-ar fi spus apropiaţilor că "Lucescu este unicul ce poate redresa echipa noastră. Ne despărţim de Abdullah Avci şi îl aducem selecţioner pe Lucescu la vară".

Salariul nu este o problemă. "Va avea cec în alb", ar fi spus bossul TFF, iar Radio Spor precizează: "Guus Hiddink a cîştigat şase milioane de euro anual în 2010-2011. Şi românului i s-ar pregăti un salariu similar".

Avion la Doneţk
Demiroren, cu o avere de 350 de milioane de dolari, este bun prieten cu tehnicianul. "De mulţi ani, Lucescu este sfătuitorul său. Mai ales cînd era la Beşiktaş, Demiroren îl suna pe antrenor pentru a-i cere părerea în momente importante, inclusiv la alegerea oamenilor de pe bancă".

Şi nu doar atît. Tot Radio Spor aminteşte două episoade elocvente. "Ce înseamnă Lucescu pentru Demiroren? În octombrie 2008, după ce Beşiktaş a fost eliminată de Metalist din Cupa UEFA, Demiroren a abandonat echipa şi a zburat de la Harkov direct la Doneţk, încercînd să-l convingă să semneze cu «vulturii».

N-a reuşit. În iunie 2010, a încercat iar, mergînd după Lucescu în Antalya, unde Şahtior era în cantonament. O altă tentativă eşuată. Atunci, Demiroren le-ar fi spus amicilor: «Cîndva, Lucescu tot va fi antrenorul meu»".

3 trofee a cucerit Lucescu în cei 4 ani petrecuţi în Turcia (2000-2004): titlul cu Galata (2002) şi Beşiktaş (2003) şi Supercupa Europei, în 2000

"Italia a însemnat foarte mult pentru cariera mea, dar nu mă voi întoarce la vară în Peninsulă. Poate în viitorul îndepărtat" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (8)
radianu
radianu  •  20 Martie 2013, 13:57

Lasati-l tata sa se pensioneze! Are 67 de ani! Sa lase locul si tinerilor sa se afirme! Vreti sa-l imbalsamati si sa-l tineti mpe banca antrenorilor?

 •  20 Martie 2013, 11:08

De acord cu kdk19...

kdk.19
kdk.19  •  20 Martie 2013, 10:57

am lucrat in Turcia o perioada, ziarele il prezentau pe Lucescu ca un antrenor slab, fiind somer in momentul aducerii lui in Tr.,avea o presa f. proasta la asta contribuind si conferintele de presa la care vorbea in franceza!.Turcii dusmanesc Franta datorita sicanelor pe care le fac mereu francezii turcilor, culminind cu negarea crimelor fkt de ei impotriva armenilor, zic ei(francezii) pana la impotrivirea constanta a Frantei impotriva aderarii Turciei la UE..Si acum ce vor?,sa vina Lucescu sa califice Turcia in dauna Romaniei?, sa-l puna pe ,,imparator" (Terim)sa califice Tr. daca-i asa bun..!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează