INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Nicolae Stanciu se simte bine în Belgia: "Prefer să fiu eficace și să câștig, decât să fac spectacol"

Stanciu, numărul 73, pasând decisiv la Anderlecht - Gabala 3-1, în Europa League
Stanciu, numărul 73, pasând decisiv la Anderlecht - Gabala 3-1, în Europa League

Articol de - Publicat sambata, 15 octombrie 2016 00:00

Nicolae Stanciu a declarat, într-un interviu pentru La Derniere Heure: "Nu mă așteptam să fiu atât de bun la Anderlecht. Nu mă opresc aici".

Întors la Bruxelles după zece zile la "națională", Stanciu a fost căutat imediat de jurnaliștii belgieni. "Mi-a plăcut întotdeauna să pasez, să-mi fac coechipierii să marcheze. Când joc mai retras, îmi imaginez că mă am pe mine în față și încerc să-mi pun colegii în situații cât mai bune", spune cel mai scump jucător cumpărat de Anderlecht, 9,8 milioane de euro.

"Fanii vor show, așteaptă assisturi frumoase, care să lase coechipierii singuri cu portarul, nu simple centrări din corner. Dar pentru mine e important ca, la sfârșitul acțiunii, să văd mingea în plasă. Prefer să fiu eficace și să câștig, decât să fac spectacol".

"Mă simt important la «națională»"

Deocamdată, nu a înscris niciun gol în tricoul violet, a reușit doar 3 assisturi în 7 meciuri jucate în toate competițiile, însă e mulțumit: "Nu mă așteptam să fiu atât de bun la Anderlecht". Anunțând: "Nu mă opresc aici. Voi fi și mai bun".

 Playmakerul, 23 de ani, care a marcat la 5-0 cu Armenia al 5-lea său gol în 10 partide pentru "tricolori", a vorbit și despre selecționata noastră. "Mă simt important la «națională», am dat goluri, am jucat la Euro. Iar Christoph Daum îmi oferă încredere".

"Nu mă opresc niciodată să văd fotbal și mă uit mult la analize. Inclusiv la meciurile mele. Dar nu am nevoie de ele pentru a-mi face autocritica. Știu mereu ce am greșit"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Anderlecht

"Viziunea de joc? M-am antrenat mult, însă e în primul rând ceva cu care m-am născut"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Anderlecht

"În Belgia, a trebuit să mă adaptez, pentru că aici ești obligat să treci din atac în apărare în zece secunde"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Anderlecht

"Acasă, în România, echipele mici jucau foarte defensiv, dar nu erau bine organizate. În Belgia, fotbalul e mai rapid și mai agresiv"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Anderlecht

"Prețul transferului e o sursă de motivație, nu de stres sau presiune"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Anderlecht

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează