INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CEHIA

Florin Niță s-a salvat de la retrogradare și rămâne în Cehia, cu antrenorul care l-a lăudat deseori, dar care l-a și atacat

Florin Niță se simte bine la Pardubice // Foto: Imago
Florin Niță se simte bine la Pardubice // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 06 iunie 2023 18:32 / Actualizat marti, 06 iunie 2023 19:24

La 36 de ani, Florin Niță e la final de împrumut la Pardubice, care a câștigat barajul și a evitat retrogradarea, e și la sfârșit de contract cu Sparta Praga. Foarte probabil, portarul va încheia un nou acord cu Pardubice. Va avea același antrenor, pe Radoslav Kovac, care îl apreciază mult, dar care îl și critică atunci când greșește.

Pe 3 iulie, Florin Niță împlinește 36 de ani. În acea zi, ar putea fi liber de contract. Pe 30 iunie, se încheie împrumutul la Pardubice, dar se termină și acordul cu Sparta Praga și devine jucător liber. Dacă nu se înțelege, până atunci, să semneze cu Pardubice.

„Florin Niță e un dar din cer. Cea mai bună achiziție din istoria lui Pardubice”

Împrumutul la Pardubice, pentru ultimele patru luni ale sezonului, a fost inspirat pentru el. Și pentru noua echipă. Niță a găsit-o pe Pardubice „lanternă” în Cehia, aproape fără speranțe. El a închis poarta, a ajutat-o să scape de ultimul loc și de retrogradarea directă. A apărat excelent, fiind ales de câteva ori goalkeeperul etapei. Vârful său, pe 14 mai, la 2-0 în deplasare cu Brno, când a apărat două penaltyuri în șase minute.

Toți erau încântați de el, colegi, antrenori, fani, oficiali ai clubului. Iar jurnaliștii locali scriau că „Niță este cea mai bună achiziție din istoria lui Pardubice. Un dar din cer”. Înainte să vină el, roș-albii aveau o medie de 2,4 goluri primite pe meci. Cât timp a apărat „tricolorul”, media a scăzut la 1,3!

Florin Niță s-a accidentat și ratează „dubla” cu Kosovo și Elveția + Ce spune antrenorul lui Pardubice despre portarul român
STRANIERI
Florin Niță s-a accidentat și ratează „dubla” cu Kosovo și Elveția + Ce spune antrenorul lui Pardubice despre portarul român

Antrenorul lui Pardubice: „Niță a făcut o greșeală uriașă, o nebunie ce s-a petrecut”

Totuși, pe 21 mai, portarul a avut o zi de coșmar. A gafat la golul care a însemnat înfrângerea lui Pardubice, acasă, 1-2 în fața lui Zlin. În minutul 86, a lăsat mingea să treacă la o centrare plouată, crezând că va ieși afară. Numai că în spatele lui se afla un adversar, Fantis, care a împins balonul cu capul în plasă. 

Atunci, la conferința ce a urmat, antrenorul Radoslav Kovac, care îl lăudase deseori înainte, l-a criticat cu asprime. „O greșeală uriașă, o nebunie ce s-a petrecut. Ne-a ajutat la multe partide, dar acum trebuie să fim sinceri și să admitem că am pierdut din cauza lui. De neiertat”, a declarat Kovac presei cehe.

Florin Niță, criticat dur în Cehia pentru gafa din ultima etapă » Propriul antrenor l-a pus la zid: „O greșeală uriașă! E plătit regește aici, a fost vina lui”
STRANIERI
Florin Niță, criticat dur în Cehia pentru gafa din ultima etapă » Propriul antrenor l-a pus la zid: „O greșeală uriașă! E plătit regește aici, a fost vina lui”

Florin Niță, cu mâna imobilizată. Accidentarea care l-a făcut să piardă și naționala

Ulterior, tehnicianul i-a cerut scuze public lui Niță pentru cuvintele sale, repetând că „fără el, nu am fi fost aici astăzi”. Pe 24 mai, la 2-0 cu Jablonec, goalkeeperul s-a accidentat la brațul stâng, a fost schimbat la pauză și nu a mai putut juca în acest final de sezon. A ratat și cele două partide ale naționalei din această vară, cu Kosovo și Elveția, pe 16 și 19 iunie.

Chiar și fără el, Pardubice s-a salvat. A învins-o cu 4-2 pe Banik Ostrava, apoi, în baraj, a trecut și de Pribram, 2-0 și 0-0.

După ultima partidă, jucătorii, antrenorii și fanii au sărbătorit pe teren rămânerea în prima ligă. Niță nu a lipsit, chiar dacă avea mâna stângă imobilizată.

Florin Niță va semna cu Pardubice pentru 2023-2024

Foarte probabil, portarul în vârstă de 36 de ani va rămâne la Pardubice și din sezonul viitor, semnând un nou contract. Chiar dacă îl va avea pe bancă tot pe Radoslav Kovac, antrenorul care l-a lăudat, dar care l-a și criticat dur după unica sa eroare majoră din 2023.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Ladislau Boloni a explicat pentru cititorii Gazetei: „Nici vorbă să vin la Cluj!”

Real Madrid începe ofensiva în mercato » Negocieri pentru doi câștigători de Champions League + Un campion în Serie A semnează pe 4 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează