INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MARICA ŞI STUTTGART, POZIŢII IRECONCILIABILE

O mare neînţelegere

Articol de - Publicat miercuri, 16 februarie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2011 10:44

Abia după trei ani şi jumătate, clubul şi jucătorul au înţeles că fiecare are cu totul alte aşteptări de la celălalt


În vara lui 2007, cînd s-au decis să-l ia de la Şahtior, şefii Stuttgartului vedeau în Ciprian Marica înlocuitorul ideal pentru Mario Gomez. "Vîrf" pursînge, fizic de invidiat, tehnică în regim de viteză. Dar exact ca într-o căsnicie încheiată în pripă, ambii parteneri şi-au dat seama cu timpul că nu se potrivesc. Că fiecare are cu totul alte aşteptări de la celălalt.

Antrenorii, fie că a fost vorba de Veh, Babbel, Gross sau mai nou de Labbadia, îi cereau "tricolorului" să dea şi goluri, dar să facă şi faza defensivă. Adică şi Primadona, dar şi la munca de jos. Ceea ce nici Marica, şi sub presiunea celor 8 milioane de euro plătite la achiziţionarea lui, record la Stuttgart!, n-a fost în stare să pună-n practică decît rar.

Scuzele lui au fost aproape mereu aceleaşi: "Antrenorul nu mă lasă să joc ce ştiu eu mai bine" sau "dacă fac şi faza defensivă, în careul advers ajung deja obosit şi nu mai am forţă la finalizare". Din nefericire pentru Marica, singurul dintre tehnicienii care pare să-l fi înţeles, Jens Keller, a stat prea puţin pe bancă, cîteva luni, pînă la sfîrşitul turului.

Ruptura a devenit inevitabilă după Sărbători. Cînd Marica a văzut că nu găseşte înţelegere nici la noul antrenor, Bruno Labbadia, a refuzat la rîndu-i să se mai sacrifice. Iar de acum va trebui să-şi caute norocul în altă parte.


8 milioane de euro a dat Stuttgart pe Marica în 2007, cînd l-a cumpărat de la Şahtior
2 milioane de euro anual net este salariul "tricolorului" la şvabi


Marica la VfB Stutgart

Sezonul 2007-2008
Meciuri jucate*: 35
Goluri marcate: 3
Media notelor în Kicker**: 4,1

Sezonul 2008-2009
Meciuri jucate: 37
Goluri marcate: 7
Media notelor în Kicker: 3,9

Sezonul 2009-2010
Meciuri jucate: 31
Goluri marcate: 10
Media notelor în Kicker: 4,12

Sezonul 2010-2011
Meciuri jucate: 20
Goluri marcate: 6
Media notelor în Kicker: 4,67

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  16 Februarie 2011, 15:24

Domnule Aurelian Botezatu, cum puteti spune ca acest Marica a fost adus pentru "fizic de invidiat, tehnică în regim de viteză" ? Probabil erati prea "tanar" in perioada cand el juca la Shahtior si nu va amintiti ce facea acolo sau la nationala. Recunosc, singurul lucru care m-a socat la acest individ a fost "inteligenta" fratilor becali de a pacali pe cineva in germania. De obicei acolo ei pacaleau f.f.f.rar. Sper ca realizati ca o sa fie aproape imposibil sa mai

viviantur
viviantur  •  16 Februarie 2011, 11:48

tipic romanesc:cind nu ne iese ceva,dam vina pe altii!!!

viviantur
viviantur  •  16 Februarie 2011, 11:46

tipic romanesc:cind nu ne iese ceva,dam vina pe altii!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează