INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Odă conducătorului! Șumudică îl ridică în slăvi pe dictatorul turc Erdogan: "Cu el, România era campioană mondială"

FOTO: Sabah
FOTO: Sabah

Articol de - Publicat duminica, 07 ianuarie 2018 15:36

Marius Șumudică șochează. Antrenorul lui Kayserispor îl laudă pe dictatorul turc într-un interviu apărut în cotidianul Sabah.

În Turcia, Marius Șumudică are o imagine bună. Locul 5 în Süper Lig cu Kayserispor la jumătatea campionatului, având același număr de puncte ca Beșiktaș (30), câștigătoarea ultimelor două ediții. 

Dar antrenorul în vârstă de 46 de ani vrea mai mult. Și atunci, îl laudă pe dictatorul Recep Tayyip Erdoğan, cel care conduce Turcia din 2003 ca premier (11 ani) și președinte (din 2014).

"Vreau să-i strâng mâna"

"E minunat ce face președintele aici. Cred că Erdoğan a jucat fotbal și iubește mult acest sport. Cluburile și fanii sunt norocoși să-l aibă lider", a declarat tehnicianul într-un interviu pentru cotidianul Sabah. "Sper să am ocazia într-o zi să-l întâlnesc, să-i strâng mâna și să-i mulțumesc pentru implicarea lui". Șumi a șocat la final: "Dacă Erdoğan era președinte în țara mea, România ar fi fost campioană mondială". 

"Sunt lider, pentru că m-am născut lider. Oamenii nu devin lideri, se nasc lideri. Lucescu e un antrenor foarte bun. Cu el selecționer, Turcia va crește. Va putea chiar să câștige un turneu final" Marius Șumudică, antrenor Kayseri

"În Turcia, arbitrii sunt mult mai valoroși decât românii. Diferența e mare, chiar dacă aici sunt mai dezbătute erorile" Marius Șumudică, antrenor Kayseri

"Arbitrul și-a cerut scuze"

Șumudică a povestit cum a reacționat un arbitru turc după o etapă din Süper Lig. "La un meci, «centralul» a greșit de câteva ori. Mai târziu, ne-am întâlnit pe aeroport. Mi-a spus că a văzut reluările și a făcut mai multe erori. Și-a cerut scuze", a declarat antrenorul lui Kayseri. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (50)
pescarul_amator
pescarul_amator  •  08 Ianuarie 2018, 14:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gabisp
gabisp  •  08 Ianuarie 2018, 11:11

Pupat imineul(!) "sultanului"...Sumudica = un roman, neaos...cum da de bine intr-o tara, cum ii cam"pute" tara de bastina...

1422898941351462
Dan Antoniu  •  08 Ianuarie 2018, 06:38

sumi socheaza din nou ? va mai amintiti de episoadele cu degetul mijlociu spre public si cu mimarea unui anumit tip de sex ? acum a trecut el la pupincuristi ? NESIMTITUL TOTAL !!

Vezi toate comentariile (50)
Comentează
Close