INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

PantiFantasti » Costel Pantilimon e peste titraţii David De Gea şi Joe Hart: e primul şi în topul paradelor din Premier League

Pantilimon prinde mingea deasupra lui Terry, căpitanul lui Chelsea // Foto: Guliver/GettyImages
Pantilimon prinde mingea deasupra lui Terry, căpitanul lui Chelsea // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 16 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 15 decembrie 2014 22:33

Portarul lui Sunderland e lider şi la capitolul ”parade”, cu 26 în cele 7 meciuri de cînd i-a luat faţa lui Mannone, concurentul pe post.

Şapte etape de campionat între buturile lui Sunderland i-au fost de ajuns lui Costel Pantilimon, 27 de ani, să se cocoaţe în fruntea portarilor din Premier League! Potrivit apreciatului site de statistică Opta, "tricolorul" are cel mai bun procentaj de mingi apărate: 79 la sută.

Peste mult mai bine cotaţii De Gea, eroul lui Man. United la 3-0 cu Liverpool, şi Joe Hart, fostul său coleg de la Man. City. Alte nume sonore, precum Courtois (Chelsea) sau Lloris (Tottenham) nici măcar nu se regăsesc în Top 5!

Titular din etapa a 10-a, cînd i-a luat locul lui Mannone între buturile "Pisicilor Negre", "Panti" este lider şi la intervenţii de excepţie, altfel spus "parade".

A bifat 26 în 7 meciuri, în medie 3,71 pe partidă. Şi la acest capitol e peste De Gea, Lloris, Hart sau Courtois. Concluzia? "Tricolorul" a luat cea mai bună decizie a carierei în vară, cînd a decis să plece de la Man. City şi din umbra lui Hart.

3 meciuri fără gol primit are Pantilimon în acest sezon de Premier, din 7 disputate. În restul a încasat 7 goluri, între care unul din penalty şi un autogol

Top mingi apărate:
Nume - Club: Medie
Pantilimon - Sunderland: 79%
Fabianski - Swansea: 74%
De Gea - Man. United: 73%
Hart - Man. City: 73%
Guzan - Aston Villa: 72%

Top parade
Nume - Club: Medie/meci
Pantilimon - Sunderland: 3,71
De Gea - Man. United: 2,93
Lloris - Tottenham: 2,93
Courtois - Chelsea: 2,12
Hart - Man. City: 2,06

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
sakamoto
sakamoto  •  16 Decembrie 2014, 11:38

Daca Panti primeste putine goluri, trebuie ca are valoare, vrem nu vrem sa recunoastem-unii dintre noi mai negativisti-antrenorul il apreciaza. Si presa engleza are o parere pozitiva despre el. Este sufletist, echilibrat, un om de caracter, care a suferit mult in copilarie. Stie ca trebuie sa-si faca datoria fata de club, spectatori, antrenor, colegi. Citi fotbalisti romani sint apreciati, pt devotamentul lor, ca Pantilimon? Aproape inexistenti. Mai toti odata plecati in fotbalul de afara, sint persecutati de antrenori-numai romanii fotbalisti sint niste paria-colegii de echipa-grupati in gasti-ii persecuta-Hagi la real Madrid si Barcelona-nu sint respectati. Nu stiu sa dea totul pe teren!

ralffy_mr
ralffy_mr  •  16 Decembrie 2014, 10:13

domnilor ziaristi..nu mai mintiti poporul cu statistici...ca sa puteti compara statisticile trebuie sa aveti parametri egaill..cum ar fi numarul de aparitii... nu da nimeni 2 bani pe 79% comparativ cu 73% cand Pantilimon a aparat in 7 meciuri pe cand ceilalti au deja 15-16 meciuri...deci e la jumatatea sezonului in comparatie cu ceilalti... in plus..vor fi mai multe suturi la poarta lui Sunderland decat la poarta celor de la Man city sau Man U.. parerea mea e ca e cam bunicel..dar a scapat usor cu westham cand..desi nu a gresit la primul gol..putea sa primeasca gol la sutul pe langa poarta la care nici nu a avut reactie...similar Joe Hart a zburat pana la vinclu sa pareze un gol ca si facut

vladutz13
vladutz13  •  16 Decembrie 2014, 10:07

Topul paradelor nu este un indicator chiar asa de bun pt a compara valoarea portrarilor.... cate mingi are de aparat Courtois pe meci??? E o diferenta :). Procentajul mingilor aparate este insa foarte important. Sper ca se uita si altii la treaba asta.... Pantilimon nu e nici pe departe sigur de postul de titular in fata lui Mannone.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează