INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RĂMÎNE ÎN GERMANIA

Pe Ciprian Marica îl vrea la Schalke cel care în 2007 i-a dat Şahtiorului 8 milioane de euro

Raul l-ar putea strînge de gît pe Marica ;)la Schalke Fotomontaj
Raul l-ar putea strînge de gît pe Marica ;)la Schalke Fotomontaj

Articol de - Publicat joi, 14 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 14 iulie 2011 18:11

Ciprian Marica şi-a reziliat contractul cu Vfb Stuttgart, dar nu va sta prea multă vreme fără echipă. Marica, 25 de ani, ar putea ajunge încă de azi în cantonamentul din Austria al formaţiei Schalke 04, acolo unde ar fi coleg cu fostul madrilen Raul Gonzalez.

Şansa lui Marica este că Schalke e manageriat de Horst Heldt, acelaşi care în 2007 l-a luat de la Şahtior în schimbul unei sume fabuloase pentru VfB, 8 milioane de euro.

Antrenorul Ralf Ragnick a anunţat încă de ieri că are nevoie de un atacant mai rapid în faţa porţii, calitate recunoscută la Marica. Declaraţia lui Ragnick îl viza şi pe celebrul Raul, despre care a afirmat că "e prea lent pentru a mai juca în atac şi va fi retras coordonator de joc. Acolo, în atac, vreau oameni iuţi". Ieşirea tehnicianului l-a supărat teribil pe cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor, care a refuzat să mai facă poză cu echipa şi cei mai fideli 1.000 de suporrteri şi să dea interviuri.

La Stuttgart, Marica avea un contract de 2,5 milioane de euro pe an, dar clubul a decis să-l lase să plece liber, din cauza relaţiilor tensionate cu antrenorul şi ceilalţi jucători, deşi se mai putea folosi de el încă un sezon. Marica a deranjat cu mai multe declaraţii legate de antrenorii de la VfB şi a luat cea mai mare amendă din istoria clubului, 50.000 de euro, din cauza unei eliminări care a contribuit la înfrîngerea echipei. În cei patru ani, Marica a evoluat în 93 de partide şi a marcat de 19 ori.

Ciprian Marica este văzut ca un jucător care poate face diferenţa la o echipă scăpată greu sezonul trecut de la retrogradare (locul 14), care a cucerit însă Cupa Germaniei, după ce cu un an înainte s-a bătut la titlu pînă spre final cu Bayern Munchen. Marica mai are unele discuţii şi cu o echipă din Spania, dar ar prefera să rămînă în Germania.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
christiano0
christiano0  •  14 Iulie 2011, 15:21

Un ratat...fata de atacanti bunii din Campionatul Europei, e cu cel putin 5 ani de antrenamente in minus. Nici nu merita scos in fata....ar trebui sa-l stearga gsp-ul din baza de date.

brod
brod  •  14 Iulie 2011, 15:20

asa v-a transmis impresarul lui?! reteta giovani de intoxicat presa s-a raspandit repede. si gigi, care i-a dat ordin lui m.m. sa i-l aduca la stana proprie...

iulianvladu
iulianvladu  •  14 Iulie 2011, 13:43

:)))))))).Bravo! larry79

Vezi toate comentariile (7)
Comentează