INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Pisica lego » Lobonţ a ajuns la a 12-a accidentare gravă şi mai stă o lună

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 19 octombrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 18 octombrie 2012 19:00

Abia refăcut după fisura de splină cu Andorra, portarul Romei şi-a rupt degetul mare de la mîna dreaptă, al cărei arătător e unicul intact. Şi umerii, genunchii şi tibia au suferit fracturi!

Există un ghinionist mai mare decît Chivu la capitolul accidentări. Fostul său coleg de la Ajax, Bogdan Lobonţ, pare blestemat şi în Italia. Portarul Romei n-a apucat să intre decît în amicale în acest sezon, în care a ajuns deja la a doua accidentare serioasă!

Şi-a fracturat degetul mare de la mîna dreaptă şi trebuie să stea pe tuşă cel puţin o lună. Abia se refăcuse după o dureroasă fisură la splină suferită în urmă cu 5 săptămîni, pe finalul primei reprize cu Andorra, şi miercuri s-a rupt din nou la antrenament.

E a doua oară cînd Lobby are probleme la prima falangă a mîinii drepte, traumatizată în cinci rînduri în carieră! Doar inelarul i-a scăpat intact. "E riscul pe care şi-l asumă un portar. Nu mă plîng, pentru că eu mi-am ales postul ăsta", recunoştea în 2008 Bogdan, ajuns însă între timp la a 12-a leziune gravă.

I-a sărit umărul la debut!
Seria neagră a început-o la Ajax, unde şi-a dislocat ambii umeri. În chiar primul an după transferul de la Rapid, la meciul de debut în poarta "lăncierilor", a suferit o dislocaţie în toamna lui 2000, ratînd tot restul sezonului! A păţit-o apoi la fel şi la umărul celălalt şi nu a revenit decît în returul ediţiei 2002-'03!

Debuturile de an i-au adus fracturile degetelor. Inelarul şi l-a prins între minge şi bară la un şut trimis de un coleg, mijlociul şi l-a rupt chiar la primul antrenament din 2005. A fost operat şi a stat două luni. Poate cea mai grea lovitură a primit-o la Dinamo. Pe 21 aprilie 2009, într-o partidă cu Gloria Bistriţa, Lobby şi-a făcut praf genunchiul drept. Încă o intervenţie chirurgicală şi alte şase luni de pauză fortaţă.

"Tot ce se face e pentru atacanţi. Mingi, ghete, tot. Lumea vrea goluri şi spectacol. Pentru portari însă nimic. Cînd se inventează şi mănuşi să nu ne mai rupem degetele?" (Bogdan Lobonţ, portar AS Roma)

0 minute a jucat Lobonţ în acest sezon la Roma. A apărat buturile "naţionalei" în două meciuri integral şi o repriză cu Andorra

22 de partide a prins portarul de 34 de ani în ultimele patru sezoane la AS Roma în toate competiţiile

Accidentările lui Lobonţ
- Umărul drept dislocat (noiembrie 2000, Ajax)
- Umărul stîng dislocat (august 2002, Ajax)
- Splina fisurată (septembrie 2012, "naţională")
- Leziune musculară flexori gamba dreaptă (decembrie 2010, Roma)
- Entorsă genunchi drept şi ruptura ligamentului încrucişat anterior (aprilie 2009, Dinamo)
- Entorsă genunchi stîng şi leziune ligament colateral medial (martie 2012, Roma)
- Fractură tibie picior stîng (octombrie 2004, Ajax)

Mîna dreaptă
Degetul mare fisurat (sezonul 1998-'99, Rapid)
Degetul mare rupt (octombrie 2012, Roma)
Degetul mijlociu rupt (ianuarie 2005, Ajax)
Degetul inelar rupt (ianuarie 2004, Ajax)
Degetul mic rupt (noiembrie 2006, Fiorentina)

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează