INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENORI

Piți îi aprinde pe arabi » Ore decisive pentru Victor Pițurcă la Al Ittihad: contestat de Consiliul director, susținut de președinte

Cînd a preluat-o Piți, în octombrie 2014, Al Ittihad era lider. Debutul său a fost însă un dezastru: 5 eșecuri, 3 remize
Cînd a preluat-o Piți, în octombrie 2014, Al Ittihad era lider. Debutul său a fost însă un dezastru: 5 eșecuri, 3 remize

Articol de - Publicat vineri, 12 iunie 2015 00:00

Unele ziare saudite au scris că, în cazul demiterii, tehnicianul român va fi despăgubit cu două milioane $ pentru anul rămas din contractul scadent în 2016. Altele susțin însă că nu va primi nimic fiindcă a ratat podiumul.

Victor Pițurcă s-a întors în țară după ce-a terminat sezonul cu Al Ittihad, dar în urma lui a lăsat un club pe un butoi de pulbere. Președintele Ibrahim Al-Balawi îl susține în continuare, "dacă-și schimbă metodele de pregătire și renunță la cantonamentele lungi".

Însă membrii Consiliului Director sînt împotriva tehnicianului de 59 de ani, reproșîndu-i ratarea principalelor obiective ale stagiunii trecute, respectiv clasarea pe podium în campionat și calificarea în Liga Campionilor Asiei. În ședința de ieri, ei s-ar fi declarat în unanimitate pentru îndepărtarea antrenorului, în ciuda contractului scadent în 2016.

Unele publicații au scris că Piți, curtat de CSU Craiova, va fi despăgubit cu două milioane $ în cazul demiterii. Altele, în frunte cu Al Madina, susțin că nu va primi nici un ban. Motivul? În acordul său cu gruparea saudită e stipulat că poate fi dat afară fără a i se plăti compensații dacă nu termină în primele trei. Ceea ce s-a și întîmplat.

Sînmărtean și Szukala out?

Jucătorii aduși de Piți în ianuarie, Sînmărtean și Szukala, ar pleca odată cu antrenorul, anunță presa arabă: "Conducerea a decis să se renunțe la toți străinii din lot". Ei ar urma să-și primească banii pentru tot contractul. Sînmărtean semnase pe 18 luni, pentru 1 milion $ pe sezon, Szukala pe doi ani (2 milioane $). 

4e locul pe care a terminat campionatul Al Ittihad, la două puncte de locul 3, ocupat de Al Hilal

12victorii, 4 remize și 8 eșecuri e bilanțul lui Pițurcă la Al Ittihad în toate competițiile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează