INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INEDIT

Povestea fascinantă a unui fost jucător de la Rapid și Steaua » Joacă în țara unde mașinile se opresc la stop să facă loc avioanelor!

Aici, toți șoferii așteaptă la semafor să treacă avioanele +2   FOTO
Aici, toți șoferii așteaptă la semafor să treacă avioanele

Articol de - Publicat miercuri, 03 februarie 2016 00:00

"Am transferat o adevărată stea, care a strălucit la Rapid", s-a scris pe site-ul echipei care n-a mai cîștigat Premier Division din 1952. Europa FC evoluează foarte aproape de intersecția dintre bulevardul Winston Churchill și pista aeroportului internațional din Gibraltar.

Peste 15 zile, Lucian Burdujan va împlini 32 de ani. Și va sărbători în cel mai neașteptat loc. Gibraltar! Acolo unde va și juca de acum! Pare o farsă, dar nu e.

După șapte sezoane solide la Rapid și Vaslui, între 2004 și 2011, după o picătură la Steaua - 6 luni în 2011 - și trei ani destul de buni în Ucraina, la Cernomoreț, Tavria și Hoverla, atacantul își va continua cariera la o echipă surprinzătoare.

Europa FC, fondată în 1925, locul 2 în actualul campionat al micuțului teritoriu britanic aflat în sudul Spaniei. Care nu a mai cîștigat titlul în Premier Division din 1952! De 64 de ani.

Semafor! Se decolează!

Burdujan va evolua pe Victoria Stadium, arena situată pe Winston Churchill Avenue. Foarte aproape de locul unde bulevardul se intersectează cu pista de decolare și aterizare a aeroportului internațional din Gibraltar. Aici, toate mașinile se opresc la semafor cînd un avion e gata să-și ia zborul!

Șefii clubului, care l-au adus pe Lucian în ultima zi de mercato, sînt impresionați de ultima achiziție. "Am transferat o adevărată stea. Burdujan a avut o carieră strălucitoare la Rapid, cucerind două Cupe ale României, și a trecut pe la puternica Steaua".

De două ori în Europa League

Europa FC, care mai are în lot un argentinian, un englez și un rus (Belforti, Cafer și Trofimenko), a fost prima formație din Gibraltar prezentă în Europa League. Și are deja două participări: 0-4 la general cu FC Vaduz (Liechtenstein), în 2014, și 0-9 un an mai tîrziu, în fața slovacilor de la Slovan Bratislava.

În ultima etapă, Europa FC a învins-o cu 10-1 pe Britannia XI. Iar cu o rundă înainte, liderul clasamentului, Lincoln Red Imps, cîștigase deplasarea cu Angels la o diferență astronomică: 13-0. Pe locul 7 e Manchester 62, o echipă creată în 1962 în onoarea lui Manchester United. Are aceleași culori, roșu și alb, jucătorii săi fiind porecliți "the Red Devils of Gibraltar".

3trofee a cucerit Lucian Burdujan în cariera sa: două Cupe ale României cu Rapid (2006, 2007) și Cupa Intertoto cu Vaslui (2008)

6titluri de campioană are Europa FC în Gibraltar, în perioada 1929-1952

Exilați pe insula Jersey și în liga a 6-a engleză

Burdujan nu este singurul jucător român care evoluează într-un campionat mult prea depărtat de nivelul fotbalului de elită.

  • Rareș Soporan, 32 de ani, ex-U Cluj și Poli Timișoara, a ajuns la St. Paul, în prima ligă din Jersey, o insulă în Canalul Mînecii.
  • Sabrin Sburlea, 26 de ani, cîndva în Liga 1, la Brașov, Rapid și Vaslui, e sub contract cu SSVg Velbert, echipă din Regionalliga West (D4 Germania).
  • Alexandru Ologu, 26 de ani, fost la U Craiova, Astra și Severin, a trecut pe la Dudley Town FC, în a 10-a ligă engleză, și este acum la Worcester FC, tot în Albion, dar D6!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  03 Februarie 2016, 11:18

Ologu e bun ...de alergat...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează