INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Presa germană a aflat motivul pentru care Alex Maxim nu mai joacă la VfB » S-a certat cu şefii lui Stuttgart?!

Maxim, dureri la tendonul lui Ahile, e incert pentru meciul de astăzi al Stuttgartului, de la Hanovra // Foto: Guliver/GettyImages
Maxim, dureri la tendonul lui Ahile, e incert pentru meciul de astăzi al Stuttgartului, de la Hanovra // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 27 februarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 26 februarie 2015 21:18

Mijlocaşul de 24 de ani ar fi pedepsit din cauza unei discuţii aprinse cu conducerea clubului, după ce i s-a refuzat transferul la Swansea, în decembrie.

Presa îl cere pe Alexandru Maxim în teren, "echipei i-ar prinde bine creativitatea lui", suporterii la fel. Numai antrenorul Stuttgartului, Huub Stevens, se încăpăţînează să-l lase pe bancă. Iritat de insistenţa jurnaliştilor, tehnicianul olandez şi-a pierdut deunăzi răbdarea: "Dar întrebaţi-l pe Maxim de ce nu joacă!".

Însă nici mijlocaşul în vîrstă de 24 de ani nu vrea să dezlege misterul. "E furios pe Stevens fiindcă nu-l acceptă aşa cum este", scrie cotidianul Stuttgarter Nachrichten. Adică mai puţin prezent în faza defensivă.

Dar reporterii ziarului au mai aflat ceva. Anume că în decembrie, cînd i s-a refuzat transferul la Swansea, românul ar fi avut o discuţie aprinsă cu şefii clubului. "Atitudinea lui n-a plăcut conducerii", susţine Stuttgarter Nachrichten, care insinuează că ar putea să fie chiar răspunsul la întrebarea "De ce nu joacă Maxim?".

7 goluri şi 12 assisturi a reuşit Maxim sezonul trecut pentru VfB, contribuind decisiv la evitarea retrogradării

174 de minute a jucat Maxim în cele 10 meciuri din acest sezon de Bundesliga cu Stevens pe bancă

2017 e anul în care-i expiră "tricolorului" contractul cu şvabii. El e la VfB din ianuarie 2013

Suporterii sunt pro-Maxim:
- "Trezeşte-te, Herr Stevens! Introducerea lui Maxim ar putea surprinde pozitiv" (Christian Mos)
- "Maxim şi Kostici ar trebui să fie titulari. Cu 12 remize nu vom evita niciodată retrogradarea" (Timo Schmidt)
- "Cînd Maxim a jucat, am fost periculoşi măcar la fazele fixe. Avem vreunul mai bun? Gentner, Hlousek, Harnik sau Leitner? Pînă acum, nimic n-a funcţionat" (Matthias Swoboda)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
spivak
spivak  •  28 Februarie 2015, 00:40

Nu joacă fiindcă e derbedeu.

polistul68
polistul68  •  27 Februarie 2015, 14:20
Postat de radd1cal pe 27 Februarie 2015, 11:47

Tu mi-ai zis de Hagi, Dumitrescu si Raducioiu. Dumitrescu era mai atacant decat Messi iar despre Raducioiu n-are rost sa mai discutam.

Hm, e de discutat...Ilie juca in stinga, de acolo venea in centru...era mai mutl mijlocas...da, raducioiu era tipicul de numar 9, atacant central cum se spune in 90...oricum, toti f talentati....dar din pacate, educatia estica si-a spus cuvintul si nu au confirmat in fotbalul mare, din pacate...desii talent au avut cu carul.

radd1cal
radd1cal  •  27 Februarie 2015, 11:47
Postat de polistul68 pe 27 Februarie 2015, 11:30

Poate tu nu vezi, dar sunt disciplinati tactic toti...faptul ca messi sta tot timpul intre fundasul central care are mingea si "inchizator" e semn de disciplina tactica....uita-te mai atent si ai sa vezi ca sunt ai naibi de precisi in tot ceea ce fac, toti cei pe care i-ai enumerat. Si comparatia ta e nepotrivita, fiindca Maxim, Hagi si Ilie au fost mijlocasi...si daca un mijlocas are efort de anduranta ( adica alearga mai mult), atacantul are efort de "sprint"..adic aalearga mai putin, dar mai repede....Nu ai nici o sansa sa joci la Real Barca, Bayern daca nu faci si faza defensiva. Sau trebuie sa fi Ronaldinho sau Romario...:-)))

Tu mi-ai zis de Hagi, Dumitrescu si Raducioiu. Dumitrescu era mai atacant decat Messi iar despre Raducioiu n-are rost sa mai discutam.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează