INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Proaspăt campion la juniori, Brănescu şi-a stabilit noile obiective: ”Vreau tripla cu Juve!”

Brănescu, alături de coechipierii săi.
Brănescu, alături de coechipierii săi.

Articol de - Publicat miercuri, 22 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 21 februarie 2012 22:08

Portarul de 17 ani a cîştigat Viareggio Cup, unul dintre cele mai importante turnee ale Europei, şi visează să ia titlul şi Cupa la tineret: ”Ar fi peste cele două calificări la Euro”.

La doar un an şi o lună după transferul spectaculos de la Rm. Vîlcea, Laurenţiu Brănescu a şi luat primul trofeu în Italia. Portarul de 17 ani a ajuns campion de juniori, cîştigînd cu Juventus Turneul de la Viareggio în finala cu AS Roma (2-1). A fost singurul integralist al "bianconerilor" la prestigioasa competiţie internaţională şi n-a primit decît 4 goluri în 7 meciuri. Decisiv contra Vicenzei în "optimi", cînd a apărat un penalty la departajare, Brănescu a preluat ştafeta de la Alibec, triumfător cu Inter în 2011. Visul lui e să cîştige acum titlul la Primavera şi Cupa Italiei.

- Felicitări, Laurenţiu! Eşti primul fotbalist român care ia un trofeu în 2012.
- Mulţumesc, dar sper că nu voi fi şi ultimul, iar această cupă nu va fi singura pentru mine în acest sezon. Am preluat, de fapt, ştafeta de la Alibec, care a învins cu Inter în 2011. Sper că la anul o să vină rîndul lui Boldor cu AS Roma. Este primul meu trofeu important şi am trăit o experienţă extraordinară. Sînt mîndru de ceea ce am reuşit.

- Juventus şi-a făcut un obicei să fie campioană la Viareggio.
- În ultimii zece ani a cîştigat de şase ori, dar nimeni nu ne dădea şanse. În vară spuneau că n-o să cîştige nimic echipa asta. Formăm un grup senzaţional, sîntem o multinaţională: francezi, ghanezi, elveţieni, brazilieni, suedezi, islandezi, olandezi, dar foarte puţini italieni. Toată lumea se înghesuie să facă interviuri. Pe mine mă întrebau de Craiova, care a participat aici în trecut.

- Crezi că trofeul cucerit poate fi un paşaport pentru Serie A?
- Este un titlu important într-un turneu unde s-au lansat destule staruri. Uite, Cavani a venit la Viareggio cu o echipă din Uruguay şi s-a transferat la Napoli!

"Forţa stă în grup"

- Poate prinzi finalul de sezon la echipa lui Conte şi mai iei unul...
- E foarte greu, pentru că în campionat lupta e strînsă, iar în Cupă s-a ajuns în semifinale. Eu spun că Juve e favorită, deşi Milan are un lot mai valoros. La fel ca la tineret, forţa stă în grup şi în antrenor. Mister Baroni a folosit tot lotul la turneu, ne-a dat încredere şi n-a pus presiune. În finală am avut emoţii, pentru că era toată conducerea în tribună, mai puţin patronul Agnelli.

- Ai primit doar 4 goluri şi ai apărat un penalty. Care a fost parada cea mai importantă?
- Da, în "optimi", am respins ultima lovitură de departajare, cu Vicenza. Bătuse acelaşi care îmi dăduse gol şi n-a schimbat colţul. Dar am avut şi intervenţii mai bune. În grupă, singur cu un australian, apoi în "sferturi", unde am salvat, cu Guarani, un şut greu din marginea careului.

- Spuneai că e posibil să vină şi alte titluri...
- Visez să fac « tripla». Vreau să cîştigăm Cupa şi titlul. Sîntem în semifinale şi urmează returul cu Fiorentina. În tur a fost 0-0 şi dacă batem jucăm finala la noi acasă. Dar cu ei ne luptăm şi în campionat, sîntem pe primul loc cu două puncte avans. Ar fi extraordinar, cea mai frumoasă realizare a carierei mele! Peste cele două calificări cu echipa naţională la Euro Under 17 şi 19.

"Străinii costă mai puţin"
Juventus nu domină întîmplător la juniori şi tineret în Italia. Clubul torinez alocă anual un buget de 8 milioane de euro Academiei, de unde au ajuns la prima echipă Marchisio, Giovinco, De Ceglie, Marrone şi Palladino. În contrast însă cu trupa lui Conte, în care predomină italienii, la tineret sînt 9 străini, 7 dintre aceştia fiind folosiţi în finala cu AS Roma. "Sînt mai ieftini decît ai noştri, dar trebuie să deprindă rapid mentalitatea de profesionist", explică şefii "bianconerilor".

450 de mii de euro a costat transferul lui Brănescu la Juventus. CSM Rîmnicu Vîlcea va mai putea primi 500.000 dacă portarul român ajunge în Serie A şi e convocat la echipa naţională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
gazistu
gazistu  •  22 Februarie 2012, 11:33

se retrage buffon imed, si el atunci face vreo 19-20 de ani, si va ramane el cu storari:))

str82h3ll
str82h3ll  •  22 Februarie 2012, 08:16
Postat de juv3ntin pe 22 Februarie 2012, 04:08

nu stiu, cand s-a transferat la Juventus si a spus ca idolul lui e van der Sarr...adica mergi la echipa unde-l ai pe Gigi Buffon in fata si tu spui ca vrei echipament de la van der Sarr...baiatul mi se pare un pic "simplut" dar ii urez toate cele bune si sper sa avem un portar de valoare in el!

Si vroiai sa dea declaratii ca Pirvulescu? :))

manole1985
manole1985  •  22 Februarie 2012, 07:52

Deci se poate si fara Becali....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează