INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RĂDUCANU ARESTAT

Procurorul cazului Răducanu vorbeşte! "Nu ştim cum a intrat în ţară. Îi ştim trecutul de fotbalist, se poate să nu fi declarat banii"

Articol de , - Publicat marti, 28 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 28 octombrie 2014 23:21

Gazeta a obţinut de la colegii mexicani declaraţiile integrale făcute de procurorul care se ocupă de cazul arestării lui Claudiu Răducanu, Arturo Alvarez

Acesta spune că atît Răducanu, cît şi celălalt bărbat cercetat, Gheorghe Papară, au declarat cum şi de ce au ajuns în Mexic, însă spusele celor doi vor fi confruntate cu informaţiile autorităţilor în scurtă vreme.

"Ieri noapte, un judecător a analizat cazul. Trebuie dovedit modul în care cei doi au ajuns aici şi cum le-au fost emise documentele de şedere. Să aflăm cine sînt cu adevărat, nu ştim oficial cum au intrat în ţară şi nici scopul şederii lor aici. Deja am făcut o cerere la biroul de emigrări şi informaţiile urmează să fie folosite pentru o rezolva situaţia judiciară şi şederea legală în ţară în următoarea perioadă. Aşteptăm răspunsul, îl vom comunica imediat ce îl primim, să vedem ce lipseşte", a început procurorul.

Acesta a confirmat că trecutul lui Răducanu, de fotbalist, îl poate ajuta: "Luăm asta în considerare cînd ne gîndim că e unul dintre indiciile că ei ar fi putut avea banii respectivi asupra lor. Totuşi, problema este alta, cum au intrat în ţară cu ei. E o neconcordanţă şi la autoritatea care trebuia să îi verifice!".

Alvarez a punctat că cei doi "sînt reţinuţi, dar nu putem vorbi încă de expulzare. Noi ne aflăm sub presiunea timpului cu ancheta, dar nu depinde doar de noi, pentru că nu avem toate datele specifice şi asteptăm să primim documentele solicitate".

Probleme la spălarea de bani
Procurorul a discutat şi despre celălalt posibil cap de acuzare, spălarea de bani. "Dacă se va dovedi că cei doi sînt vinovaţi şi de spălare de bani, ne declarăm incompatibili şi vom pasa cazul către alte autorităţi. Cei doi au cerut asistenţă diplomatică de la ambasada şi consulatul lor. Suma depusă de fiecare este de 3000 de pesos", a conchis Alvarez, care a lăsat şi o pistă deschisă, prin care s-ar părea că doar unul dintre cei doi va fi reţinut pînă se finalizează ancheta.

Nu a punctat însă dacă este vorba de Răducanu sau Papară.

"Ştim încă foarte puţine, de aceea nu vă putem da multe detalii"
Arturo Alvarez, procuror

Claudiu Răducanu, în vîrstă de 37 de ani, fost fotbalist la Extensiv, Steaua, Espanyol, Arminia Bielefeld, FC Vaslui şi alte echipe a fost reţinut, vineri, în oraşul mexican Cancun. Acesta este bănuit că, împreună cu alt conaţional, Gheorghe Papară, 25 ani, ar fi falsificat carduri, asupra lor fiind găsite 60 de bucăţi. Aceştia ar fi încercat să le dea mită poliţiştilor.

Citeşte în Gazeta de mîine ce spune consulatul României în Mexic!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
castiani
castiani  •  29 Octombrie 2014, 13:52
Postat de ogica30 pe 29 Octombrie 2014, 10:12

gresesti maestre, e sub supraveghere timp de 5 ani, e tot un fel de condamnare ,dar cu suspendare.

daca coruptie inseamna sa vii cu bani ca echipa respectiva sa joace corect si sa nu accepte mita cfr-ului in meciu direct, atunci da! suntem corupti intr-o lume de domnisoare!

spivak
spivak  •  29 Octombrie 2014, 12:48

Văd că doar în România mai poţi da şpagă poliţiei.

ogica30
ogica30  •  29 Octombrie 2014, 10:12
Postat de acid2006 pe 29 Octombrie 2014, 09:39

Te afli intr-o eroare majora: Steaua nu a fost niciodata condamnata de UEFA pentru coruptie, altfel nu mai juca anul trecut in CL.

gresesti maestre, e sub supraveghere timp de 5 ani, e tot un fel de condamnare ,dar cu suspendare.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează