INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AL HILAL

Rădoi a semnat cu Al Ain! "Preşedintele grupării: "Olăroiu l-a vrut neapărat"

Mirel Rădoi evoluează pentru Al Hilal din 2009
Mirel Rădoi evoluează pentru Al Hilal din 2009

Articol de - Publicat vineri, 24 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 25 iunie 2011 10:37

UPDATE // Mirel Rădoi a semnat deja cu echipa condusă de Cosmin Olăroiu, Al Ain. Fostul stelist va avea un salariu de 2.5 milioane de euro anual, iar pentru transferul său s-au plătit 4,2 milioane. Acesta a fost adus la cererea expresa a lui Oli. "Rădoi este un jucător cerut în mod special de Cosmin Olăroiu şi ne-am luptat pentru a obţine semnatura sa", a spus şeful lui Al Ain, conform Adevărul.

Deşi a semnat prelungirea contractului cu numai zece zile în urmă, Mirel Rădoi e ca şi plecat de la Al Hilal.

UPDATE 19:55 // Marocanul transferat de arabi confirmă faptul că românul  urmează să părăsească echipa: ”Mă bucur că am semnat cu Al Hilal, este cea mai bună echipă din Golf. Aici sînt jucători valoroşi ca suedezul Christian Wilhelmsson, trecut pe la Nantes, Lee Young-Pyo, care a jucat la Dortumund şi Tottenham, dar şi Mirel Rădoi, românul care va pleca şi pe care îl voi înlocui la mijlocul terenului. Am înţeles că urmează să vină şi un atacant, nu neapărat cunoscut, dar care poate ajuta echipa”, a declarat Adil Hermach, conform France Football.

Curtat intens de Cosmin Olăroiu pentru un transfer în Emirate, la Al Ain, Rădoi a ales să semneze pentru încă un sezon cu actuala sa echipă. Conform noii înţelegeri, salariul său anual a crescut de la 1,7 la 2,5 milioane de euro.

Între timp, lucrurile s-au schimbat radical, iar fostul căpitan al Stelei a intrat în dizgraţia conducerii, care i-a şi adus înlocuitor. Marocanul Adil Hermach a fost adus din Franţa, de la Lens. La fel ca Rădoi, el poate evolua în centrul apărării, la închidere, cît şi în centrul liniei mediane.

Fostului internaţional român i se pregăteşte astfel transferul. În Arabia Saudită pot evolua pe teren, în acelaşi timp, numai 4 străini, însă unul dintre ei trebuie să fie din Asia. Pe lîngă coreeanul Young-Pyo Lee, în lotul lui Al Hilal îşi mai fac apariţia alţi 4 stranieri: Adil Hermach (Maroc), Ahmed Ali (Egipt), Christian Wilhelmsson (Suedia) şi Mirel Rădoi (România).

Reunire la Al Ain
Şeicii vor să scape de el pentru a-i face loc în echipă altui jucător străin. Pe lîngă Rădoi, va pleca şi Ali, al cărui împrumut de la Ismaily expiră la sfîrşitul lui iunie. Cel mai probabil, mijlocaşul român se va muta în Emirate, alături de Oli, la Ain, acesta refuzînd pentru moment ideea revenirii în Liga 1.

Controversat
De ce s-au răzgîndit şeicii? Presa din Arabia Saudită l-a pus la zid după ce Al Hilal a fost eliminată din Liga Campionilor Asiei: "Ce îl face pe Radoi un mare star? Cumva recordul la suspendări şi cartonaşe galbene? De ce să fie trataţi special aceşti jucători care produc mai mult rău? Ei sunt o influenţa proastă asupra tinerilor noştri", a scris Al Arabiya.

De altfel, acesta a fost implicat în mai multe scandaluri în Arabia Saudită. A insinuat că un adversar ar fi homosexual, iar acesta l-a dat în judecată, cerînd să fie suspendată pe viaţă. Mai mult, cu 3 luni în urmă, un important om religios a propus expulzarea sa pentru că a pupat o cruce.

3.2 milioane de euro este cota lui Adil Hermach conform transfermarkt.de, cu 200.000 în plus faţă de Rădoi

Ultimul meci?
Rădoi a avut o prestaţie excelentă în finala mică de ieri a Cupei Campionilor, o competiţie relativ nouă din campionatul Arabiei Saudite. Al Hilal a cîştigat partida cu Al Wahda cu scorul de 6-3, mijlocaşul român reuşind o dublă. Fanii "alb-albaştrilor" au postat deja sute de mesaje pe facebook prin care îl roagă pe Rădoi să rămînă alături de ei. (Vezi mai jos golurile lui Rădoi!)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
titiduru22
titiduru22  •  25 Iunie 2011, 17:25
Postat de ciucaionut pe 25 Iunie 2011, 13:45

un adevarat luptator cu o determinare incredibila un jucator peste medie dar care nu a avutsi putin noroc.bv mirel radoi

Asa e,mare luptator,la cate tibii si peroneuri a rupt ...

k-ras
k-ras  •  25 Iunie 2011, 14:24

Sunteti niste idioti care scrieti numa tampenii...aberatii de genu;"expulzat ca a puat o cruce"..."seicii vor sa scape de el", sunt niste cretinisme inventate de voi...e prea iubit l;a Al Hilal ca sa vrea cineva "sa scape de el"..de aia i-au marit salariul ca vor sa scape de el...sun teti niste frustrati ca si liderul vostru Ioanitoaia...Apropo sa isi scurteze programul de lucru sa vada Craiova vineri dupa amiaza de acum ilustrul vostru conducator....

ciucaionut
ciucaionut  •  25 Iunie 2011, 13:45

un adevarat luptator cu o determinare incredibila un jucator peste medie dar care nu a avutsi putin noroc.bv mirel radoi

Vezi toate comentariile (29)
Comentează