INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA DUPĂ GRATII

Radu afară din Europa! » Lazio sancţionată din cauza căpitanului-blatist

Radu Ștefan stă pe ghimpi la Lazio, temîndu-se să nu rateze Europa în sezonul viitor // Foto: Reuters
Radu Ștefan stă pe ghimpi la Lazio, temîndu-se să nu rateze Europa în sezonul viitor // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 31 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 30 mai 2012 19:15

Pe lîngă o penalizare de 7 puncte, formaţia romană poate plăti pentru Mauri prin excluderea din Europa League. UEFA nu va admite nici un club implicat în scandalul pariurilor.

Scandalul "Last Bet" poate afecta jumătate dintre reprezentantele Italiei în cupele europene. În afara lui Juve, Milan şi Inter, celelalte 3 riscă să fie excluse de UEFA. Forul continental aşteaptă pînă la 26 iulie verdictele justiţiei sportive şi civile, avertizînd că nu va admite nici un club implicat în pariuri.

Cea mai ameninţată e Lazio, Radu Ştefan fiind în pericol să piardă Europa League. Echipa romană, care a terminat pe locul 4, e pasibilă de o penalizare de 7 puncte "pentru responsabilitate obiectivă în cazul Mauri", ce ar însemna automat căderea în afara poziţiilor de Europa. Căpitanul lazial, arestat luni, e acuzat că a aranjat partidele din finalul sezonului 2010-'11 cu Genoa şi Lecce, cîştigate cu 4-2.

Şi Napoli a intrat în vrie, după ce Procuratura a trimis mandat fostului ei portar Gianello, suspectat că a trucat, la comanda lui Giusti (ex-Chievo) şi a mafiei pariurilor, meciurile cu Sampdoria (0-1), pe 16 mai 2010, şi Lecce (1-2), pe 8 mai 2011.

Mai mult, Gianello i-ar fi contactat pe Paolo Cannavaro şi pe Grava, promiţînd fiecăruia cîteva zeci de mii de euro ca să piardă. Căpitanul şi colegul acestuia au refuzat, însă nu scapă de culpă şi riscă să fie suspendaţi pentru că nu au denunţat imediat blatul.

Şi Torje tremură
Nici Torje nu-i sigur că prinde play-off-ul Ligii. Asigurat de impresar că rămîne la Udinese, fostul dinamovist trebuie să aştepte rezultatul anchetei procurorilor, care au pe lista blaturilor un meci al friulanilor din 9 mai 2010, Udinese - Bari 3-3. Meci între două echipe fără griji şi aranjat la multe goluri, în care e implicat şi Bonucci, internaţionalul de la Juventus jucînd atunci la Bari.

Urmează Buffon?
După Criscito şi Bonucci, poate veni rîndul lui Buffon să fie chemat la audieri. "Nu ne-am gîndit, însă nu e exclus", au declarat procurorii. Portarul italian afirmase că aprobă înţelegerile făcute în teren pe finalul de sezon: "Mai bine doi răniţi decît un mort!". Iar ieri i-a şi atacat pe procurori: "Asaltul anunţat din cantonamentul echipei naţionale e ruşinos. Nu poţi să te joci cu vieţile jucătorilor!".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
kutxukutxu
kutxukutxu  •  31 Mai 2012, 10:56
Postat de red77 pe 31 Mai 2012, 08:08

au mai avut unul si au iesit campioni modiali desi nimeni nu le dadea vreo sansa ! parca ii vad pastia campioni euorpeni !

stai linistit, pleaca acasa direct dupa grupe !!!

gabonne1982
gabonne1982  •  31 Mai 2012, 10:34
Postat de cornellinho pe 31 Mai 2012, 09:15

probabil ca,asemenea aranjamente se fac si in alte campionate,numai ca,italienii aplica si sanctiuni!

da,corect.Se fac si in alte campionate,dar in Serie A se fac de ani de zile.In alte campionate se fac mai mult cu casele de pariuri,dar in Italia se faceau si in anii '80

cornellinho
cornellinho  •  31 Mai 2012, 09:15

probabil ca,asemenea aranjamente se fac si in alte campionate,numai ca,italienii aplica si sanctiuni!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează