INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Ranger Goe! » Dorin Goian a semnat pe 3 ani cu campioana Scoţiei

Dorin Goian, în faţa unei noi provocări
Dorin Goian, în faţa unei noi provocări

Articol de - Publicat marti, 26 iulie 2011 00:00 / Actualizat luni, 25 iulie 2011 22:23

Fundaşul plecat de la Palermo a negociat ieri cu Rangers şi a efectuat vizita medicală. Îi mai trebuie doar permisul de muncă în Marea Britanie pentru a evolua la alb-albaştri.

Dorin Goian e la un pas de a îmbrăca tricoul lui Glasgow Rangers. Sosit în Scoţia încă de duminică, după ce britanicii s-au înţeles cu Palermo asupra sumei de transfer, fundaşul în vîrstă de 30 de ani a efectuat ieri vizita medicală şi şi-a negociat contractul pe trei ani.

"Singurul lucru ce mai trebuie rezolvat e permisul de muncă. Actele sînt deja pregătite", a declarat managerul Ally McCoist, bucuros de reuşita tranzacţiei: "Dorin are multă experientă, este puternic şi agresiv. Tipul jucătorului de care avem mare nevoie în apărare".

"Goe", la rîndu-i, a mărturisit că e încîntat să se afle la Glasgow: "Rangers e una dintre marile echipe ale Europei, joacă mereu în Ligă. De asemenea, e o abonată la titlu în Scoţia. M-am întărit mult în Serie A şi sînt gata pentru aventura în Scoţia. Vreau să iau titlul în acest sezon pentru că mi-e dor să cîştig trofee".

Alte reguli pentru români
Deşi România e membră a Uniunii Europene, Marea Britanie continuă să menţină obligativitatea unui permis de muncă pentru cetăţenii noştri care doresc să lucreze acolo. Faptul că Goian are nevoie de acest act a fost confirmat ieri de un oficial al federaţiei scoţiene: "Pentru români şi pentru bulgari avem deocamdată alte reguli decît pentru restul membrilor Uniunii".

Nu joacă diseară în Ligă
Managerul Ally McCoist nu-l va putea folosi pe Goe, diseară, contra lui Malmo, în turul 3 preliminar al Ligii. Neputîndu-i obţine permisul de muncă în timp util, clubul nu l-a putut înscrie pe lista suplimentară la UEFA, pe care trebuia s-o trimită ieri pînă la ora 17:00 în Scoţia. Antrenorul ar fi vrut să-l poată trece măcar pe foaie: "Aş fi fost mai liniştit".

800.000 de euro anual net va fi salariul lui Goian la Rangers. La Palermo lua doar jumătate
850.000 de euro e suma transferului lui Goe, asupra căreia s-au înţeles Rangers şi Palermo
2 milioane de euro a dat Palermo în 2009 pentru achiziţionarea "tricolorului" de la Steaua

"Eram cam «scurţi» în defensivă, însă prin achiziţionarea lui Goian am rezolvat şi acest neajuns" (Ally McCoist, manager Glasgow Rangers)

"Nu-mi va fi uşor să schimb ţara, dar această mutare e un pas înainte în cariera mea. Sînt foarte mulţumit de partea financiară" (Dorin Goian)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
luciano86
luciano86  •  26 Iulie 2011, 11:06

in curand or sa apara si pozele cu Goe in kilt? :))) as muri de ras =) oricum bun transfer pt el.... 1) Joaca la o campioana 2) revine in Champions League 3) Si-a dublat salarul 4) revine la nationala (?)

ronaldo666
ronaldo666  •  26 Iulie 2011, 08:53

un transfer reusit bft la noua echipa goe sper sa luati campionatu

tepesvlad2004
tepesvlad2004  •  26 Iulie 2011, 06:25

Felicitari Goian! Si intr-adevar iei un bun salariu. Joci in sfarsit la o buna echipa. Iti doresc sa te califici in grupe la Champions League! Succes la noua ta echipa.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează