INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

Raţ e OM. La vară! » Răzvan s-a înţeles cu Marseille să se transfere acum, însă Lucescu a amînat tranzacţia!

Scouterii lui Marseille îl urmăresc de trei ani pe Răzvan Raţ, surprins aici într-un dribling în faţa lui Ribery pe Stade de France // Foto: Raed Krishan
Scouterii lui Marseille îl urmăresc de trei ani pe Răzvan Raţ, surprins aici într-un dribling în faţa lui Ribery pe Stade de France // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 31 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 30 ianuarie 2013 22:45

Cotidianul La Provence, foarte apropiat de clubul lui Sougou, era sigur de sosirea fundaşului stînga de 31 de ani. "Însă combativul antrenor al lui Şahtior a opus un veto ferm, rupînd negocierile. Îl vrea pe Raţ în Champions League".

După ce discuţiile pentru prelungirea contractului cu Şahtior au încetat în decembrie, clubul propunîndu-i reducerea salariului de la 1,5 milioane la doar 900.000 de euro, ceea ce n-a acceptat, Răzvan Raţ avea două variante: pleacă în mercato de iarnă sau aşteaptă sfîrşitul contractului, în iunie, pentru un transfer gratis.

1,5 milioane pe sezon pînă în 2015
Beşiktaş s-a interesat de el, West Ham l-a căutat, dar singurul club care i-a făcut o ofertă clară a fost Olympique Marseille. OM i-a propus 2 ani şi jumătate de contract, cu un salariu de 1,5 milioane de euro net pe sezon, susţine presa franceză. Iar Raţ, cel mai vechi jucător de la Doneţk, alături de Srna, a fost de acord. Nu mai trebuia decît ca Mircea Lucescu să-l lase. De el depindea. Şahtior nu ar fi primit decît 500.000 de euro.

L'Equipe anunţase pactul OM - Raţ, iar La Provence, cotidian cu puternice legături la Olympique, confirma, susţinînd că "afacerea părea încheiată". Însă acelaşi La Provence a revenit ieri după-amiază: "Marseille a uitat cît de combativ e Lucescu. În faţa posibilităţii de a pierde un titular împotriva lui Dortmund, în «optimile» Ligii, antrenorul a opus un veto ferm, preferînd să-l vadă pe jucător transferat ca jucător liber. Negocierile s-au rupt". Aproape sigur, trecerea lui Raţ pe "Velodrome" se va realiza la vară.

"Marseille ne-a făcut o ofertă pentru Raţ, dar am vorbit cu preşedintele lui OM, Vincent Labrune, şi i-am spus: «Dacă l-aţi fi vrut cu adevărat, aţi fi venit la începutul lui ianuarie. Nu pot să-l las să plece cu două zile înainte de finalul perioadei de mercato. Nu mai am timp să cumpăr un fundaş stînga»" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

3,75 milioane de euro a fost salariul total oferit de Marseille lui Raţ pînă în vara lui 2015

14 trofee a cucerit Raţ la Şahtior, inclusiv 6 titluri în Ucraina, 4 Cupe ale Ucrainei şi Cupa UEFA (2009)

10 ani a jucat Răzvan la Doneţk, fiind transferat în 2003 de la Rapid; a înscris 6 goluri în 168 de meciuri de campionat

17 meciuri a adunat fundaşul stînga la Şahtior în acest sezon în toate competiţiile (11 în Ucraina, 6 în Champions)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
kdk.19
kdk.19  •  31 Ianuarie 2013, 11:53

nea LUCICA daca era baiat de baiat or ii prelungea contractu' or il lasa sa plece !

viviantur
viviantur  •  31 Ianuarie 2013, 10:35

Nu prea iese socoteala cu trofeele .6+4+1=?

ralffy_mr
ralffy_mr  •  31 Ianuarie 2013, 01:54

Asa nea Lucica..baga-le profesionalismul in cap...multa bafta n champions league!!;)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează