INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  OBIECTIVELE LUI RĂZVAN RAŢ

Raţ: "Vreau performanţă în Champions League şi calificarea la CE 2012"

Articol de GSP - Publicat luni, 24 mai 2010 00:00

Campion cu Şahtior Doneţk în 2010, Răzvan Raţ a fost convocat de selecţionerul Răzvan Lucescu pentru meciurile amicale ale naţionalei României cu Ucraina (29 mai, Lviv - Ucraina, ora 20.30), Macedonia (2 iunie, Villach - Austria, ora 20.00) şi Honduras (5 iunie, Sankt Veit an der Glan - Austria, ora 20.30).

Revenit din vacanţa în Yalta, internaţionalul român vorbeste pentru site-ul său oficial despre viaţa la Doneţk, despre Şahtior şi despre naţionala României.

Despre obiectivul lui Şahtior

"La nivelul la care a ajuns Şahtior Doneţk după cîştigarea Cupei UEFA, obiectivul nu poate fi decît performanţă în Champions League. Nu am trecut niciodată de faza grupelor. Mă bucur foarte mult pentru performanţa obţinută de Cristi Chivu! După cum se ştie, sezonul trecut, nici nu ne-am calificat în faza grupelor după <dubla> cu Timişoara..."

Despre Timişoara...

"Am avut şi şansa şi valoarea necesară pentru a trece de Timişoara, dar am făcut greşeli care ne-au costat calificarea. E greu de găsit o explicaţie. Probabil că au contat şi problemele de sănătate ale antrenorului Mircea Lucescu, la vremea respectivă, dar o echipă de nivelul lui Şahtior trebuia să se impună în faţa Timişoarei. La Şahtior am avut de pierdut în toate confruntările cu echipele din România. Chiar dacă am acumulat mai multă experienţă, cu trecerea anilor, nu-mi doresc să mai jucam împotriva echipelor din România"

Despre relaţia cu Mircea Lucescu

"Nu s-a deteriorat! Au mai fost neînţelegeri, dar nu am avut discuţii în contradictoriu. Ştiţi cum se întîmplă peste tot în lume, jucătorul îşi doreşte să joace meci de meci, iar antrenorul vrea rezultate. Nea Mircea mă ceartă de 6 ani, m-am obişnuit... Eu sînt un tip mai impulsiv, dar accept criticile. Mircea Lucescu mă cunoaşte mai bine decît mă cunosc eu!"

Despre contractul cu Şahtior

"Limita impusă de federaţia din Ucraina reprezintă un dezavantaj pentru orice jucător străin. Îmi doresc să joc în continuare la Şahtior. Nu vreau să trăiesc din amintiri, vreau să joc meci de meci. Nu joc pentru bani! Eu sînt foarte mulţumit la Doneţk. Din punct de vedere financiar e stabilitate şi, foarte important în fotbal, punctualitate. Pe criza asta sînt destul de scump..."

Despre Doneţk

"Acum 7 ani, cînd am ajuns la Doneţk, oraşul era sinistru. Era puţină lumină pe stradă. Nu existau decît două restaurante şi cîteva magazine. Ceea ce s-a întîmplat în 7 ani este absolut uimitor"

Despre naţională

"Sînt şanse reale să ne calificăm la turneul final din 2012. Nu ne rămîne decît să înţelegem că trebuie să mergem cu orice preţ la Campionatul European. Dacă vă spun că sînt convins că ne calificam, spuneţi că sînt nebun! Eu nu pot decît să promit că voi face tot posibilul ca această echipă să se califice. Ce va fi numai Dumnezeu ştie!"
sursa: razvanrat.ro

Citește și:

Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Superliga
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Liga 2
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”
Superliga
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (1)
bek
bek  •  24 Mai 2010, 15:02

nu exagera ca devii penibil !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează