INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STANDARD LIEGE

Rednic visează să ia titlul cu Standard Liege încă din acest sezon: ”Dacă va fi nevoie de transferuri, le vom face în ianuarie”

Articol de - Publicat duminica, 28 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 28 octombrie 2012 19:32

Mircea Rednic, 50 de ani, îşi trăieşte propriul vis. După alte cîteva rînduri cînd a fost pe lista lărgită a celor de la Standard Liege pentru postul de antrenor, sîmbătă a semnat cu gruparea la care a activat ca fotbalist. Se poate spune că a revenit acasă, familia sa locuind de ani buni într-o suburbie a oraşului Liege.

Tehnicianul este conştient de misiunea pe care o are, aceea de a o implica din nou pe Standard în lupta pentru supremaţie în Belgia: "Ştiu că am fost ales şi fiindcă sînt un "Standardman". Doar am jucat aici, am casă aici, sînt belgian. Iar Liege este casa mea, am o datorie faţă de acest club. Perioada petrecută la Standard m-a ajutat în viaţă şi în carieră".

"Întotdeauna am avut ambiţii mari"
Ce reprezintă contractul semnat şi valabil pînă la finele sezonului: "Este un pas important în cariera mea de antrenor. Ambiţiile mele? Am avut mereu ambiţii mari. Nu sînt un om care să se mulţumească în viaţă cu puţin. Pentru că dacă, de exemplu, spun că vreau să fiu campion, poate voi încheia pe locul doi în acel an. Diferenţa faţă de prima clasată nu este enormă. Avem norocul că altor echipe nu le-a mers prea bine. Vizez play-off-ul pentru cîştigarea titlului".

Îi arată cu degetul şi pe fotbalişti
Chiar dacă jucătorii şi-au afirmat susţinerea faţă de predecesorul "Puriului", Ron Jans, românul nu este îngrijorat:  "Le-am spus jucătorilor că începe o perioadă nouă pentru Standard. Este bine să susţii un antrenor, dar trebuie să arăţi asta pe teren. Nu ajută la nimic să reacţionezi cînd un antrenor a fost dat afară. Fotbaliştii sînt plătiţi pentru a se antrena şi a juca. Ei trebuie să respecte noul antrenor. Antrenorul este primul responsabil. Însă nici jucătorii nu sînt total nevinovaţi. Ei nu au dat totul pe teren şi de aceea suporterii sînt nemulţumiţi de rezultate şi poate şi de atitudine. Încă nu îi cunosc bine pe jucători, dar îi susţin şi pentru mine sunt cei mai buni din Belgia. Acum este important să obţinem puncte. Apoi, vom vedea dacă trebuie să întărim echipa. Dacă vor fi necesare transferuri, vom transfera în ianuarie. Am discutat deja cu preşedintele".

5 este locul pe care Rednic a lăsat Petrolul Ploieşti după 13 etape în care a strîns 22 de puncte cu prahovenii
9 este poziţia pe care o ocupă Standard Liege în prima divizie belgiană după 12 runde în care a acumulat 16 puncte
1 trofeu a cîştigat Rednic ca jucător cu Standard Liege, în perioada 1991-1996. De două ori a ieşit pe locul secund

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
max2009
max2009  •  28 Octombrie 2012, 23:43

este un frustrat rednic asta dar este bun ca antrenor

1745flo
1745flo  •  28 Octombrie 2012, 20:17

Bafta Puriule!:)))

vasilescumarian78
vasilescumarian78  •  28 Octombrie 2012, 19:38

ce inseamna jurnalismul modern: copiezi de pe un sait si te semnezi

Vezi toate comentariile (4)
Comentează