INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  IRAN

Români în campionate exotice » Aventurile lui Vancea în Iran: "Facebook interzis, fără pantaloni scurţi!"

Articol de - Publicat luni, 15 iulie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 14 iulie 2013 20:50

Ajuns de o săptămînă la Saipa, locul 9 în ultimul sezon, fostul jucător al Oţelului şi Severinului povesteşte primele impresii din ţara în care weekendul e joi-vineri, iar hainele strîmte sînt tabu.

A aterizat într-un oraş de provincie. Karaj. Al patrulea ca populaţie din Iran, însă mai mare decît Bucureştiul, peste 2 milioane de locuitori! Munţi de 5.000 de metri în apropiere, lanţul Alborz, plus superbul baraj Amir Kabir în preajmă. Nu s-a imortalizat încă în poze. "Merge greu şi netul, nici nu prea am cum să le trimit în ţară!".

- Cosmine, a doua aventură asiatică pentru tine, după Indonezia...
- Îmi pare rău că n-am vizitat încă tot oraşul, dar nici nu voi avea cum. E enorm! Lumea nu-i chiar atît de strictă. Totul e convenabil, viaţa e ieftină.

- Ai numai cuvinte de laudă, însă...
- Bine, sînt şi lucruri interzise. Sau ciudăţenii! De exemplu, nu-i acceptat Facebookul! Mi-am instalat o aplicaţie, altfel nu se poate. Alta, weekendul pică joi - vineri. Nici fusul orar nu e Ă1 faţă de România, e diferenţă de o oră şi jumătate!

- Cum stau fotbalistic, din ce-ţi dai seama?
- Încep campionatul pe 24, însă mi-am făcut o idee din amicale. Zic că stau foarte bine! Şi tehnic, şi tactic. Să nu mai zicem de partea fizică, unde excelează. Am numai colegi iranieni, mai rup cîţiva limba engleză, o ducem cumva pînă la capăt!

330 de meciuri la Saipa are căpitanul Sadeghi: a jucat doar la echipa fondată în 1989, care are 3 campionate şi o cupă în vistierie

"Am fost avertizat de multe lucruri. Mi-au zis băieţii de-aici să nu ies în pantaloni scurţi pe stradă. Plus că se poartă haine lărguţe. Dar asta e religia lor, treburi fireşti!" (Cosmin Vancea)

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (8)
silvercloud
silvercloud  •  15 Iulie 2013, 03:29

... Prin urmare, toate neamurile tale!! Ce-ai putut sa mai comentezi si tu...

mateiserban
mateiserban  •  15 Iulie 2013, 03:00
Postat de uefa pe 15 Iulie 2013, 02:23

erau tari civilizate unde putea juca! eu m-as fi dus prin Canada sau Statele Unite.

Canada si Statele Unite au un campionat comun numit MLS, cu 45% fotbalisti straini, aproape toti de mare valoare. Ca sa te cumpere acolo trebuie sa fii foarte bun intr-o liga precum cea a Romaniei, ceea ce Vancea nu a demonstrat. Nivelul din Iran este putin sub cel de la noi, asemanator cu cel din Slovacia, Bulgaria, Ungaria. Sa nu uitam ca este o tara cu 80 de milioane locuitori si gdp per capita exact precum al Romaniei, cu destula traditie fotbalistica (calificari la Campionatul Mondial, Cupe ale Asiei etc). Reza Ghoochannejhad e printre cei mai apreciati fotbalisti din Belgia, iar Ali Karimi si Nekounam au facut fata cu brio in Germania/Spania

thumbzilla..
thumbzilla..  •  15 Iulie 2013, 02:27
Postat de uefa pe 15 Iulie 2013, 02:23

erau tari civilizate unde putea juca! eu m-as fi dus prin Canada sau Statele Unite.

Clar.Sau in Australia,sau....oriunde numai in Iran nu :))) eu daca eram fotbalist nu ma duceam acolo niciodata.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează