INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

"Sapu" de oro » Pentru Zaragoza, Săpunaru a fost "cel mai valoros transfer. El redefineşte echipa"

Săpunaru (stînga) are un gol în tricoul alb-albastru, dar şi 7 cartonaşe galbene în La Liga // Foto: Reuters
Săpunaru (stînga) are un gol în tricoul alb-albastru, dar şi 7 cartonaşe galbene în La Liga // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 06 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 05 decembrie 2012 19:01

Spaniolii sînt încîntaţi de apărătorul (28 de ani) care joacă excelent şi pe dreapta, şi în centru, fiind ales deja de două ori MVP-ul meciului de presa spaniolă.

Oficialilor Zaragozei nu le vine să creadă ce jucător au luat în vară, în ultima clipă de mercato. Pe 31 august, aproape de miezul nopţii, cînd mai erau doar 30 de minute înainte ca gongul ce anunţa sfîrşitul perioadei de transferuri să bată, atunci s-au înţeles cu FC Porto pentru transferul de două milioane al lui Cristi Săpunaru.

Singurul care a mizat pe el la început a fost Manolo Jimenez. Şi, în numai patru luni, antrenorul a cîştigat un titular indiscutabil ca lateral şi un stoper mai bun decît toţi fundaşii centrali alb-albaştri.

"Un fotbalist versatil ce redefineşte echipa, acest român este cel mai valoros transfer al Zaragozei. O dublă achiziţie. Datorită lui, Jimenez a acoperit de minune un post în prima parte a sezonului, pe flancul drept al apărării, şi tot datorită lui clubul nu va mai fi obligat în iarnă să cumpere un om pe axul defensivei", remarcă jurnalul spaniol As.

"Sapu", cum îl alintă ibericii, a fost MVP la două meciuri (din 10 jucate) în Primera. Şi ca lateral, şi ca stoper. Ultima oară duminică, la 1-1 cu Mallorca, a fost "imperial".

"Valoarea lui Săpunaru se multiplică exponenţial în fiecare săptămînă jucată la Zaragoza" (Mario Ornat, editorialist As)

"Românul e un lateral remarcabil şi un stoper la fel de bun. Este rapid, agresiv, are personalitate şi domină jocul aerian" (As, cotidian spaniol)

800 de mii de euro va primi anual Săpunaru timp de 4 sezoane după ce va semna noul contract cu Zaragoza

10 meciuri complete a jucat apărătorul în prima ligă spaniolă la Zaragoza; a ratat o partidă, fiind suspendat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
alin.gabriel
alin.gabriel  •  06 Decembrie 2012, 12:14
Postat de cj1960i pe 06 Decembrie 2012, 03:33

da ! da-i peste copos. ii da peste nas celui care a facut boier din el. daca-i asa mare rapidist de ce a ales cu contul bancar si nu cu inima aia mare? latra mult dar in fata lui PANCU e un zero. si cainii latra dar nu musca mana care ia hranit.

Ce-are a face *** cu prefectura! Sapunaru a plecat acum ani buni de la Rapid, 3 sau 4, cand totul era ok la club. Si a fost vandut pe bani buni. Tu confunzi dragostea cu debilitatea mentala. Ce-ai fi vrut acum, sa ramana la Rapid o viata doar pentru ca iubeste acest club. In plus, nu e ca si cum s-ar fi dus la Steaua sau Dinamo, s-a dus in afara. Bine ca la CFR sau la alte echipe nu sunt deloc "mercenari"! Toti joaca numai pentru culori. Cat despre Pancu, nu stiam ca l-a vrut Real Madrid si i-a refuzat pentru a ramane la Rapid. Respect pentru ceea ce face el acum, dar fii sigur ca daca avea o oferta consistenta din afara si daca mai era in puteri pleca si el, ceea ce nu este de bla

plischi
plischi  •  06 Decembrie 2012, 07:07
Postat de coreeanu pe 06 Decembrie 2012, 04:32

Zvonuri, Piti, doar zvonuri. Nu e bun deloc. Mai bun e Tamas, si daca se accidenteaza cu vreo sticla inainte de meci Cocis se reprofileaza, nici o problema.

...si-ar mai fi satmareanu, da' ala parca a jucat la dinamo. iovan mergea si el, dar s-au certat din cauza de tradare. cu doua cirpe la liga si la federatie, mi se pare normal ca pitzi...goiul asta sa faca ce vrea oftica lui din echipa nationala. asa ajungi sate rogi sa iasa nasol, numai ca sa scapam de barbugiu.

coreeanu
coreeanu  •  06 Decembrie 2012, 04:32

Zvonuri, Piti, doar zvonuri. Nu e bun deloc. Mai bun e Tamas, si daca se accidenteaza cu vreo sticla inainte de meci Cocis se reprofileaza, nici o problema.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează