INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SLAVIA PRAGA

SLAVIA PRAGA. Nicolae Stanciu numit trădător, șobolan! „Noi am aflat ce s-a întâmplat deja”

Zdeněk Houštecký, antrenorul secund al Slaviei Praga, comentează plecarea lui Nicolae Stanciu de la Sparta Praga și transferul la marea rivală pragheză.
Zdeněk Houštecký, antrenorul secund al Slaviei Praga, comentează plecarea lui Nicolae Stanciu de la Sparta Praga și transferul la marea rivală pragheză.

Articol de - Publicat duminica, 12 aprilie 2020 10:33

Zdeněk Houštecký, antrenorul secund al Slaviei Praga, comentează plecarea lui Nicolae Stanciu de la Sparta Praga și transferul la marea rivală pragheză. La primul derby după întoarcerea sa în Cehia, ultrașii Spartei au aruncat spre el cu șobolani de pluș, numindu-l ”Iuda al Slaviei”.

Într-un documentar realizat de televiziunea cehă, O2 TV Sport, numit Made in Eden, este comentat traseul Slaviei în această ediție de Champions League, dar apar și culise ale clubului praghez. Inclusiv mult discutatul transfer al lui Nicolae Stanciu pe axa Sparta - Al Ahli - Slavia, dezvăluie cotidianul Blesk.

Nicolae Stanciu, de la „întotdeauna în inima mea” la „sunt fericit că am ajuns aici”

Când a plecat în Arabia Saudită, în ianuarie 2019, la doar un an de la venirea la Sparta, "tricolorul" declara: „Sunt trist că părăsesc clubul. A fost o alegere foarte dificilă pentru mine, dar Sparta va rămâne întotdeauna în inima mea”. Fusese numărul 10 și căpitanul echipei.

Doar o jumătate de an mai târziu, se întorcea în Cehia, dar la marea rivală Slavia. Și spunea: „Speram ca acest transfer să se încheie. Știam că Slavia mă vrea, s-a luptat pentru mine. Sunt fericit că am ajuns aici”.

Din acel moment, Sparta l-a trecut pe lista neagră, și oficiali, însă mai ales fanii, care au aruncat spre el cu șobolani de pluș, afișând pancarte pe care scria "Nico = Trădător" sau "Stanciu, Iuda al Slaviei".

„Nimeni nu s-a întrebat de ce Stanciu a plecat. Noi am aflat”

În documentar, antrenorul secund al Slaviei vorbește despre Stanciu. "S-au scrise multe lucruri urâte despre caracterul lui Nico, dar aveam informații că nimic nu era adevărat. Nimeni nu s-a întrebat de ce a plecat. Noi am aflat. Când ne-am gândit la acest transfer, am consultat mulți oameni care îl cunoșteau, și cu David Hovorka, jucătorul nostru, care a fost la Sparta și care îl știa foarte bine pe Stanciu", a declarat Zdeněk Houštecký. "Nico e un băiat extraordinar, un profesionist. Pentru a veni la Slavia, a renunțat la o mulțime de bani". 

2 goluriși 5 assisturi are Nicolae Stanciu în 29 de meciuri la Slavia Praga

10 goluriși 10 pase decisive a avut Stanciu la Slavia Praga în 34 de jocuri

Transferurile lui Stanciu în străinătate

August 2016SteauaAnderlecht9,7*
Ianuarie 2018AnderlechtSparta Praga3,75
Ianuarie 2019Sparta PragaAl Ahli10
Iulie 2019Al AhliSlavia Praga4

*Sumele sunt exprimate în milioane de euro, potrivit transfermarkt.de

STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește mai multe știri despre Nicolae Stanciu:

Nicolae Stanciu explică ce șanse sunt să se facă comeback-ul lui Florin Niță: „Am vorbit și cu el”

Nicolae Stanciu despre pandemia de coronavirus: „În Cehia, străzile sunt pline de oameni”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
1923rapidgiulesti
1923rapidgiulesti  •  12 Aprilie 2020, 14:06

Asa patesti cand ai impresar caruia ii pasa doar de suma...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează