INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Specialistul în mercato Enzo Palladini îi pune în umbră pe românii din Serie A: ”Lazio e maximul pentru Radu, Chiricheş face doar 5 milioane”

Ștefan Radu va fi, probabil, singurul titular dintre cei nouă români în noul sezon din Serie A
Ștefan Radu va fi, probabil, singurul titular dintre cei nouă români în noul sezon din Serie A

Articol de - Publicat sambata, 24 august 2013 00:00 / Actualizat sambata, 24 august 2013 20:49

Expertul Sportmediaset susţine că Ştefan Radu nu poate ajunge mai sus, îl critică pe Chivu pentru că nu s-a retras, nu-i vede bine pe nou veniţii Alexe şi Nica şi pariază că doar Napoli se poate bate cu Juve la titlu.

În Italia, Enzo Palladini este ceea ce se numeşte "un’istituzione". Tradus ar fi o instituţie, dar sensul în italieneşte e diferit: înseamnă că eşti o autoritate absolută. De 10 ani e directorul redacţiei sportive de la Mediaset, grupul de televiziuni ale lui Silvio Berlusconi care transmite meciurile din Serie A împreună cu Sky.

Înainte de a trece în lumea televiziunii era considerat cel mai mare expert de calciomercato în anii în care scria pentru Corriere dello Sport. Extrem de pedant şi serios, este foarte deranjat de modul în care unii vin şi vorbesc despre fotbal ca şi cum am fi la bar sau încearcă să vîndă jucători de parcă ar fi covoare la tîrg.

Nu spune niciodată vreun cuvînt nelalocul lui, nu urlă şi nu caută senzaţionalul, pentru că jurnaliştii trebuie doar să dea informaţii exclusive şi să facă analize profunde. Palladini nu prea crede în jucătorii români, apreciază că preţul corect pentru Chiricheş este cel mult 5 milioane de euro şi mizează tot pe Juve ca favorită la titlu.

- Este Juventus marea favorită la titlu?
- Evident, are cel puţin o clasă peste celelalte.

- Cine ar putea să lupte cu echipa lui Conte?
- Napoli. Are un potenţial extraordinar, dar totul va depinde de cîte energii se vor consuma în Champions League.

- Benitez pare alt om faţă de cel care a venit la Inter în 2011.
- Benitez este un alt om, nu pare. Atunci trăia cu umbra lui Mourinho, acum este foarte relaxat.

Mou revine cînd are proteză şi pampers

- Apropo de Mourinho, recent a spus că peste trei ani se va întoarce la Inter.
- Nu cred că va mai veni, poate peste foarte mulţi ani, cînd va avea deja proteză şi pampers.

- Acum trei ani Inter cîştiga tot, pare că a trecut o jumătate de secol: o mai putem considera o echipă mare?
- Absolut nu, cu jucătorii actuali nu va lupta nici măcar pentru un loc în Europa League.

- Moratti spune că iubeşte enorm Interul: asta înseamnă că trebuie să îl vîndă pentru a-şi putea regăsi măreţia sau că nu îl vinde?
- Dacă iubeşte Interul trebuie să îl vîndă pentru că el nu mai are capacitatea financiară de a construi o echipă ca aceea din 2010.

- Berlusconi continuă să fie unul dintre cei mai bogaţi din lume, dar nici el nu mai vrea să investească la Milan…
- Nu întotdeauna un patrimoniu teoretic îţi dă posibilitatea să investeşti mult. Probabil că îi convine ceea ce se întîmplă acum, că se mulţumeşte cu atît.

Chivu trăieşte un coşmar

- Chivu a preferat să continue în loc să se retragă, cum a făcut Stankovici.
- De multe ori fotbaliştii sînt sfătuiţi prost, alteori nu reuşesc să îşi dea seama de realitate. Putea să se retragă ca un erou, acum nu face altceva decît să trăiască un coşmar. Nu merita aşa ceva.

- Au venit încă doi români în Italia, Nica şi Alexe…
- Cred că cei doi fac parte din acea categorie de jucători aduşi numai şi numai pentru că un scouter sau un impresar vrea să impresioneze cu orice preţ. Ideea ar fi: ia uitaţi-vă pe cine am adus eu, nimeni nu îi cunoştea. Sper să mă înşel şi să descopăr două noi fenomene.

Chiricheş e supraevaluat

- Steaua cere opt milioane pentru Chiricheş: e mult, e just, e puţin?
- Cinci milioane ar fi o cifră justă. Dacă te duci să ceri bani la PSG, Monaco sau Manchester City, atunci poţi exagera, în Italia nu este posibil. Multe cluburi cer sume absurde, încercînd să te păcălească şi crezînd că eşti sac fără fund. Să fim serioşi, fotbalul e o meserie, chiar dacă uneori mai sînt şi diletanţi.

- Ştefan Radu e un fundaş de echipă mare sau la Lazio şi-a găsit exact dimensiunea valorică?
- Avînd în vedere vîrsta, cred că Lazio este echipa ideală pentru el, mai ales că vorbim de un club "aproape" mare.

"De multe ori jucătorii sînt sfătuiţi prost, alteori nu reuşesc să-şi dea seama de realitate. Chivu putea să se retragă ca un erou, nu merita aşa ceva" (Enzo Palladini, expert Sportmediaset)

"Cinci milioane ar fi o cifră justă pentru Chiricheş. Dacă te duci să ceri bani la PSG, Monaco sau Manchester City, poţi exagera. În Italia nu este posibil" (Enzo Palladini, expert Sportmediaset)

158 de meciuri şi 3 goluri are Radu la Lazio în toate competiţiile în 5 sezoane şi jumătate. Tot 3 goluri în 169 de partide are Chivu la Inter în 6 sezoane

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  02 Noiembrie 2013, 15:10
Postat de ovidiu_3003 pe 25 August 2013, 13:41

Broscarul i a umflat pretul lui Chiriches ...el ar da macar 3 mili pe o asa petarda de jucator ?

"Steaua agreed a deal with Tottenham Hotspur for the transfer of Chiricheș on 24 August 2013, for a club-record fee of €9.5 million"...cu o zi inainte de comentariu tau cretin Alpine.......au dat unii de 3x ori si ceva peste ce prostii zici tu acolo...

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  25 August 2013, 13:41

Broscarul i a umflat pretul lui Chiriches ...el ar da macar 3 mili pe o asa petarda de jucator ?

addriann
addriann  •  24 August 2013, 23:13

,, Cel mai mare expert de calciomercato " nu este denumit asa fara motiv.Daca este vorba de CUMPARAREA de jucatori, tendinta este de a nu declara ca un anumit jucator ( Chiriches ) valoreaza prea mult ( 9 milioane euro). Este o strategie care a dat rezultate, multi patroni au vandut jucatori romani pe sume ( relativ) mici, doar pentru ca acele cluburi erau din Italia, Germania, chiar Spania,,,

Vezi toate comentariile (21)
Comentează