INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PROGRAM

FOTO Ce au făcut stranierii în acest week-end » Florin Andone a marcat pentru noua echipă + Drăgușin, prestație solidă într-o victorie mare a nou-promovatei Genoa

Florin Andone/ foto:  Twitter @Eldense +4   FOTO
Florin Andone/ foto: Twitter @Eldense

Articol de - Publicat luni, 28 august 2023 22:06 / Actualizat luni, 28 august 2023 22:06

Cele mai importante informații de la meciurile stranierilor din week-end-ul 25-26-27 august au putut fi urmărite în liveBLOG-ul GSP.ro.

Florin Andone, gol pentru Eldense

Florin Andone (30 de ani) a marcat primul gol pentru Eldense, noua lui echipă. Atacantul român a fost titular cu Aibar, în etapa a treia din La Liga 2. A marcat pentru 2-0 în minutul 39 și și-a ajutat echipa să câștige cu 2-1. Florin nu a rezistat tot meciul pe teren, a fost schimbat în minutul 66.

Andone fusese titular și în primele două etape din eșalonul secund spaniol, în victoria cu Cartagena (1-0) și înfrângerea cu Villarreal B (1-3).

Boloca, duel împotriva campioanei Italiei

Daniel Boloca a fost titular la Sassuolo în deplasarea cu Napoli, campioana en-titre a Italiei. Toate detaliile AICI!

FOTO. Drăgușin, impecabil în Lazio - Genoa 0-1

Radu Drăgușin (21 de ani) a fost integralist și printre cei mai buni fotbaliști ai celor de la Genoa în victoria de pe terenul lui Lazio, scor 1-0, în runda secundă din Serie A.

George Pușcaș a fost rezervă neutilizată la Genoa. 

Derby pentru Olăroiu în Emiratele Arabe Unite

Al Sharjah, formația antrenată de Cosmin Olăroiu în Emiratele Arabe Unite, a fost învinsă de Al Wasl, în runda secundă a primei ligi, scor 1-3.

Meci tare pentru Mutu în Azerbaidjan

Neftchi Baku, formația antrenată de Adrian Mutu, a învins-o cu 2-0 pe Gabala, în runda cu numărul 4 a primei ligi din Azerbaidjan. Pentru Mutu a fost prima victorie în campionat. 

Cu doar două puncte în trei etape, Neftchi ajunsese pe penultimul loc, departe de pretențiile fanilor și ale conducerii echipei din Baku. Dar astăzi a întâlnit un adversar mai abordabil de pe ultima poziție, Qabala, fără niciun punct. „Lanterna roșie" a rezistat fără gol primit aproape până la pauză. Neftci a intrat cu 1-0 la vestiare, datorită reușitei din prelungiri a lui Hadzhiyev, mijlocașul azer de 30 de ani, ce nu mai marcase în campionat din noiembrie trecut.

Portarul Cəfərov a fost eliminat, după ce a ieșit în afara careului și a făcut henț într-o situație iminentă de gol. Oaspeții au îndrăznit mai mult pe atac, dar nu au avut ocazii mari de a egala. De înscris au făcut-o tot elevii lui Mutu, prin fostul fundaș CFR-ist Yuri Matias (80). Și au rezolvat problema învingătoarei. 

Boloni, prima victorie în Ligue 1

Metz, formația antrenată de Ladislau Boloni, s-a impus cu 1-0 în deplasarea contra lui Clermont. Unicul gol al partidei a fost marcat de georgianul Georges Mikautadze, atacantul pe care Metz speră să obțină zeci de milioane de euro. 

Pentru Boloni a fost prima victorie de la revenirea în Ligue 1. 

Victorie pentru Nicolae Stanciu în China

Nicolae Stanciu a fost integralist în victoria lui Wuhan Three Towns, scor 4-2, contra lui Nantong Zhiyun, în runda cu numărul 24 a primei ligi chineze.

Wuhan Three Towns ocupă locul 5 în acest moment, cu 39 de puncte, la 14 lungimi în spatele liderului Shanghai Port.

Sefer a marcat iar pentru Hapoel Beer Sheva

După ce a marcat primul gol în Israel, în eșecul dur suferit de echipa lui în Toto Cup, Netanya - Hapoel Beer Sheva 4-1, Antonio Sefer a înscris azi și în prima etapă din noul campionat. Extrema dreaptă în vârstă de 23 de ani a marcat contra lui Hapoel Hadera, la 1-0 pentru Beer Sheva, în minutul 22.

Rădoi, remiză în Emiratele Arabe Unite 

Al Bataeh, formația antrenată de Mirel Rădoi, a remizat cu Ittihad Kalba, scor 0-0, în runda cu numărul 2 a primei ligi din Emiratele Arabe Unite.

Al Bataeh a reușit să trimită mingea în plasa porții adverse în minutul 50, prin Anatole Abang, dar reușita a fost anulată pentru ofsaid, după consultarea VAR.

Echipa lui Rădoi are 4 puncte după primele două runde.

Alexi Pitu, titular în victoria lui Bordeaux

Alexi Pitu (21 de ani) a fost titular la Bordeaux, în victoria 2-0 cu Amiens, în runda cu numărul 4 din Ligue 2. 

Pitu a văzut un cartonaș galben în minutul 21 și a fost înlocuit în minutul 71.

Ce s-a întâmplat vineri, 25 august: 

Cosmin Contra, doar egal în Arabia Saudită

Formația lui Cosmin Contra, Damac, a remizat, scor 1-1, pe terenul lui Al Shabab, într-o partidă din runda cu numărul 3 din campionatul Arabiei Saudite. Echipa românului a deschis scorul în minutul 71, prin Georges-Kévin N'Koudou, dar  a fost egalată în minutul 89, grație reușitei lui Al Muwallad. 

Damac este pe 13 în clasament, cu două puncte. 

Ciprian Tătărușanu, înfrângere în tricoul lui Abha

Ciprian Tătărușanu a fost titular și integralist în partida pe care Abha a pierdut-o pe terenul lui Al Taawon, scor 0-1, în runda a treia din prima ligă din Arabia Saudită. Abha e pe 11 în clasament, cu 3 puncte câștigate. 

Dennis Man nu joacă în meciul Parmei » A aflat verditul accidentării de ziua lui
ITALIA
Dennis Man nu joacă în meciul Parmei » A aflat verditul accidentării de ziua lui

Dan Petrescu, egal în Coreea de Sud 

Jeonbuk Hyundai Motors, formația pregătită de Dan Petrescu (55 de ani) a remizat, scor 1-1, pe teren propriu, contra celor de la Daejeon, într-o partidă din etapa cu numărul 28 din prima ligă din Coreea de Sud. Mai multe detalii, AICI. 

Marius Marin, victorie cu Pisa în Serie B 

Marius Marin a fost titular și integralist în victoria obținută de Pisa pe terenul Sampdoriei, 2-0, în runda inaugurală din Serie B. 

Tramoni a deschis scorul în minutul 14, iar Arena a dublat avantajul în minutul 59. 

Costel Gâlcă, înfrângere în Polonia 

Radomiak Radom, echipa pregătită de Costel Gâlcă, a fost învinsă pe terenul lui Stal Mielec, scor 0-2, în runda cu numărul 6 din prima ligă poloneză. Esselink a deschis scorul în minutul 22, în timp ce Gerstenstein a închis tabela cu reușita lui din minutul 45+6. 

Radomiak Radom e pe 4 în clasament, cu 9 puncte adunate. 

Denis Alibec, gol în Qatar 

Denis Alibec a marcat golul celor de la Muaither SC în înfrângerea suferită pe terenul lui Al Duhail, scor 1-4, în etapa a doua a primei ligi din Qatar. 

Alibec a recuperat o minge în careul advers, după o preluare largă a unui fundaș. Denis a avansat spre poartă și l-a învins pe Zakaria simplu, cu un șut pe jos.

Muaither SC e ultima în clasament, cu niciun punct adunat, și cu un golaveraj negativ: -6. 

Alex Cicâldău, succes cu Konyaspor în Turcia contra lui Alex Maxim

Alex Cicâldău a fost titular în victoria obținută de Konyaspor, pe teren propriu, în fața lui Gaziantep, 2-0, în etapa a treia din campionatul turc. Fostul mijlocaș de la CS Universitatea Craiova a bifat 59 de minute. 

De partea cealaltă, la Gaziantep a evoluat Alex Maxim, care a fost titular și integralist. Konyaspor e pe 2 în Turcia, cu 5 puncte. Gaziantep e „lanterna roșie”, cu niciun punct câștigat, și cu un golaveraj de 2-7. 

  • Wuhan Three Towns (Stanciu) - Nantong Zhiyun, 14:35
  • Clermont - Metz (Boloni, antrenor), 16:00
  • Korona Kielce (R. Deaconu, M. Briceag) - Zaglebie, 16:00
  • Neftchi Baku (Mutu, antrenor) - Gabala, 17:30
  • Lausanne (R. Ilie) - Winterhur, 17:30
  • Ferrol - Gijon (Pașcanu), 18:00
  • Karagümrük - Ankaragücü (Moruțan), 19:15
  • Al Sharjah (Olăroiu) - Al Wasl, 19:30
  • Apoel - Pafos (A. Rus, V. Dragomir), 20:00
  • Nea Salamis - Apollon (B. Andone - antrenor, V. Costache), 20:00
  • MOL Fehervar - Mezokovesd (S. Filip), 20:30
  • PAOK (R. Lucescu, antrenor) - Kifisias, 21:00
  • Lazio - Genoa (R. Drăgușin, Pușcaș), 21:45
  • Sporting - Famalicao (A. Dobre), 22:30

Citește și: 

Dragomir a intrat în direct și i-a dat „temă” lui Becali: „Știu cauza stagnării lui Tavi Popescu, e ceva ce trebuie să facă”
FCSB
Dragomir a intrat în direct și i-a dat „temă” lui Becali: „Știu cauza stagnării lui Tavi Popescu, e ceva ce trebuie să facă”
Show cu Ronaldo și Mane în Arabia Saudită » Au înscris de 5 ori în victoria clară a lui Al Nassr Riad
ARABIA SAUDITĂ
Show cu Ronaldo și Mane în Arabia Saudită » Au înscris de 5 ori în victoria clară a lui Al Nassr Riad

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  30 August 2023, 01:14
Postat de ionescugeorge77 pe 28 August 2023, 12:10

...n a avut rezultate cu Romania pe care n a putut sa o califice dupa primul loc si l a lasat pe prostul de hagi sa rateze si barajul ...apoi au mai fost Stefan Covaci in Olanda si Rednic a iesit campion in Belgia ...stiai ca a antrenat nationala ungariei ...lasa ma cu cetateanul francez care n a facut nu face si nici n o sa faca nimik pentru Romania ...

De unde ai scos asta cu Rednic campion in Belgia?! Bine ii contestam pe Boloni si Hagi, dar il facem pe Rednic mare antrenor...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 August 2023, 12:10

...n a avut rezultate cu Romania pe care n a putut sa o califice dupa primul loc si l a lasat pe prostul de hagi sa rateze si barajul ...apoi au mai fost Stefan Covaci in Olanda si Rednic a iesit campion in Belgia ...stiai ca a antrenat nationala ungariei ...lasa ma cu cetateanul francez care n a facut nu face si nici n o sa faca nimik pentru Romania ...

polistul68
polistul68  •  28 August 2023, 07:37

Boloni e singurul antrenor roman care a avut rezultate in Occident, in ultimii 50 de ani...sau asta nu conteaza, e mai important ca e ungur...a jucat cumva pt Ungaria ? A jucat cumva o exhipa din campionatul maghiar ? A jucat pt Romania si pt Steaua...un antrenor care a fost campion in Portuglia, care a avut rezultate in Belgia, e hulit pt ca are o anumita etnie...daca era neamt sau rrom...era altcva, nu ? cat de limitat poti sa gandesti...Amice, nu confunda fotbalul cu politica...el a fist FOTBALIST, si ESTE antrenor....declaratiile lui Orban sau ale.lui Ciolacu nu au ce cauta in sport...niste politicieni guralivi, nu au ce cauta in lumea sportului.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează