INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Tabloidul Bild îi recunoaşte lui Alex Maxim rolul decisiv în ansamblul şvabilor: ”Omul care poate salva Stuttgartul”

Prețuit pentru execuțiile sale, Maxim are și tehnică de invidiat // Foto: IntactImges/EPA
Prețuit pentru execuțiile sale, Maxim are și tehnică de invidiat // Foto: IntactImges/EPA

Articol de - Publicat luni, 10 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 martie 2014 23:33

”Tricolorul” a egalat la unu pentru VfB în duelul cu Braunschweig (2-2) şi i-a dat colegului Harnik pasa pentru 2-1.

Un gol şi o pasă decisivă. Alex Maxim a revenit în prim-plan la Stuttgart, 2-2 cu Braunschweig, într-un moment în care echipa face eforturi disperate de a părăsi zona fierbinte a clasamentului (locul 15 din 18). Şi dacă oaspeţii nu reuşeau acea egalare pe final (82), la 9 minute după ce el fusese înlocuit, probabil că presa l-ar fi declarat eroul şvabilor.

Chiar şi aşa, tabloidul Bild i-a recunoscut ieri rolul-cheie în echipă. Cel mai bine vîndut ziar din Germania a apreciat că Maxim şi austriacul Harnik "sînt singurii care pot face diferenţa în lupta pentru evitarea retrogradării. Ei pot salva Stuttgartul".

Marile atuuri al mijlocaşului român, puse în valoare şi sîmbătă, cînd l-a servit pe Harnik la golul de 2-1, sînt calitatea şi precizia execuţiilor, mai ales la fazele fixe. Arme ce, aşa cum a intuit şi Bild, pot fi capitale în meciurile care vin. Partide pe care VfB le va juca de fiecare dată cu cuţitul la os.

Nou antrenor: Stevens
După 8 eşecuri consecutive şi remiza cu Braunschweig, de sîmbătă, conducerea Stuttgartului a decis ieri să-l înlocuiască pe antrenorul Thomas Schneider cu Huub Stevens. Noul tehnician al lui Maxim, al 3-lea în acest sezon, e un obişnuit al românilor. Olandezul a lucrat cu Marica la Schalke şi, pînă la începutul lui martie, a pregătit-o pe PAOK Salonic, echipa lui Costin Lazăr.

5 goluri şi 11 assisturi a reuşit Alexandru Maxim în acest campionat pentru VfB Stuttgart

3, adică "bine", e nota primită de "tricolor" în Bild. Al doilea cel mai mare calificativ la şvabi

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
brto
brto  •  10 Martie 2014, 23:18
Postat de unica_steaua pe 10 Martie 2014, 11:45

chipciu le da clasa la amandoi..

Sa il compari pe Maxim cu orice jucator de la Steaua este o denigrare la adresa svabului, daca macar il pui in aceeasi liga cu Maxim pe Chipciu e clar cam cat fotbal stii.

unica_steaua
unica_steaua  •  10 Martie 2014, 11:45
Postat de nesv1234 pe 10 Martie 2014, 10:36

Exact, din pacate pt Torjica, deocamdata Maxim e mai in forma. Daca si zapacitul asta ar deveni ceva mai eficient in exprimarea PE TEREN, am avea doi mijlocasi ofensivi de f buna calitate. Maxim ar juca pe stanga, Torje pe dreapta. Cu Torje inca abulic, pe stanga ramane Dodel brazilianul fara dinti si pe stanga trece Maxim. Nu e raul absolut dar...

chipciu le da clasa la amandoi..

eucutine
eucutine  •  10 Martie 2014, 10:39

Marea problema a alora era antrenorul. Cred ca nic macar Riciu nu putea sa aiba cifre atat de slabe.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează