INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Tătărușanu a devenit al doilea cel mai bun portar din Serie A: ”Lunganul făcut din marmură”

O singură gafă i-a reținut La Nazione lui Tătă în acest sezon, contra lui Crotone (1-1) // FOTO Guliver/GettyImages
O singură gafă i-a reținut La Nazione lui Tătă în acest sezon, contra lui Crotone (1-1) // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 24 noiembrie 2016 00:00

Tătărușanu și-a luat revanșa după o vară dezastruoasă, susține La Nazione. E al doilea cel mai bun portar din Serie A, după Buffon.

Șefii Fiorentinei începuseră să se îndoiască în vară de Ciprian Tătărușanu. Venea după două erori grave la Euro, cu Franța (1-2) și Albania (0-1), și 5 eșecuri cu formația Viola în pregătiri. Însă temerile au dispărut repede.

O dată demarat sezonul 2016-2017, ex-stelistul "și-a luat revanșa", după cum observa deunăzi La Nazione. Cu o medie de 0,91 goluri primite pe meci, e al doilea cel mai bun portar din Serie A, după juventinul Buffon.

"Tamponat și scos în decor"

"Forța mentală a fost cheia ieșirii sale din criză", cred reporterii amintitului cotidian, pentru care Tătă "e lunganul cu față lungă, cum i se spune, niciodată vesel. Nici măcar spectaculos, pare făcut mai degrabă din marmură decât din mușchi".

În opinia lor, punctul nevralgic al românului, în ciuda înălțimii (1,98 m), îl reprezintă ieșirile la baloanele înalte: "Nu sunt remarcabile, pentru că în afara unui timing bun îți trebuie și un fizic impunător în junglă, ceea ce el nu are. E prea filiform. Riscă să fie tamponat și scos în decor".

"După Euro, Tătărușanu a trebuit să înfrunte concurența lui Dragowski, a lui Lezzerini și multe critici. Cifrele sunt însă de partea lui"
La Nazione, cotidian italian

11goluri a încasat Tătă în 12 meciuri de Serie A. Doar Buffon (Juve) a primit mai puține (9)

2019e anul în care expiră contractul lui Tătă cu Fiorentina, unde apără din 2014

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează