INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA / AUXERRE - TOULOUSE 1-0

Ţine Auxerre în spate

Articol de - Publicat luni, 18 februarie 2008 00:00

Încă un gol, Daniel Niculae! Al 9-lea în acest campionat. Atacantul alb-albaştrilor e în mare formă!

Dacă Euro ar începe astăzi, Piţurcă n-ar avea altă variantă pentru vîrf la "naţională" decît Daniel Niculae. Atacantul lui Auxerre joacă, e constant şi, ceea ce contează, înscrie. Împotriva lui Toulouse, el a marcat al 9-lea său gol în Ligue 1. Dacă îl adăugăm pe cel din Cupa Franţei, cu St. Etienne, are zece reuşite în actualul sezon.

Preferatul antrenorului Jean Fernandez în avangarda alb-albastră, fiind folosit în campionat timp de 1.569 de minute dintr-un total de 2.250, Niculae a ieşit şi sîmbătă în evidenţă. A fost iarăşi la locul potrivit în minutul 50, la capătul unei acţiuni iniţiate de Tamaş, punctînd din 6 metri. Un gol simplu, dar care aduce echipei burgunde trei puncte importante. "Şi îi permite lui Auxerre să respire mai liniştită", a scris "L'Equipe".

Agenţia "Football 365" a comentat: "Niculae e inevitabilul golgeter. Decisiv, încă o dată". Foarte activ în acest week-end, Daniel ar fi putut totuşi mai mult. O "dublă", minimum, dacă nu un hat-trick. A avut un voleu la o palmă de vinclu. Apoi un alt şut violent apărat dificil de Douchez. Şi încă un trasor foarte aproape de bară. Înainte să fie schimbat în minutul 83.

Tamaş, pe dreapta
O altă veste bună pentru "tricolori". După ce, pe 12 ianuarie, cu Bordeaux, a fost rezervă, intrînd în minutul 65, Gabi Tamaş a redevenit titular indiscutabil la Auxerre, jucînd integral ultimele cinci meciuri din Ligue 1. În care echipa sa nu a primit decît două goluri. Şi sîmbătă a evoluat pe partea dreaptă a apărării. Din această poziţie, el a avansat şi a demarat acţiunea golului. Dacă Tamaş convinge, în schimb, Vlad Munteanu n-a avut timp în 18 minute să se remarce.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează