INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Ucraina, la picioarele lui Il Luce! Recordurile incredibile ale echipei din Doneţk la final de tur

Foto: shakhtar.com
Foto: shakhtar.com

Articol de - Publicat duminica, 11 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 11 noiembrie 2012 20:02

Ultima etapă a turului din campionatul Ucrainei a adus încă o victorie în contul Şahtiorului din Doneţk: 4-0 pe terenul concitadinei Metalurg

Deşi nu este un derby de tradiţie în Ucraina, succesul echipei lui Mircea Lucescu a fost savurat de suporteri şi jucători graţie unor recorduri stabilite de echipa "minerilor".

Astfel, obţinînd maximum de puncte din primele 15 partide, Şahtior a devenit prima echipă care să nu piardă nici măcar un punct în turul campionatului.

În plus, Raţ şi compania au reuşit cea de-a 24-a victorie consecutivă, serie în care au marcat 70 de goluri şi au încasat doar 11! Seria de invincibilitate a crescut şi ea la 31 de jocuri fără înfrîngere. Ultimul meci pierdut de Şahtior în campionat datează din 2010 (1-2 cu Metalist Harkov).

Mkhitarian, record individual
Formaţia din Doneţk a îmbunătăţit şi recordul golurilor marcate într-un tur de campionat (45) şi cel mai bun golaveraj (+39)!

Dacă recordurile colective sînt nenumărate, armeanul Mkhitarian a stabilit şi unul individual. Acesta a înscris cel de-al 16-lea gol stagional, devenind fotbalistul care marchează cele mai multe goluri într-o jumătate stagională. În comparaţie, Selezniov şi Maicon, golgheterii sezonului trecut, au reuşit doar 14 goluri!

Mkhitarian poate deveni jucătorul cu cele mai multe reuşite într-un singur sezon. Limita superioară a reuşitelor bifate în dreptul unui singur fotbalist a fost stabilit de Rebrov şi Şaţkih, cei doi atacanţi de la Dinamo Kiev reuşind cîte 22 de goluri în sezoanele '97/'98, respectiv '02/'03.

Lucescu: "Vesticii învaţă de la noi!"
Extrem de mulţumit după victorie, Mircea Lucescu a expus pe larg situaţia echipei sale. "Aveam nevoie de un succes după meciul de la Londra. Victoria ne aduce încredere în forţele proprii. Mă bucur că am reuşit să menţinem seria de victorii consecutive, înţeleg că am realizat un record de puncte într-un tur de campionat".

"Este greu să spun că jucăm după cum ne antrenăm. Tactica diferă de la partidă la partidă, băieţii ştiu cum să poziţioneze în funcţie de cum stau adversarii în teren. Să ştiţi că multe echipe puternice din Vest au început să ne copieze modul de executare al loviturilor de colţ!"

Florescu, eliminat
Nu toţi românii au avut motive de bucurie în etapa curentă. George Florescu (Arsenal Kiev) a fost eliminat în minutul 86 al partidei pierdute acasă cu Cernomoreţ Odesa (0-1).  La oaspeţi, Burdujan nu a jucat, golul echipei de la malul Mării fiind marcat de Bakaj.

În urma cartonaşului roşu, Florescu va rata meciul cu Şahtior Doneţk, din prima etapa a returului.

"Am cîştigat atît de clar fiindcă am profitat de teama celor de la Metalurg. Nu l-am pedepsit pe Piatov, am decis să utilizez rotaţia portarilor"
Mircea Lucescu, antrenor Şahtior

14 puncte sînt între Şahtior şi ocupanta locului 2, Dnepr Dnepropetrovsk

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
bilaro
bilaro  •  12 Noiembrie 2012, 12:07
Postat de il_unico_capitano_totti pe 12 Noiembrie 2012, 11:40

cati invidiosi p-aici...muriti de ciuda ca echipa lui nea mircea e in primele 8 din europa

Asta e un motiv de mandrie ! Bravo, nea Mircea!... Si de bucurie !:))) Ca stiinta lui ,nu s-a revarsat aupra Rapidului! :)))

il_unico_capitano_totti
il_unico_capitano_totti  •  12 Noiembrie 2012, 11:40

cati invidiosi p-aici...muriti de ciuda ca echipa lui nea mircea e in primele 8 din europa

dyers_eve
dyers_eve  •  12 Noiembrie 2012, 09:19
Postat de criticul89 pe 11 Noiembrie 2012, 22:41

ca sa poti declara ca 2 campionate sunt de valori egale sau apropiate tb sa compari cele mai bune echipe din ambele campionate ! iar in cazul de fata sahtior si dinamo kiev ar matura la modul cel mai serios cu steaua, dinamo, rapid, cfr, etc, in orice zi ! bineinteles se mai si intampla minuni precum victoria stelei de la kiev sau a rapidului de la donetk: dar te asigur ca intr-o dubla mansa, nicio echipa romaneasca n-ar avea vreo sansa ! ba chiar pot sa zic ca si metalist e peste orice echipa de la noi ! restul echipelor - hai sa zicem ca sunt accesibile; dar cele 3 sunt cu cel putin 2 cls peste noi...

Ai putea sa te uiti si la Dnepr, care conduce o grupa cu Napoli si PSV. E un campionat mult peste al nostru, de vreme ce se pregateste sa trimita 4 echipe in primavara europeana. Fara partizanate, Lucescu a facut o echipa de top 10 in Europa. Sahtior e in acest moment peste echipe ca Arsenal, Inter, Porto, Ajax.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează