INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

VIDEO 90 după 9 luni! » Chivu, întîiul meci complet în actualul campionat

Chivu (cu cască) încearcă să blocheze șutul lui Jonathas // Foto: Guliver/GettyImages
Chivu (cu cască) încearcă să blocheze șutul lui Jonathas // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 14 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 13 ianuarie 2013 22:33

Stoperul interist a rezistat în teren pînă la final cu Pescara (2-0). Pasator la golul lui Palacio, Cristi a fost însă veriga slabă defensivă, suferind după pauză şi fiind iertat de un penalty.

Din 11 aprilie 2012 nu mai apucase 90 de minute în Serie A. Folosit tot meciul doar contra Veronei, în "optimile" Cupei, Chivu a depăşit oboseala musculară resimţită după Sărbători şi a prins finalul în teren sîmbătă, la Pescara (2-0). O evoluţie cu lumini, dar şi umbre, cu reprize diferite pentru român.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Trimis stoper stînga, Stramaccioni neavîndu-i pe Samuel şi Ranocchia, Chivu a fost regista aşteptat atît de antrenor. Excelent a limpezit construcţia la pasa ce a tăiat un culoar în apărarea lui Bergodi, transformată în gol de Palacio, cu ajutorul lui Cassano. "A verticalizat mereu, şi nu numai la faza de 1-0", l-a lăudat Gazzetta dello Sport (nota 6). "Sigur a fost mai activ cînd a declanşat contraatacul. Românul a pus cireaşa pe tort la lansarea către careu la Palacio", a punctat agenţia fcinternews.it.

Problemele au apărut după pauză în apărare, unde a trăit periculos cu Jonathas, pe care l-a şi faultat imprudent în careu. "Pescara a găsit găuri mai ales pe partea sa. A riscat la o alunecare şi a gafat apoi servindu-l pe brazilian, care nu a găsit poarta", l-a criticat fcinternews.it. Iar Gazzetta a fost mai indulgentă: "A oferit emoţii doar spre final, cînd i-a făcut o jumătate de cadou lui Jonathas".

Căpitanul s-a aruncat spre bancă!
Moment hazliu în minutul 31 pe "Meazza", imediat după golul lui Palacio. Zanetti a sărbătorit într-un fel inedit (VIDEO), a sprintat către margine, lungindu-se în faţa băncii de rezerve. Căpitanul argentinian a fost luat în primire de Milito şi de ceilalţi interişti şi sufocat cu palme şi bobîrnace. Mijlocaşul de 40 de ani a vrut să le demonstreze fanilor unitatea echipei, ce nu mai cîştigase de o lună în Serie A.

60 de pase din 62 a reuşit Chivu contra Pescarei, a avut 4 lansări bune şi a cîştigat 3 dueluri din 5 cu adversarii

ALTE ŞTIRI DIN SERIE A:

Assist Radu, gol viciat de henţ!
După golul de marţi din Cupă, Ştefan Radu s-a remarcat iar ieri, contribuind la primul gol al lui Lazio (2-0 cu Atalanta). Fundaşul român a centrat pentru Floccari, care a finalizat în bară şi tot el a marcat după ce a preluat-o cu mîna, arbitrul Peruzzo validînd reuşita! Brivio a punctat apoi în propria poartă, oaspeţii au rămas în "zece" şi Lazio visează la titlu.

Lider blocat în fortul Parma
Juve suferă în 2013. Învins de Sampdoria, liderul s-a împiedicat şi la Parma (1-1), singura neînvinsă acasă în campionat, şi mai are 3 puncte avans. Pirlo a deschis scorul, cu o lovitură liberă deviată norocos de Biabiany, dar Sansone a egalat pe contraatac. Meciul a fost precedat de violenţe în afara stadionului, provocate de fanii bianconeri, ce i-au atacat cu bastoane într-un bar pe ultraşii gialloblu, rănind doi.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
kily
kily  •  14 Ianuarie 2013, 14:03

incredibil! a jucat puturosu' 90 de minute si nu s'a accidentat?!

holland
holland  •  14 Ianuarie 2013, 08:34

Cum ma a fost veriga slaba? Nu vrea sa revina la nationala ? nici la conducerea FRF? hai ca asta ii chiar culmea. Cine ma...Chivu ?! sa fie el cel mai slab. lol Pai Chivu ii slab in defensiva de vreo 3 sezoane incoace...si toata lumea il vrea la nationala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează