INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  NAPOLI - SAMPDORIA 2-1

VIDEO Chiricheș a revenit rapid după o întindere, însă a fost taxat prompt pentru golul încasat de Napoli: ”Pată de neșters”

Unul dintre puținele dueluri câștigate de Chiricheș sâmbătă seară // Foto: Gulliver/GettyImages
Unul dintre puținele dueluri câștigate de Chiricheș sâmbătă seară // Foto: Gulliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 09 ianuarie 2017 00:00

Chiricheș, revenit după o întindere, a greșit la golul Sampdoriei și presa peninsulară l-a taxat prompt.

Refacerea în timp record a lui Chiricheș, 14 zile, și întoarcerea sa pe teren cu Sampdoria (2-1) n-au dat mai multă siguranță apărării lui Napoli. Fundașul central de 27 de ani a "ținut", într-adevăr, 90 de minute după întinderea de gradul întâi suferită în decembrie. Dar a fost, indiscutabil, veriga slabă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

A atacat târziu

Cea mai mare greșeală a sa, la golul Sampdoriei (30). Chiricheș a atacat târziu un balon în tușă, eșuând în tentativa de a-l trimite în aut, iar Schick l-a preluat și apoi a centrat în mijlocul careului napoletan. De unde Hysaj, surprins, l-a împins în proprie poartă: 0-1.

"«Ars» la gol"

Ziarele italiene nu i-au iertat gafa și l-au taxat pe "tricolor" și pentru alte intervenții nesigure. "Schick l-a «ars» la gol. Iar în rest, Chiricheș a greșit mult", a notat Gazzetta dello Sport. Corriere dello Sport, la rându-i, consideră că el a început "exploziv și precis. Totul până la neatenția care i-a permis lui Schick să scape spre gol. O pată, da, dar de neșters!".

"Cel mai slab"

Eurosport.it l-a văzut "nesigur" și a apreciat că "Muriel l-a pus de mai multe ori în dificultate", în timp ce "spazionapoli.it", un site al fanilor, a dat sentința: "Pentru noi, Vlad a fost cel mai slab de pe teren".

Surpriza Tonelli

Antrenorul Maurizio Sarri a fost disperat să-l recupereze pe Chiricheș, mizând pe experiența lui. Dar în timp ce românul l-a dezamăgit, colegul acestuia din defensivă, Tonelli, cel de la care aștepta cel mai puțin, a fost omul meciului. Mereu accidentat în ultimele 8 luni, Tonelli, debutant la Napoli, a jucat impecabil și în final a dat golul victoriei (90+5).

"Dacă aș fi șeic, nu mi-ar păsa de arbitri"

La final, președintele Sampdoriei, Massimo Ferrero, i-a reproșat "centralului" Di Bello eliminarea nejustificată a lui Silvestre, care a primit al doilea "galben" pentru un fault inexistent la portarul lui Napoli, Pepe Reina (61, foto). "Silvestre nici măcar nu l-a atins!", a izbucnit Ferrero, acuzând apoi nesancționarea "a 8 situații de afară din joc! Avea tușierul brațul rupt? E nevoie urgentă de asistență video și să-i trimitem pe acești oficiali acasă. Erori umane pot apărarea, dar de ce mereu împotriva noastră? Dacă aș fi șeic, i-aș cumpăra pe toți, Messi, Ronaldo, și atunci nu mi-ar mai păsa ce fac arbitrii".

5e nota pe care a primit-o Chiricheș în Gazzetta dello Sport. Corriere l-a notat cu 5,5

LAZIO - CROTONE 1-0: Stoian, penalty. Radu, OK

Derby-ul românesc al etapei, Ștefan Radu (Lazio) contra lui Adrian Stoian și Valentin Cojocaru (Crotone), a fost câștigat de fostul apărător al lui Dinamo. 1-0, gol Immobile (90). Dar victoria se putea contura mai devreme dacă Biglia profita de gafa lui Stoian din minutul 29.

Românul l-a faultat în careu pe Lombardi, însă argentinianul a executat în "transversală" penalty-ul acordat. Stoian a fost înlocuit în minutul 52 la oaspeți, în timp ce Cojocaru a fost rezervă. De partea cealaltă, Radu (foto) a "arat" flancul stâng, venind deseori în sprijinul ofensivei. Coechipierii n-au profitat însă de centrările sale.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
blatistu49
blatistu49  •  09 Ianuarie 2017, 09:23

mai e si convocat la nationala unde face figuratie

blatistu49
blatistu49  •  09 Ianuarie 2017, 09:14

e o petarda a fost preluat de la BECALIOTIde un impresar italian care sponsorizeaza sa mai fie introdus e clar staful tehnic si antrenorii nu la u vrut de 4 5 meciuri Napoli a primit cit tot sezonul cu marioneta de fundasi nici imprumut nu l vrea nimeni

Vezi toate comentariile (2)
Comentează