INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

VIDEO Cine se pune cu Luce? » Mircea Lucescu a cîştigat derby-ul etapei cu un om eliminat şi fără doi dintre ”dezertori”

Articol de - Publicat duminica, 10 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 10 august 2014 00:00

Şahtior a depăşit toate obstacolele din acest început de sezon şi e lider, cu trei victorii în 3 runde. Tot ieri, Dinamo Kiev a făcut 0-0 acasă cu Olimpic Doneţk.

Nu erau suficiente problemele pe care le avea deja Mircea Lucescu. Nu joacă pe Donbass meciurile de acasă, ci la Lvov, la peste 1.200 km distanţă, din cauza războiului declanşat de separatiştii filoruşi în regiunea Doneţk. Iar înaintea sezonului, 6 sud-americani au "dezertat" în cantonamentul din Elveţia.

VIDEO: Vezi AICI golul!

Doi dintre ei, cei mai buni, brazilienii Douglas Costa şi Alex Teixeira, curtaţi de Monaco, Man. United şi Arsenal, au refuzat să joace şi ieri derbyul etapei, cu Metalist. "Nu mai vor fotbal, vor doar amenzi, se pare", a declarat Serghei Palkin, directorul general al lui Şahtior.

Şi aseară, după numai un sfert de oră, Ordeţ, fundaşul central al lui Luce, a fost eliminat pentru fault în poziţie de ultim apărător. Ce va face antrenorul? Va pierde primul său meci din acest campionat? L-a înlocuit imediat pe Hladki, a renunţat la un vîrf pentru a-şi completa defensiva cu Krivţov, şi a atacat. Aşa, cu un om mai puţin, în faţa unui adversar puternic.

Taison, extraordinar. Rakiţki, supergol

Taison a fost irezistibil, asul românului pe teren. Brazilianul a făcut cursă după cursă, cascade de driblinguri au fisurat defensiva rivalilor. Şi acest jolly-joker de 1,72 m, artistul lui Şahtior, a sprintat şi înapoi, pentru a stopa contraatacurile lui Metalist.

Dar nu Taison a înscris unicul gol al meciului de la Lvov (18.559 spectatori). La un corner, Şust, goalkeeperul oaspeţilor, a respins greşit şi n-a mai avut timp să revină pe linia porţii.

Rakiţki, stoperul de picior stîng al "minerilor", a oprit mingea pe piept la 22 de metri şi a şutat violent cu dreptul peste Şust, sub transversală. Era minutul 52. Atunci s-a înscris golul victoriei.

75 de milioane de euro reprezintă clauza de reziliere a contractelor celor doi brazilieni, Douglas Costa (50) şi Alex Teixeira (25)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
bobinatul
bobinatul  •  10 August 2014, 12:04
Postat de unfake pe 10 August 2014, 10:29

Voi ati inteles cu cine a jucat Sahtior, "in derby-ul etapei" ?!?... Eu, nu prea.

"pentru a stopa contraatacurile lui Metalist." insa ai dreptate, un articol in cel mai pur stil spiru haret. O insiruire de propozitii care nu spun mai nimic

unfake
unfake  •  10 August 2014, 10:29

Voi ati inteles cu cine a jucat Sahtior, "in derby-ul etapei" ?!?... Eu, nu prea.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează