INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

VIDEO Dan nu mai e ultimul! » Petrescu nu zîmbeşte, dar învinge: Dinamo - Amkar 3-2

Dan Petrescu a preluat Dinamo Moscova de pe ultimul loc al clasamentului.
Dan Petrescu a preluat Dinamo Moscova de pe ultimul loc al clasamentului.

Articol de - Publicat duminica, 23 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 22 septembrie 2012 21:32

"Bursucul" l-a readus pe Ropotan în prima echipă ieri, a suferit cînd a fost condus cu 1-0 şi nu s-a liniştit decît la final. După ce a scăpat de ultimul loc în Rusia.

Eliberarea. De tensiune, de emoţii, de nervi. Dan se întoarce şi strînge pumnii, urlînd de bucurie. Dar nu zîmbeşte. Nici măcar acum, cînd e 3-1 pentru echipa sa, care are un jucător în plus pe teren cu 7 minute înaintea finalului. Victoria e a lui, Dinamo Moscova a scăpat de ultimul loc, însă Petrescu nu poate zîmbi.

VIDEO: Vezia AICI fazele meciului!

Meciul cu Amkar Perm (3-2 la sfîrşit) îl consumase prea mult. La fel cum îl macină încă situaţia echipei, atmosfera încinsă de la club, ultraşii alb-albaştri invadînd joi noapte baza de pregătire cu torţe şi ameninţări: "Dacă nu bateţi, vă batem noi!".

Portarul-gafeur
Ieri, antrenorul a surprins. L-a titularizat în faţa apărării pe Ropotan, care nu mai jucase un meci oficial de patru luni şi jumătate - ultima oară o făcuse la Tom Tomsk, unde era împrumutat. Fostul dinamovist nu l-a ajutat prea mult pe Dan. E vizibilă lipsa jocurilor. Dar nu a fost el veriga slabă a moscoviţilor, ci goalkeeperul Berezovski, rezerva clasică a lui Şunin. O degajare greşită, exact la adversar, slovacul Jakubko a ajuns rapid în careu, şut printre picioarele portarului: 0-1 (25).

Norocul lui Petrescu, peste cinci minute. Austriacul Jantscher, de-abia sosit de la RB Salzburg, a egalat din voleu. Şi n-a fost ofsaid. Era pe linie cînd Kuranyi a prelungit mingea pe spate pentru el. Iar eliminarea lui Cerencikov (38) le-a permis gazdelor să atace cu fundaşii la 40 de metri de poarta adversă. Pînă la capătul meciului.

Fault la Kuranyi?
De la pauză, nu a mai fost Ropotan pe gazon - a intrat veteranul Semşov - şi Dinamo şi-a creat ocazii cît pentru un campionat. Dar a înscris tîrziu (2-1, Kuranyi 78, şi 3-1, Kokorin 83). Plus că la golul cel mai important, Kuranyi a intrat în plasă cu tot cu fundaşul lui Amkar. Fault? Posibil, însă Petrescu a cîştigat. Prima lui victorie acasă, cu DM, în campionatul rus. Şi acelaşi scor ca la succesul contra lui Lokomotiv: 3-2.

2 este numărul victoriilor lui Dinamo Moscova în primele nouă etape; ambele cu Petrescu: 3-2 cu Lokomotiv (25 august) şi cu Amkar

17 luni a aşteptat Ropotan să fie din nou titular la Dinamo Moscova; ultimul meci fusese pe 16 aprilie 2011

"Sînt mulţumit de rezultat, dar supărat din cauza ratărilor. Nu ne putem bate joc de ocazii. Acum, nu mai sîntem pe ultimul loc. Şi nu mai avem voie să fim acolo" (Dan Petrescu, antrenor Dinamo Moscova)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
mihai_ferdinand
mihai_ferdinand  •  23 Septembrie 2012, 12:23
Postat de rudel.obreja pe 23 Septembrie 2012, 09:30

Dan asta vrea sa faca tot timpu : sa ia o echipa de pe ultimul loc si sa castige campionatu. Are si un soft specializat care ii arata echipele de pe ultimul loc unde ar pute castiga bani

:)) "soft specializat care ii arata echipele de pe ultimul loc"? Ma tavalesc de ras...Nu e mai simplu sa se uite in clasament?

spivak
spivak  •  23 Septembrie 2012, 11:11

Ce independent şi-a permis să fie tovarăşul Dej! Динамо Bucureşti are culorile alb-roşu în loc de alb-albastru! Cu ЦСКА a fost cuminte: roşu-albastru, ca la Moscova. În armată e mai multă disciplină decât la Secu.

rzvx
rzvx  •  23 Septembrie 2012, 09:41
Postat de forumeer pe 23 Septembrie 2012, 03:15

Am vazut meciul. D.Moscova a jucat destul de bine, merita clar sa castige, si chiar mult mai detasat. Aveau 3-1 si au primit pe final un gol de curtea scolii, apararea moscovita e foarte slaba. Dar mijlocul si atacul si-au facut treaba, in afara de cele 3 goluri, au mai avut cel putin 5 ocazii clare de a marca(2 bare pt Kuranyi!). . Felicitari, Dane, si la cat mai multe victorii!

Si eu am vazut meciul...meritau sa castige dar au jucat cu un om in plus 60 de minute

Vezi toate comentariile (7)
Comentează