INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

VIDEO Incredibil! » Nici Mutu n-a oprit aseară dezastrul de la Roma: Lazio - Cesena 3-2

Mutu este faultat din spate de Konko. 11 metri pentru Cesena, Iaquinta urma să marcheze pentru 0-2
// Foto: Agerpres
Mutu este faultat din spate de Konko. 11 metri pentru Cesena, Iaquinta urma să marcheze pentru 0-2 // Foto: Agerpres

Articol de - Publicat vineri, 10 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 10 februarie 2012 00:04

Cu un Mutu în mare formă, oaspeţii au avut 2-0 la pauză, decarul marcînd şi provocînd penaltyul şi eliminarea lui Konko. Apoi, în numai 10 minute, lazialii au punctat de 3 ori în inferioritate numerică!

Prea mică această echipă a Cesenei pentru Adrian Mutu. Orice ar face "tricolorul", Cesena nu are forţa să reziste în Serie A. E tot pe locul 19, penultimul în campionatul italian, la 4 puncte de salvare!

Forţa lui Adrian
Totuşi, la pauză, Mutu era împărat pentru oaspeţi. Şi-a terorizat adversarii, ajutîndu-şi echipa să conducă pe "Olimpico", surprinzător, cu 2-0. A profitat şi că apărarea lazială era slăbită de absenţa lui Ştefan Radu, victima unei tendinopatii la genunchiul drept. Şi a taxat fiecare eroare a gazdelor.

0-1. În minutul 13, atacantul alb-negrilor a apărut la timp în faţa porţii adverse la centrarea lui Iaquinta. N-a ratat. Un şut la colţul scurt şi mingea a lovit plasa. VEZI AICI REUŞITA LUI MUTU!

0-2. În minutul 32, Mutu a pîndit jocul la ofsaid al defensivei lui Edoardo Reja şi a sprintat decisiv printre rivali. A pătruns hotărît în careu, dar nu a avut timp să tragă. Din spate, Konko l-a acroşat într-o tentativă disperată de a-l împiedica să înscrie. Fault, roşu Konko, penalty transformat de Iaquinta. Cu un asemenea avantaj şi cu Lazio în 10 oameni, Cesena părea gata să triumfe la Roma. VIDEO

Furia lazială
Dar Arrigoni şi-a retras prea devreme jucătorii, deşi nu avea motiv. Mutare tactică fatală. În numai 10 minute, lazialii au întors partida: Hernanes (52), Lulici (60) şi Kozak (62) l-au învins pe Antonioli. Iar Mutu nu a mai avut nici el reacţie. Frustrat, l-a faultat pe Zauri şi a fost avertizat. Un "galben" care l-a liniştit.

7 goluri a marcat Adrian Mutu în acest sezon de Serie A; numai două au fost în deplasare, primul fiind reuşit la Palermo

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
haxor
haxor  •  10 Februarie 2012, 12:01

Oricum respect celor de la FC Vaslui ce-au reusit cu Lazio in Europa, ptr ca Lazio e totusi o echipa.

andreiyiy
andreiyiy  •  10 Februarie 2012, 11:35
Postat de biancorossi pe 10 Februarie 2012, 10:12

nu e zeul zeilor. dar e unul din cei mai mari atacanti pe care i-a produs romania. a spus-o chiar hagi, inca de cand avea mutu 20 de ani. si uite o simpla dovada : 102 goluri in serie A, in 6-7 ani doar... daca avea toata cariera in italia, avea spre 200 g ??? si aia 6-7 ani, in general la echipe de mana a doua. fiorentina nu este nici macar roma sau lazio, necum de talia lui milan, inter sau juve. iar la nationala, este foarte posibil sa devina cel mai prolific marcator din toate timpurile. desi nu a jucat cate meciuri a jucat hagi, de ex. si a dat goluri si cu nationale mari, de ex italia, germania, olanda..

Este unul dintre cei mai mari atacanti romani e adevarat, dar la ora asta nu poti zice ca este providential la echipa sa, astfel incat sa zici ca "nici macar el..." Mutu e cam la al 12-lea sezon in Serie A - asta il duce la o medie de goluri cam mica pentru un "mare atacant". In privinta echipelor mici la care a jucat, nu e ca si cum nu i s-ar fi data sansa si la Juventul si la Inter. Nu a jucat cate meciuri a jucat Hagi la nationala, dar nici nu a jucat pe postul lui Hagi...

maddoka
maddoka  •  10 Februarie 2012, 10:43

blat

Vezi toate comentariile (9)
Comentează