INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BULGARIA

VIDEO Killer Moți » Stoperul lui Ludogoreț s-a specializat în atacuri kung-fu

Reacția lui Moți după eliminarea de duminică
Reacția lui Moți după eliminarea de duminică

Articol de - Publicat marti, 23 februarie 2016 00:00

Cosmin Moți va rămâne întotdeauna în sufletul fanilor lui Ludogoreț.

Va fi eroul care și-a pus mănușile de portar, apărând două penalty-uri și transformând unul în play-off-ul contra Stelei din 27 august 2014, calificându-și echipa pentru prima oară în grupele Ligii Campionilor. După acea performanță, patronul Kiril Domusciev a dat numele stoperului uneia dintre peluzele arenei din Razgrad.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Pentru adversarii din Bulgaria, "tricolorul" ce va fi aproape sigur în lotul de Euro e un killer. Fundașul care își atacă rivalii de la genunchi în sus!

Crampoanele taie

Duminică, ultima explozie de adrenalină. La 2-1 cu Levski, în cel mai important meci al etapei, apărătorul verzilor l-a agresat pe Prochazka la mijlocul terenului. Un tackling violent, din lateral, fără nici o legătură cu mingea.

Crampoanele s-au înfipt în piciorul drept al slovacului. Mijlocașul lui Levski a fost norocos, genunchiul a rezistat teribilului contact, n-a avut ruptură de ligamente încrucișate. Doar pielea tăiată.

Arbitrul îi dăduse inițial "galben" lui Moți în minutul 69, apoi a observat rana lui Prochazka și l-a eliminat pe român după 60 de secunde.

Karate Kid la Razgrad

Pe 4 aprilie 2015, era minutul 22 al partidei cu ȚSKA (4-0), tot în campionat. La o pasă lungă a oaspeților, ex-stelistul Nikolici s-a înălțat, încercând să devieze balonul cu capul pentru un coleg mai bine plasat, la 22 de metri de poarta lui Ludogoreț.

Pe Moți îl interesa doar omul, voia să-l scoată din circuit. Și i-a aplicat o lovitură brutală de picior în coaste. Muntenegreanul s-a prăbușit pe gazon urlând de durere. Curios, stoperul n-a fost nici măcar avertizat de "central".

Alt atac la genunchi

Cu două luni înainte, pe 15 februarie, într-un joc din turul "optimilor" Cupei Bulgariei (eșec cu Beroe în deplasare, 1-2), Cosmin a mai făcut o victimă. Alt asalt la genunchi.

Balonul era jos, în iarbă, tacklingul sus, în partea superioară a tibiei adversarului. Și atunci a scăpat de eliminare. Doar "galben".

Degetul mijlociu pentru fani

Nu a mai putut evita cartonașul roșu pe 28 februarie, la Litex - Ludogoreț 1-0, în prima ligă bulgară. Avea deja un avertisment (33). Patru minute mai târziu, extrem de nervos, Moți a șutat mingea direct în portarul gazdelor, după ce jocul fusese oprit. A fost eliminat. În drum spre vestiare, le-a arătat degetul mijlociu fanilor lui Litex. Răspuns agresiv la insultele din tribune.

42de cartonașe galbene a primit Cosmin Moți în 4 sezoane jucate în Bulgaria

12goluri și 5 pase decisive a adunat "tricolorul" în toate competițiile la Ludogoreț

6trofee a cucerit Moți în 3 ani și jumătate la Ludogoreț (3 titluri, Cupa și două Supercupe ale Bulgariei)

Moți, 4 cartonașe roșii în Bulgaria

Data Meci Competiție
20 iulie 2013 0-1 cu Liubimeț (d) campionat
20 aprilie 2014 1-0 cu ȚSKA (a) campionat
28 februarie 2015 0-1 cu Litex (d) campionat
21 februarie 2016 2-1 cu Levski (a) campionat

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează