INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AJACCIO

VIDEO Lion King » Mutu a reuşit ieri prima ”dublă” la Ajaccio, îngenunchind-o pe Lyon (3-1)

Articol de - Publicat luni, 04 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 februarie 2013 23:04

Integralist la corsicani, atacantul român a răspuns iar criticilor presei cu o evoluţie excelentă. A făcut 2-1 cu capul şi a închis tabela în prelungiri. Din penalty, fără scăriţă!


A devenit deja vu: Mutu trebuie să fie criticat de presa franceză ca să dea măsura talentului său. Luat din nou în colimator de L'Equipe, atacantul român s-a lepădat de rolul demonului şi a strălucit ca un star. A reuşit prima "dublă" în Ligue 1 şi a resuscitat-o ieri pe Ajaccio, la 3-1 cu Lyon. Exact contra echipei ce-i stricase debutul în Hexagon acum patru luni şi jumătate a explodat Mutu!

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Nimic nu anunţa însă duminica de foc. Prima repriză a fost apatic, nervos, faultînd des şi greşind pase. A luat "galben" (are 6 în total) pentru intrarea tare la Lovren. Zero şuturi la poartă, zero peste tot pe tabelă.

Golul lui Lacazette a produs declicul. Corsicanii s-au ridicat la luptă, iar Adrian a preluat comanda. 3 ocazii a avut după ce Belghazouani a egalat. Şi a scuturat de două ori plasa porţii lyoneze. A făcut 2-1 cu capul din 6 metri, cu complicitatea lui Vercoutre, şi a risipit emoţiile în prelungiri din penalty. A renunţat la scăriţa care-l trădase cu Valenciennes. A bătut cu fentă şi lîngă bară. Imparabil, 3-1.

Puţin a lipsit să fie însă iar omul negru. La 2-1, singur cu portarul, a trimis un lob peste bară, iar după 4 minute Gomis a scos 11 metri. Noroc că l-a salvat Ochoa, parînd execuţia aceluiaşi Gomis!


7 goluri a dat Mutu pentru Ajaccio în 17 meciuri de campionat, între care cinci pe teren propriu. E cel mai bun marcator al corsicanilor

385 de zile trecuseră de la precedenta "dublă" semnată de Adrian, pe 15 ianuarie 2012, în victoria Cesenei, tot 3-1, contra Novarei

"Unicul domn Mutu"
5 note de 3 primise în L'Equipe, care ieri l-a luat în primire. În articolul "Unicul domn Mutu", ziarul francez scrie că "se integrează încet în grup, păstrîndu-şi personalitatea extraordinară şi derutantă. La început, starul era deranjat să folosească mereu aceeaşi geantă şi că nu are jacuzzi. În teren lăsa senzaţia că se menajează, mai ales la recuperare. Individualismul nu plăcea tuturor. A întîrziat 15 minute la aeroport înainte de zborul la Nancy, s-a întors tîrziu după Anul Nou, fiind amendat cu salariul pe 3 zile, la a treia escapadă de acest gen. Totuşi, nu-i antipatic în vestiar, nu se izolează".

"Nu e lipsă de voinţă că nu fac presing să recuperez baloane. Niciodată nu am făcut asta şi nici nu ştiu s-o fac"
Adrian Mutu, atacant Ajaccio

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
flo_ax
flo_ax  •  04 Februarie 2013, 08:30

am vazut faza cu ratarea "uluitoare" a lui Mutu, care pt dl ziarist trebuia sa fie obligatoriu gol... Mingea a fost cam inceata, a venit undeva in lateral si cam in spate, trebuia un sut excelent ca sa fie gol. Nene, mai ne uitam si la fotbal, nu doar la monden?

flo_ax
flo_ax  •  04 Februarie 2013, 08:24

Putin a lipsit sa fie iar omul negru... Dle ziarist, contrar miturilor urbane, o echipa de fotbal e compusa din 11 oameni + rezervele. Daca apararea nu poate sa reziste impotriva unui adversar aflat in inferioritate numerica (vezi meciul cu penalty-ul ratat) dam mai nou vina exclusiv pe atacant?

plischi
plischi  •  04 Februarie 2013, 07:38

n-am vazut partida, concurentza era mare si mai de urmarit, dar nu-mi explic cum o echipa cu pretentziile lyonezilor poate pierde in fata unui asemenea adversar. misterioasa mi s-a parut si cota pariurilor, unde echipa de pe locul doi juca la locul 15 si are cota peste 2 la victorie!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează