INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

VIDEO Mutu 100! Mutu 101! » "Briliantul" a scris istorie în Cesena - Novara 3-1

Mutu are 0 goluri la Inter, 16 la Verona, 18 la Parma, 7 la Juventus, 54 la Fiorentina și 6 la Cesena +1   FOTO
Mutu are 0 goluri la Inter, 16 la Verona, 18 la Parma, 7 la Juventus, 54 la Fiorentina și 6 la Cesena

Articol de - Publicat luni, 16 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 15 ianuarie 2012 23:54

Românul şi-a văzut ieri visul cu ochii. A depăşit bariera de o sută de goluri în Serie A. Bucuria n-a fost însă deplină, pentru că a ieşit accidentat după o oră. Suferise o contuzie puternică.

100 de reuşite în Serie A, un campionat în care preocuparea de a nu primi gol are întîietate, înseamnă foarte mult. Adi Mutu a devenit ieri întîiul român care atinge această ştachetă şi o şi depăşeşte. La 3-1 cu Novara, într-o primă repriză de foc, atacantul Cesenei a bifat o "dublă", golurile 100 şi 101, şi a contribuit inclusiv la golul trei al Cesenei.

Aştepta din 10 decembrie
O realizare după care "tricolorul" tînjea încă din 10 decembrie, de la acel 1-0 în deplasare cu Palermo. Atunci marcase golul cu numărul 99 şi spera ca în runda următoare, contra Interului, echipa la care făcuse primii paşi în Italia, să-i iasă şi cel jubiliar. N-a fost să fie. Mai mult, a "plonjat" într-o criză de formă care l-a ţinut inclusiv în partidele cu Atalanta şi cu Udinese, toate pierdute.

A regăsit drumul
Ieri însă, contra penultimei clasate Novara, Mutu a găsit şi capătul tunelului, şi-a redescoperit şi drumul spre gol. Pe-al 100-lea l-a marcat cu un efort admirabil, din 3-4 metri, deşi era ţinut de-un adversar (20). Iar următorul a venit pe finalul primei reprize (39), dintr-un penalty executat impecabil. În fine, la 3-0, centrarea lui în careul advers, la firul ierbii, i-a bulversat în aşa hal pe fundaşii adverşi încît au trimis în proprie poartă.

AICI AI REZUMATUL PARTIDEI!

Doar contuzie
Ziua splendidă a "Briliantului" s-a terminat însă mai repede decît şi-ar fi închipuit. Şi cu un deznodămînt nedorit. În urma unui slalom în careul advers printre fundaşii Novarei (60), românul a fost faultat de Rinaudo. "Centralul" Valeri a arătat din nou punctul cu var, dar Mutu n-a mai fost acolo ca să bată. A suferit o contuzie puternică, şi antrenorul Arrigoni a trebuit să-l înlocuiască (65). Şi Cesena n-a mai marcat.

"Linişte! Doar Mutu!"
Imediat după golul 100, Mutu s-a dus la banca de rezerve, de unde a luat un tricou pe care l-a arătat camerelor de luat vederi. Pe acest scria "De 100 de ori. Linişte! Doar Mutu!".

CUM A PUNCTAT
39 cu piciorul drept
19 cu piciorul stîng
16 cu capul
8 din lovitură liberă
19 din penalty

TOP 5 ROMÂNI SERIE A
1. Adrian Mutu 101 goluri
2. Florin Răducioiu 22 goluri
3. Cristian Chivu 8 goluri
Dan Petrescu 8 goluri
5. Gică Hagi 6 goluri
Ioan Ovidiu Sabău 6 goluri

257 de apariţii a bifat Mutu în Serie A pînă acum

2,90 era cota pentru un gol al Briliantului contra Novarei la Sportingbet

S-a trezit Radu
LAZIO - ATALANTA 2-0. De bine ce tocmai se vorbea despre picajul său, ba erau zvonuri că Lazio îi caută înlocuitor, Ştefan Radu a avut o revenire spectaculoasă, ieri, la 2-0 cu Atalanta. Folosit pe acelaşi post, fundaş stînga, ca şi în precedentele 12 apariţii din acest campionat, ex-dinamovistul s-a întrecut pe sine.

În primul rînd, s-a achitat de sarcinile din apărare. Marcajul la Schelotto, adversarul care a urcat cel mai des pe flancul său, plasamentul la centrări şi intercepţiile au fost impecabile. Dar Radu a avut şi un important aport ofensiv, materializat în minutul 20, cînd, în urma unei curse, a fost faultat în careul advers: un-doi, dribling, pus la pămînt, penalty transformat de Hernanes, 1-0.

Românul şi-a continuat raidurile ofensive şi la reluare, cînd s-a rănit la cap (57) şi-a primit îngrijiri pe margine, continuînd bandajat.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (22)
nelu_belu
nelu_belu  •  16 Ianuarie 2012, 21:10

mutule esti un fenomen sa o ti tot asa forta mutu respect

otelul_campioana
otelul_campioana  •  16 Ianuarie 2012, 20:50

astia care il fac drogat ma dispera....cati dintre voi nu v-ati drogat ma..macar odata..daca a facut si el de cateva ori nu se eticheteaza ca "drogat"...

1745flo
1745flo  •  16 Ianuarie 2012, 19:51
Postat de calinbucuresti pe 16 Ianuarie 2012, 11:31

Cel mai mare folbalist roman din toti timpii! Daca m-ai prinde cateva jocuri cu echipe ca Novara baga Cesena Europa Lygue. H-ai Mutu!!!!!

Bravo fratili meu, m-ierea frica ca o s-a mor de plictiseala azi, dar a-i salvat tu genial situatiu!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează