INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

VIDEO Omul care aduce trofee » Mircea Lucescu a câștigat Cupa la despărțirea de Șahtior: 2-0 cu Zoria

La festivitatea de decernare a Cupei Ucrainei, toți jucătorii și-au omagiat antrenorul de 70 de ani purtând tricouri cu mesajul “Mulțumim, Mister”
La festivitatea de decernare a Cupei Ucrainei, toți jucătorii și-au omagiat antrenorul de 70 de ani purtând tricouri cu mesajul “Mulțumim, Mister”

Articol de - Publicat duminica, 22 mai 2016 00:00

La primul lui sezon în Ucraina, 2004-2005, Mircea Lucescu a cucerit titlul cu Șahtior. Primul dintr-o serie de 8.

La finalul ultimei stagiuni, ieri, și-a trecut o Cupă a Ucrainei în cont. A 10-a în sala de trofee a "minerilor", a 6-a cu tehnicianul român pe bancă.

Vezi aici VIDEO!

Varianta "light"

Finala cu Zoria Lugansk (2-0) n-a fost la fel de palpitantă ca ultimul meci direct din campionat. Pe 15 mai, Zoria câștigase la Lvov, 3-2, un duel electrizant. Ieri, poate și din cauza mizei, cele două echipe au oferit varianta "light". Primele ocazii adevărate după jumătate de oră, cel dintâi gol, aproape de pauză: Gladki, "cap", 0-1 (43).

"Pentru tine, Mister!"

Același Gladki a dublat diferența după reluare (57), profitând de bâlbâiala apărătorilor Zoriei în careu. Ca și după prima reușită, atacantul ucrainean a arătat cu degetul spre antrenor, "Pentru tine, Mister!", pentru ca apoi să meargă și să-l îmbrățișeze. Și la fel au procedat și jucătorii înlocuiți.

"Spasiba, Mister"

Lucescu? Nicio trăsătură a feței nu l-a trădat. A privit și atât. Abia la 2-0, culmea!, camerele de luat vederi l-au surprins gesticulând, dându-le indicații celor de pe teren. Finalul însă i-a aparținut. Regizorul transmisiei a fixat imaginea pe un banner imens cu figura lui "Luce", iar înaintea decernării Cupei, jucătorii au îmbrăcat tricouri albe, cu portretul lui, pe care scria "Spasiba, Mister". Mulțumim, Mister!

Un vis frumos

Trofeul, la rându-i, i-a fost înmânat lui. În primul rând. Și abia apoi căpitanului Srna. Iar în timp ce jucătorii făceau turul stadionului, "Luce" s-a pus la dispoziția fotografilor. Și a suporterilor, care i-au strâns mâna și i-au mulțumit pentru 12 ani ca un vis frumos.

"Mult succes în carieră, Mircea Lucescu! Milioane de fani ai lui Șahtior vă sunt recunoscători"
Mesajul clubului ucrainean la despărțirea de antrenor

22de trofee a cucerit Mircea Lucescu la Șahtior într-un mandat de 12 ani

573de meciuri, în toate competițiile, a totalizat Lucescu la Șahtior

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  22 Mai 2016, 13:05

...ucrainienii zic multumesc fiindca au scapat de el ...incepuse sa iasa pe locul doi in campionat ...

887888274661367
Pompiliu Bota  •  22 Mai 2016, 10:39

Nu uitati retrogradarea lui Poli TM, cele 3 ghete de aur (Camataru, Mateut) si statuile ridicate in Irlanda de Nord (unica-calificare la un CM) si la Tirana de 17 Noiembrie !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează