INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  OSMANLISPOR

VIDEO Omul-torpilă » Gabi Torje a ajuns la a treia reuşită fabuloasă în campionatul Turciei

Articol de - Publicat miercuri, 26 august 2015 00:00

Sezonul trecut, explozivul ”tricolor” cu execuții spectaculoase a înscris din corner la Konyaspor, învingînd-o cu 1-0 pe Beșiktaș. Acela a fost eșecul care a provocat concedierea lui Slaven Bilici

Iordănescu poate și zîmbi, după atîtea vești proaste legate de stranieri. Gabi Torje s-a integrat rapid la noua echipă, Osmanlispor, joacă bine și înscrie. Și nu orice gol, ci unul impresionant, neașteptat.

Luni, la al doilea său meci oficial, "tricolorul" a învins-o pe Galatasaray chiar la Istanbul. 2-1. În minutul 50, a decis partida. Aflat la 30 de metri de poartă, lateral stînga, aripa în vîrstă de 25 de ani a vrut inițial să centreze. Dar, cu privirea sus, realizînd într-o clipă ce se petrece pe teren, a luat o altă decizie. A tras direct, o "torpilă" spre colțul scurt. L-a ajutat și Muslera, goalkeeperul Galatei, avansat pe linia careului mic și care a realizat tîrziu ideea românului. Doar a șters mingea, n-a oprit-o.

"Ca să dai gol dintr-o asemenea poziție, trebuie să ai mare noroc. Am văzut portarul ieșit în față, am șutat și am avut șansă", a explicat Torje în presa turcă. Însă nu e la la prima execuție surprinzătoare.
La sfîrșitul sezonului trecut, cînd juca la Konya, Gabi a vizat poarta direct din corner la deplasarea cu Beșiktaș. A înscris, alb-verzii au cîștigat cu 1-0 la Istanbul. Iar acel gol a provocat demiterea antrenorului advers, Slaven Bilici, ajuns acum la West Ham.

3 goluri antologice în Turcia

  • 13 septembrie 2014, Konya - Balikeșir 2-0

Semifoarfecă de mare efect de la 17 metri lîngă bară

  • 18 mai 2015, Beșiktaș - Konya 0-1

Șut din corner, cu mult efect (ajutat și de vînt), la colțul scurt

  • 24 august 2015, Galatasaray - Osmanli 1-2

Bombă de la 30 de metri, lateral stînga, surprinzătoare

6 goluriși 5 pase decisive a reușit Torje sezonul trecut la Konyaspor în campionat și Cupa Turciei

Plătește Osmanli 3 milioane?

În acest sezon, Torje e împrumutat de Udinese la Osmanlispor. Dacă vor dori să-l păstreze vara viitoare, turcii vor plăti 3 milioane de euro pentru un transfer definitiv. Și atacantul va avea un contract pe 3 ani, valabil pînă în 2019.

A debutat și Rusescu

Transferat pe 3 ani la Osmanli, după ce și-a reziliat contractul cu FC Sevilla, Raul Rusescu a debutat luni la alb-violeți. A intrat în minutul 61, în locul lui Serdar, care deschisese scorul cu Galata. Tot la echipa din Ankara, Takayuki Seto l-a schimbat pe Torje (79), iar Szukala a rămas pe bancă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
sexilian
sexilian  •  26 August 2015, 18:02

un dop de sticla de lapte

864670430247166
Cornaciu Raul  •  26 August 2015, 12:25

@tipsy Campionatul Turciei e un campionat bun. In ritmul asta va fi peste campionatul Italiei in 2 ani, daca se investeste in acest ritm.

tipsy
tipsy  •  26 August 2015, 12:00

Mi`a placut ca a ridicat capul din pamant si a luat rapid o decizie curajoasa dar corecta, ceea ce inseamna ca are ceva inteligenta fotbalistica. Si reactia de dupa e de bun simt. Greu de spus de ce nu avanseaza mai mult in cariera, cand era la Dinamo juca fantastic, si acum joaca bine dar tot schimba echipe de duzina.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează