INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

VIDEO Rednic poate fi campion după victoria cu Genk, 3-0: "Visăm la titlu!"

Rednic, îmbrăţişat de Batshuayi, cîştigă 300.000 de euro pe sezon la Standard +1   FOTO
Rednic, îmbrăţişat de Batshuayi, cîştigă 300.000 de euro pe sezon la Standard

Articol de - Publicat joi, 18 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2013 23:03

Resuscitată de Rednic, echipa din Liege e cea mai în formă din play-off-ul belgian, avînd 3 victorii şi un egal. Nimeni nu e ca Standard!

Cînd Rednic a sosit la Liege, la sfîrşitul lui octombrie, Standard era în infern. Echipa era la pămînt, fizic şi psihic, locul 9 cu 6 înfrîngeri, fanii acuzîndu-i pe jucători şi cerîndu-le demisia preşedintelui Duchatelet şi directorului sportiv De Sart.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

"Toţi în negru pentru un club în doliu. Plecaţi! Standard sîntem noi" a fost mesajul suporterilor înainte ca antrenorul de 51 de ani să se întoarcă pe Sclessin. După ce a semnat contractul, Rednic a spus: "Nu sînt vrăjitor, nu pot face totul singur". Şi i-a avertizat pe noii săi elevi: "Cine nu mă respectă afară! Cînd zici Standard, zici performanţă, sacrificiu. Munceşti, joci bine şi cîştigi. Iată secretul".

Ţintele atinse
În aprilie, şase luni mai tîrziu, Liege e în delir, ca în 2009, cînd Boloni cucerea ultimul titlu al clubului.

Rednic şi-a atins toate ţintele:
- A prins play-off-ul de pe locul 6 (era la 17 puncte în spatele lui Anderlecht după sezonul regulat, însă punctele au fost reduse la jumătate şi rotunjite la start de play-off)
- Standard joacă fotbalul cel mai bun în play-off (singura cu 3 victorii şi un egal) şi a ajuns pe locul 2
- E foarte bine plasată pentru calificarea în cupele europene (1-2 pentru Ligă, 3-4 pentru EL)

Rednic vrea mai mult. De ce nu chiar titlul. "Le-am cerut băieţilor să nu pronunţe cuvîntul titlu în interviurile lor. Dar eu pot spune că avem dreptul să visăm la titlu".

Românii, out!
O singură neîmplinire pentru tehnician. Românii săi veniţi în ianuarie nu s-au adaptat, joacă puţin sau deloc şi, per total, dezamăgesc:
- Adrian Cristea: 260 de minute în 7 partide (37,1 minute pe meci); 0 goluri, 0 assisturi
- George Ţucudean: 78 de minute în 5 jocuri (15,6 minute pe meci): 0 goluri, 0 assisturi

Marţi, nici unul n-a fost oprit în lot.

La Standard şi sezonul viitor
În toamnă, Rednic a semnat cu Standard pînă la sfîrşitul sezonului, avînd drept de prelungire a contractului. Ceea ce, aproape sigur, se va întîmpla: va rămîne antrenorul roş-albilor şi stagiunea viitoare. Dar marţi seară, după meci, antrenorul glumea. "Am mai adunat o bilă albă în tratativele cu şefii? Nu... Oricum, e prea tîrziu să mai prelungesc", a spus el pentru Het Laatste Nieuws, făcîndu-i cu ochiul lui Vainqueur, mijlocaşul său.

"Mi-e ciudă că românii mei nu s-au integrat mai repede. Adrian Cristea e depăşit de ritm şi nu compensează cu tehnica, el e doar împrumut aici, iar Ţucudean are concurenţă mare în atac" (Mircea Rednic, antrenor Standard)

"Avem dreptul de a visa. Dar pentru a ne împlini visul trebuie să ne batem la fiecare meci, aşa cum am făcut-o pînă acum" (Mircea Rednic)

"Nu sînt erou doar la Liege, ci în toată Belgia. În play-off, am luat 10 puncte din 12 cu primele patru clasate. Obiectivul lui Standard e un loc în Top 3" (Mircea Rednic)

44 de puncte a cîştigat Rednic la Standard în 22 de meciuri (medie de două puncte pe partidă): 13 victorii, 5 egaluri, 4 înfrîngeri

40 de goluri a înscris echipa din Liege cu Rednic antrenor (medie de 1,8 reuşite pe meci); a primit 14 goluri (numai 0,6 pe meci)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
supersolo
supersolo  •  18 Aprilie 2013, 20:56

Cum naiba de antreneaza bine in Belgia??? in Romania nici nu se gandea la titlu...la fotbal adevarat....s-o fi schimbat el? sau e de vina Belgia???? :PPPPP

dorelus
dorelus  •  18 Aprilie 2013, 18:27

de accord cu vladutz13 .

dorelus
dorelus  •  18 Aprilie 2013, 18:26

Draga ziaristule ,Duchatlet este patron la standard el a cumparat clubul de la doamna D'onofrio o rusoaica care este si proprietara clubului din Marseille ,deci aici nu se cere demisia patronului ,cit despre munca lui Rednic intr-adevar este apreciat mai mult de suporteri decit de diriguitori ,dealtfel se pune problema schimbari lui Rednic.Face treaba buna dara chiar daca nu el l-a vrut pe Cristea(dupa cum declara aici)putea cel putin sa spuna ca e un jucator de kickers si nu unul de fotbal.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează