INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MANCHESTER CITY - WIGAN 0-1

VIDEO Trădare! » Pantilimon, distrus! Mancini l-a lăsat rezervă în finala cu Wigan, 0-1

Articol de - Publicat duminica, 12 mai 2013 00:00 / Actualizat sambata, 11 mai 2013 22:51

Portarul tricolor, titular în toate celelalte meciuri ale competiţiei, primise asigurări din partea managerului lui Man. City că va fi între buturi

Trebuia să fie finala lui Costel Pantilimon! "Tricolorul" apărase poarta lui Man. City în toate celelalte 5 partide din Cupa Angliei, încasînd doar un gol, şi managerul Roberto Mancini îi promisese că-l va titulariza inclusiv în ultimul act, cu Wigan (0-1). Dar ieri, la anunţarea formaţiilor de start, surpriză! Italianul şi-a uitat cuvîntul dat şi a mers pe mîna titularului din campionat, Joe Hart.

Click aici pentru VIDEO!

Jurnaliştilor, Mancini le-a oferit o explicaţie mai degrabă ambiguă: "Am hotărît să joace Hart pentru că l-am vrut pentru acest meci. Asta nu schimbă însă cu nimic părerea mea despre Pantilimon. Ştiu că e un portar bun, dar aşa am hotărît pentru finală. Sînt conştient că va fi dezamăgit". Dezamăgit? Distrus! Mai ales că părinţii, rămaşi la Bacău, din cauza serviciului, îi promiseseră că nu vor rata transmisia TV.

Un lucru e sigur. Ceea ce s-a întîmplat ieri întăreşte decizia "tricolorului" de a părăsi clubul la finele sezonului. Dacă vrea să apere mai des, la "cetăţeni" chiar n-are nici o şansă în faţa lui Hart.

"Mancini e o ruşine"
Decizia managerului de a nu-l titulariza pe "Panti" a fost dezbătută pe site-ul BBC şi de suporterii lui City. Unii i-au ţinut partea românului, alţii au considerat că Mancini a procedat bine:

"Lăsîndu-l pe bancă pe Pantilimon e un semn clar de teamă pentru City şi Mancini"
Saqueeb Rajan

"Mancini e o ruşine fiindcă nu l-a titularizat pe Pantilimon. N-are nici o etică"
Andy Northedge

"Chiar şi Mancini pare uimit că l-a preferat pe Hart lui Pantilimon"
Charlie

"Mancini e managerul şi alege pe cine crede el că poate cîştiga meciul. Ăsta-i jobul lui"
Ryan Webster

"O decizie dură? Aici nu e fotbal Under 12, trebuie să intre cei mai buni. Hart e englez şi aş vrea să văd cît mai mulţi englezi în finala Cupei"
Harry

Dublu şoc
Dezamăgit de decizia lui Mancini, Pantilimon a urmărit apoi, de pe margine, cum echipa lui pierde şi trofeul în faţa lui Wigan (0-1). Într-o finală electrizantă, cu ocazii mari de ambele părţi, verdictul s-a dat în final. Man. City a rămas mai întîi fără Zabaleta, eliminat pentru cumul de "galbene" (84), pentru ca în primul minut al prelungirilor, Watson să-i dea lovitura de graţie. Wigan e la primul trofeu, în timp ce City întregeşte un sezon de coşmar, precedat de eliminarea din grupele Ligii şi de pierderea titlului în campionat.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
submarina
submarina  •  12 Mai 2013, 15:20

Gol de portar:)) Panti chiar daca nu replica, mingea oricum ii nimerea drept in cap, asta din cauza inaltimii lui, mingea a zburat undeva la vreo doi si ceva...acum cu siguranata Mancini regreta ca nu l-a titularizat, o sa-i fie de invatatura pentru viitor. In general, Pantilimon cu inaltimea lui ar trebui sa fie regele centrarilor, dar cu parere de rau se agita prea mult, e prea concentrat si pierde din vigilenta, pe cand un portar ar trebui sa fie cat mai calm. Pe la vreo 28-30 va fi ok.

mihai1987
mihai1987  •  12 Mai 2013, 12:52

Imi aduc aminte de finala Cupei Regelui Barcelone-Real Madrid 2010-2011 , cand Guardiola la titularizat pe Pinto in fata lui Valdes, Cupa fiind competitia in care Pinto aparase toate meciurile...si cand a fost intrebat daca va intra Valdes...a spus clar ca Pinto va fi titular el aparand in toate meciurile Barcei si ca nu merita sa il lase pe banca indiferent de adversar. Diferenta de caracter Mancini -Guardiola. E clar ca va pierde increderea nu numai a lui Pantelimon ci si a altor jucatori prin decizia asta.

ertuviss
ertuviss  •  12 Mai 2013, 12:28

vai vai ce tragedie. tradare! drama!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează