INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

VIDEO Trei puncte explozive! » Portarul lui Petrescu lovit cu o petardă, Dinamo- Zenit suspendat la 1-0

Portarul lui Dinamo, șocat după explozia petardei. Ziarul Soviețki Sport scrie că Zenit ar putea fi exclusă din campionat +3   FOTO
Portarul lui Dinamo, șocat după explozia petardei. Ziarul Soviețki Sport scrie că Zenit ar putea fi exclusă din campionat

Articol de - Publicat duminica, 18 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 17 noiembrie 2012 19:43

Arbitrul a întrerupt meciul în minutul 37 şi nu l-a mai reluat, iar Dinamo are toate şansele să fie declarată învingătoare la "masa verde".

Lui Dan Petrescu nici prin cap nu i-a trecut ieri că va avea un meci atît de uşor şi de scurt împotriva lui Zenit. În ajutor i-au "sărit" tocmai suporterii campioanei, care l-au obligat pe arbitrul Alexei Nicolaev să oprească partida în minutul 37, la scorul de 1-0, şi apoi să decidă suspendarea ei.

Vezi VIDEO cu momentul în care portarul a fost lovit cu o petardă

Prăbuşit pe gazon
Totul a plecat de la petardele aruncate de ultraşii din St. Petersburg, aflaţi în tribuna din spatele porţii lui Dinamo, spre Şunin, goalkeeperul lui Petrescu. Una dintre acestea a explodat chiar lîngă Şunin, care s-a prăbuşit pe gazon, tăvălindu-se cu mîinile la ochi.

Direcţia cabine
Au apărut medicii şi, în timp ce-i acordau îngrijiri portarului, tehnicianul român îi făcea semne "centralului" să suspende meciul. Ceea ce s-a şi întîmplat. După ce Nicolaev s-a consultat cu asistenţii săi, cu observatorul şi cu antrenorii a invitat echipele la cabine. Şi n-au mai revenit. Situaţie în care verdictul se va da la "masa verde" şi aproape sigur va fi victorie pentru Dinamo (3-0).

Mai buni
De altfel, la momentul întreruperii întîlnirii, echipa românului conducea pe tabelă. Reuşită Granat (27), dintr-o lovitură liberă executată impecabil. Zenit a căutat imediat replica, dar tocmai cînd apăsa mai puternic pe acceleraţie, Kerjakov ratînd singur cu Şunin, a picat petarda.

Şunin, la spital
Portarul lui Dinamo a ajuns ieri la spital. În urma exploziei petardei, Şunin are probleme la un ochi şi cu auzul, iar medicul echipei a considerat că este absolut necesar să fie supus unor investigaţii amănunţite.

Vinovatul, o femeie!
Ultrasul care a aruncat petarda ce-a dus la oprirea partidei, o femeie!, a fost identificat prompt pe o înregistrare video. Iar la unul dintre filtrele organizate la ieşirile din stadion, poliţiştii l-au reţinut şi l-au dus la secţie.

Precedat de incidente
Meciul de la Himki, un fel de Otopeni al Moscovei, a început într-o atmosferă tensionată, generată de înfruntările violente dintre fani, în afara arenei. 30 de ultraşi ai lui Zenit i-au atacat pe cei de la Dinamo, necesitînd intervenţia poliţiei, care a arestat cîteva zeci de bătăuşi.

5 meciuri, cu cel de ieri, a disputat Petrescu împotriva lui Zenit. Bilanţ: 3 egaluri, un eşec, toate pe banca lui Kuban, şi aproape sigur victorie acum

"Am simţit că a căzut ceva lîngă mine, m-am uitat în jos, iar în momentul acela a explodat" (Anton Şunin, portar Dinamo Moscova)

"Trebuie luate măsuri drastice! Fotbalul a ajuns o chestiune a celor de peste 21 de ani. Cu asemenea violente nu mai e posibil să-ţi trimiţi copiii la stadion" (Serghei Ceban, director executiv al Federaţiei Ruse de Fotbal)

"Nu-mi vine să cred, pe vremea mea nu ar fi îndrăznit nimeni să arunce petarde. Acei fani trebuie interzişi. E în pericol renumele echipei, meciul era transmis în 14 ţări" (Dmitri Radcenko, fost internaţional rus)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
xady
xady  •  18 Noiembrie 2012, 16:41
Postat de ovidiu_3003 pe 18 Noiembrie 2012, 06:08

nu conteaza cine a dat cu petarda...conteaza cine n a asigurat securitatea jucatorilor...adica echipa gazda.acest antremor mediocru nici atata lucru nu stie...o sa piarda cu 3-0

Nu stiu de ce esti frustrat. In primul rand nu antrenorul se ocupa de organizarea meciurilor. Daca a cerut intreruperea jocului a fost pentru siguranta jucatorilor. In plus, nu avea cum sa continue meciul fara portar. In al doilea rand, vorbesti in necunostinta de cauza, cand spui ca e mediocru. Esti doar un frustrat. Comparat cu alti antrenori romani, nu poate fi considerat mediocru. A castigat campionatul cu o echipa, care dupa ce a plecat el s-a desfiintat. I-a promovat pe Kuban in prima liga rusa si i-a calificat in play-offul pentru cupele europene. A preluat Dinamo Moscova cand avea 5 meciuri si 5 infrangeri. Intre timp are un procentaj mai mare de 50 la victorii. Mediocra e mintea t

snoopmind
snoopmind  •  18 Noiembrie 2012, 12:30

lovin lovin

marin2
marin2  •  18 Noiembrie 2012, 10:44

Fanii ar trebui incolonati asa cum se face de obicei si condusi intr-o sala unde sa vada meciurile pe un ecran mai mare , si sa fie interzisi pe stadioane . Numai persoanele educate si responsabile sa aiba acces pe stadioane impreuna cu familiile . Si cea mai mica abatere de la normele de conduita sa le atraga interzicerea pe diverse perioade si la anumite nivele . Cu atit mai mult cei direct raspunzatori ca activiond in bransa sa fie pedepsiti in prima instanta ajunginduse pina la pedepsirea echipei daca persevereaza in abateri.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează