INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCHALKE

Vîndut sau la ”amatori” » Schalke vrea să scape de Marica

Articol de - Publicat miercuri, 25 iulie 2012 00:00 / Actualizat marti, 24 iulie 2012 22:40

”Tricolorul” e unul dintre cei şase jucători ”în plus” în lotul lui Huub Stevens. Dacă nu-şi găseşte echipă, va fi trimis în liga a patra


Pentru Ciprieni nu mai e loc la Schalke. După ce l-au expediat pe Deac înapoi la CFR Cluj, de unde-l cumpăraseră acum doi ani, "minerii" i-au pus gînd rău şi lui Marica.

Antrenorul Huub Stevens vrea să reducă substanţial lotul, de la 29 de jucători, cîţi are acum, la 23, iar potrivit cotidianului Bild, românul e pe lista neagră: "Ori pleacă, ori va fi trimis la echipa de amatori". Adică în Regionalliga, grupa Vest, ceea ce echivalează cu divizia a patra.

Marica n-a convins sezonul trecut, pierzînd clar duelul pentru titularizare cu olandezul Huntelaar. Şi nici în primul stagiu de pregătire al verii, de la Donaueschingen, n-a impresionat, astfel că Stevens nu vede nici un motiv pentru care l-ar mai păstra.

Pe de altă parte, la fel de greu cîntăreşte în balanţa conducătorilor lui Schalke şi faptul că atacantul de 26 de ani intră în ultimul an de contract. Pentru club, practic, e ultima ocazie de a încasa ceva în schimbul lui.

2,5 milioane euro anual e salariul lui Marica la Schalke, conform contractului scadent în 2013. El a venit gratis de la Stuttgart în 2011

3 goluri a marcat sezonul trecut "tricolorul" în 33 de apariţii la Schalke în Bundesliga, Cupa Germaniei şi Europa League

Ultimul mohican
Ciprian Marica e, în acest moment, singurul jucător român din Bundesliga. Alex Ioniţă a retrogradat cu FC Koln în liga a doua, iar Max Nicu s-a transferat în ianuarie de la Freiburg tot în liga secundă, la Munchen 1860. Eintracht Frankfurt a avut recent o tentativă cu Dorin Goian (Rangers), dar părţile nu s-au înţeles la bani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
plischi
plischi  •  04 August 2012, 20:11

poate-l ia contra in liga a coaishpea spaniola, dar nu stiu daca va avea loc de ochirosii, ca ala este mai tanar si chiar mai bun decat vedeta noastra epava.

biancorossi
biancorossi  •  25 Iulie 2012, 10:32

cred ca marica va alege sa joace la amatori. acolo sigur si-ar gasi locul in echipa.

alpin
alpin  •  25 Iulie 2012, 07:28

Schalke trebuie sa scoata bani multi din buzunar daca vrea sa scape de Marica. Unde nu-i cap...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează