INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  KUBAN KRASNODAR - ȘINIK 0-1

Vremuri tulburi pentru Dan Petrescu la Kuban » Neplătit de 3 luni! Și învins!

Petrescu privește fără speranță jocul lui Kuban // FOTO Guliver/GettyImages
Petrescu privește fără speranță jocul lui Kuban // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 19 septembrie 2016 00:00

Dan Petrescu are patru eșecuri și șapte egaluri în 13 etape, fiind pe marginea prăpastiei la Kuban, în liga a 2-a rusă. Unde nu a primit niciun ban de când a semnat contractul pe două sezoane!

Kuban e prins într-un vârtej teribil, care-l trage spre liga a treia! Și Dan Petrescu pare copleșit de atâtea probleme: nu are echipă, clubul din Krasnodar nu mai are bani, iar el e exilat în tribună, suspendat din cauza războiului permanent cu arbitrii! Nu se putea un tablou mai sumbru.

Trei meciuri la rând fără gol

Sâmbătă, pierdut printre spectatori, Dan nu a putut face nimic. Încă o înfrângere, 0-1 cu Șinik, și Kuban a căzut iar. A ajuns pe locul 15 (13p), ultimul care se salvează, la 16 puncte de liderul Dinamo Moscova și la unul singur de zona retrogradării.

Într-un sezon înfiorător, cu patru înfrângeri și șapte egaluri în 13 etape. De trei meciuri, nici nu mai reușește să înscrie: 0-0, 0-0, 0-1!
În această situație, jurnaliștii ruși speculează că Petrescu e condamnat! "Ori el va renunța, ori șefii îl vor da afară!". Totuși, ambele variante au fost dezmințite.

"Nimeni nu caută alt antrenor"

Impresarul său, Nicolae Pârnău, afirmă că "Dan nu va pleca, e în afara oricărei discuții acest subiect". Iar directorul general al clubului, Ghenadi Krapivka, susține că "românul a fost, este și va fi antrenorul lui Kuban. Nimeni nu caută alt tehnician, el este specialistul".

Un lucru este sigur. Petrescu este neplătit de trei luni. "De când a semnat contractul pe două sezoane, nu a primit niciun ban", anunță Pârnău. "Dar, chiar și așa, va rămâne până la capăt".

1.500.000 €este salariul lui Dan Petrescu la Kuban Krasnodar. Pe hârtie!

Probleme și pentru alți antrenori stranieri

Cât mai rămâne Răzvan?

În Grecia, Lucescu jr. nu va mai sta multă vreme. "Acesta e ultimul meu sezon la Xanthi", declara la începutul stagiunii Răzvan, cel care o calificase pe Skoda în finala Cupei Greciei în 2015, cea mai bună performanță din istoria clubului. Dar e posibil să plece mai devreme.

Surse elene susțin că antrenorul e nemulțumit de lot și de jocul echipei și că ar fi tentat să caute o altă destinație. Xanthi a pierdut și sâmbătă, 0-2 cu Panionios acasă, după 1-4 cu AEK, și e pe ultimul loc.

Moldovan, greu în Franța

Prima aventură în străinătate, ca antrenor, a lui Viorel Moldovan. A vrut în Franța, unde a fost campion cu Nantes în 2001, și a acceptat oferta lui Auxerre. Însă primele luni au fost foarte dificile. În șapte etape, nu are decât o victorie. Plus trei remize și trei eșecuri.

Iar în ultimele trei runde, la fel ca și Petrescu, echipa sa nu a dat niciun gol (are cinci reușite în 7 etape). După un dublu 0-0, sîmbătă, 0-1 cu Brest în deplasare. A coborât până pe locul 16, aproape de zona fierbinte.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  19 Septembrie 2016, 12:05

Rezultatele Kuban-ului sunt asimptotice catre ZERO. La Dan ma mira, la Viorel, NU !

claudiu.h12
claudiu.h12  •  19 Septembrie 2016, 11:18

1.500 .000 de euro? Il executa rusii daca cere banii astia!!

radikworld
radikworld  •  19 Septembrie 2016, 09:56

adaugati-l si pe Stoican aici......ultima etapa nici nu a mai fost pe banca si nimeni nu stie, mai este antrenorul Zimbrului sau nu

Vezi toate comentariile (3)
Comentează