INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

Ziua piratului » La 20 de zile de la transfer, Adrian Mutu debutează azi la Ajaccio

Mutu a avut trei săptămîni să pregătească debutul la ACA // Foto: Raed Krishan
Mutu a avut trei săptămîni să pregătească debutul la ACA // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 16 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 septembrie 2012 22:15

Ultima aventură a atacantului de 33 de ani începe împotriva lui Lyon. Şi va fi cartea secretă a corsicanilor: "Mutu va intra în repriza a doua".

Pe 27 august, Mutu a semnat ultimul său contract de profesionist. Iar astăzi, "rockstarul Corsicii", "maşina de goluri" sau "Zlatan al săracului" - o comparaţie cu Ibrahimovici, prietenul "tricolorului" cumpărat de PSG cu 22 de milioane de euro -, cum l-a numit presa franceză după transferul de la Cesena, joacă primul meci oficial în culorile roş-albe ale lui Ajaccio. După ce, week-end-ul trecut, a înscris unicul gol al lui ACA în amicalul cu Istres (1-0).

Preşedintele Alain Orsoni a anunţat ieri dimineaţă pe forumul clubului că "noul număr 12" a fost înregistrat la ligă şi poate fi folosit. Puţin mai tîrziu, antrenorul Alex Dupont a dezvăluit lotul pentru deplasarea cu Lyon. Şi Adrian nu lipsea. "Va fi cartea noastră secretă" e convins tehnicianul lui Ajaccio. "Mutu nu e în vîrf de formă, nu poate evolua 90 de minute, dar va intra în repriza a doua. O luăm pas cu pas".

"Eu sau Ibra"
În prima zi în Corsica, Mutu l-a provocat pe Zlatan Ibrahimovici, prietenul său din perioada Juventus. "Voi înscrie mai multe goluri decît Ibra în Ligue 1", a avertizat atacantul lui Ajaccio. Numai că suedezul a marcat deja de 5 ori la PSG în primele 5 etape.

Îl iau şi pe Popescu
Ştefan Popescu, fundaşul stînga de 19 ani venit de la Cesena, este încă în probe la Ajaccio, dar L'Equipe a scris ieri că roş-albii îl vor păstra şi pe el. La o zi după ce antrenorul Dupont spunea: "E de viitor acest român. Rapid şi puternic". Numai că preşedintele Orsoni a explicat de ce transferul a întîrziat: "La vîrsta lui, nu-l putem înregistra ca profesionist, iar ca amator e străin şi lucrurile se complică. Încercăm să găsim soluţia să rămînă aici".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
whosyourdady
whosyourdady  •  16 Septembrie 2012, 12:51

sa-l ajute Dumnezeu sa faca meciuri bune la Ajaccio!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează