OPINII  »  EDITORIAL

Amenințările lui Marcel Ciolacu

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat vineri, 21 iulie 2023 16:19 / Actualizat vineri, 21 iulie 2023 18:20

Și popularitatea de care se bucură colonelul Florin Talpan printre locatarii de la etajele superioare

Curg imagini spectaculoase de la casele de bilete ale Arenei Naționale. Ce frumos! Îți iei bilet de la Arena Națională și te duci la derby la Arcul de Triumf. C-așa-i în fotbal. Iar „imagini spectaculoase” înseamnă că în epoca metaversului și a Inteligenței Artificiale unii ne întorc la deliciile inventate de comuniști. Cozile. O coadă la vremea ei face cât o zi la SPA, și-au zis slujitorii lui Becali.

Coadă ca pe vremea trompetistului Tudorică

Coada numără peste 1.000 de persoane și emană zeci de motive de stupefacție. Ca dovadă că românul are fibră răbdătoare, nimeni nu se revoltă. De ce se întâmplă așa, adică de ce se vând biletele ca pe timpul trompetistului Tudorică din galeria Rapidului? Simplu. 

După ce lupta la baionetă pentru stadionul Steaua s-a încheiat cu victoria de etapă a MapN și, în replică, un Corp de control al prim-ministrului României, mai-marii fecesebiști au vrut să arate că nu sunt mai prejos decât cadrele militare care au apărat Ghencea cu prețul ridicolului.

Lupta FCSB-ului cu Internetul

Nu este o mare diferență între "Apărați Armata!", completat cu nemuritorul panseu „Au ajuns politicienii să facă legile în țara asta” ale colonelului Talpan și ideea ca dușmanul dinamovist mai hackerist să fie împiedicat să se infiltreze online și să cumpere bilete mai multe decât prevede protocolul. 

De parcă băieții care au pus în scenă farsa cu Doar Dinamo București nu puteau să își trimită niște spartani deghizați în roș-albastru să cumpere bilete peste înțelegerea cu ultrașii agreați de Becali. Că doar nu scrie nici pe fruntea, nici în cartea de identitate a unora că sunt suporteri ai lui Ahmed Bani.

Somnambulii derbyului

Probabil că niciun meci din istoria recentă a campionatului nu a fost înconjurat de o asemenea concentrare de forțe. Exilat în inițiale și subminat de litigii în justiție, derbyul vechi de 70 de ani se regăsește cu încăpățânare în subconștientul microbistului. 

Dragostea e oarbă, iar dragostea pentru o echipă te face să mergi pe coama acoperișului casei, ca somnambulii. 

Altfel, este treaba Corpului de control să lămurească dacă angajații clubului Armatei au avut temei legal să refuze accesul FCSB-ului în Ghencea, pe baza documentelor negocierilor.

Afront pe persoană fizică

De ce tocmai acum, se întreabă unii malițios, ca să îi dea apă la moară „ciobanului”? Nu. Pentru că între niciodată și mai târziu decât ar fi normal e de preferat mai târziu. 

Și pentru că prim-ministrul Marcel Ciolacu deja a luat în nume personal afrontul celor de la CSA Steaua, cu vârf de lance colonelul Talpan. Intervenția de la Izvorani, unde era însoțit de președintele COSR, Mihai Covaliu, este fără echivoc.

"Cred că am fost destul de clar. Să nu ai nicio performanță sportivă, dar să te implici, să strici lucruri din ambiții personale... Vă anunț că nu voi permite nu doar domnului Talpan, ci nimănui cât timp sunt prim-ministru" – Marcel Ciolacu, prim-minstrul României

Amenințările lui Marcel Ciolacu
Florin Talpan

Ce facem cu vecinii, domnule colonel?

Sigur că România are probleme mai mari decât felul în care este transformată în unitate militară o bază sportivă construită din banii noștri, fără ca noi să fi fost întrebați dacă dorim. Ar fi fost culmea, nu-i așa? 

Și, da, probabil că Ciolacu a mirosit că simpatia suporterilor stelisto-fecesebiști poate fi aducătoare de voturi. Constituțional însă nimic nu îl împiedică să se implice în clarificarea modului în care este administrat stadionul Steaua. O construcție impozantă din curtea Armatei, dar un bun al poporului. Ca să ne exprimăm populist. 

Nu-i exclus ca, scrupuloase la datorie cum le știm, forțele NATO din spatele lui George Ogăraru să fie în regulă cu actele. Și în lipsa unei păduri de asigurări, inclusiv pentru terorism (!!) "edificiul" să fi fost ruinat de hoardele de suporteri.

Caz în care domnul Talpan va scăpa nu doar de cartușele cu vopsea colorată ale domnului Ciolacu, ci și de ocările vecinilor de la etajele 4 și 5. Cu ei ce facem, domnule colonel, îi dăm în judecată? Sau îi punem să spele WC-uri la UM Steaua 1947?


Comentarii (73)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  12 August 2023, 20:13
Postat de John.Wick pe 12 August 2023, 19:56

Deocamdată îl preocupă sechestrul pe casa din Botoșani

Nu cunosc subiectul.

John.Wick
John.Wick  •  12 August 2023, 19:56
Postat de lefter_popescu pe 25 Iulie 2023, 00:03

Se poate, dar nu cred ca au curajul sa-l mute sau sa-l sancționeze. Talpan va câștiga în justiție și ii va ( vor ) face plângere penala pt abuz în serviciu. Nu s-au gândit ca juristul aplica legea la sânge. Acum le va fi foarte greu sa " dea în el". Va merge cu ei în cârcă pana la CEDO. E de apreciat tenacitatea și curajul sau.

Deocamdată îl preocupă sechestrul pe casa din Botoșani

Karaganda_forever
Karaganda_forever  •  26 Iulie 2023, 14:09
Postat de ticbic pe 24 Iulie 2023, 14:53

Nenea amaratule, iarta-ma dar nu e vina mea ca nu te-a dotat natura cu o minima inteligenta! Intelegi tu despre ce e vorba... Hai pa!

Sarmane, iar "ai invins" in timp ce lacrimile umilintei de a fi fost prins cu inca un fake-news (al catelea???) iti siroiesc pe obraji? ASA CEVA... :))

Vezi toate comentariile (73)
Comentează