OPINII  »  EDITORIAL

Deștepții de la CSM București și noi, proștii

Articol de - Publicat miercuri, 14 decembrie 2022 12:23 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2022 12:28

Clubul Primăriei Generale a Bucureștiului a pus meciul cu Vipers peste finala Cupei Mondiale la fotbal. Încă un exemplu de bătaie de joc pe spatele banului public

Să nu ne mai plângem, avem târguri de Crăciun mai multe decât numără Franța și Germania împreună! Și meciuri avem, cât cuprinde! Și nu doar de fotbal, dom’le, că am trecut de faza număratului de ofsaiduri. Avem mai ales handbal, stimați cititori și telespectatori! Avem Liga Florilor unde evoluează unele dintre cele mai scumpe orhidee din sportul cu mingea mică. Suntem ca o seră de lux dintr-un orășel de provincie fără canalizare.

Dorim să ne vedem echipa la lucru

Ca orice primărie care se respectă, și aceea a Capitalei are o echipă. Deci și noi, bucureștenii. CSM București, vicecampioană acum, dar crucișătorul handbalului feminin românesc în ultimii 10 ani, nu doar că ne reprezintă. Este, dragi mitici concetățeni, chiar clubul la care suntem acționari. Și pentru că suntem acționari, dorim să ne vedem echipa la lucru. Iar în acest punct intră în acțiune conducătorii clubului. Meciul derby cu norvegiencele de la Vipers Kristiansand a fost programat cum nu se poate mai bine: duminică la ora 17:00.

Hopa, Mitică!

Este o oră la care iubitorul de handbal și-a făcut siesta și ca să mai dea jos câteva calorii ia drumul bătrânei Săli Polivalente. Ori dacă nu-i pasă de calorii, se așază în fața televizorului curios și plin de speranță că Neagu, Pintea și celelalte fete vor tranșa meciul cu liderul grupei. Este totuși o mică problemă: handbalul de la Polivalentă se suprapune cu finala Cupei Mondiale de fotbal. Hopa, Mitică!

Un fleac, se suprapun

Finala Mondialului qatarez, totuși cel mai important eveniment sportiv al anului, începe fix la aceeași oră, 17:00, și va fi la concurență cu handbalul cel puțin 75-80 de minute. O repriză la handbal durează efectiv 30 de minute, cu o pauză de 15. Adăugăm aici timpii de la time-out-uri și întreruperile dictate de arbitri, atunci când cronometrul este oprit. Adunăm. 30 plus 30 plus 15 înseamnă, așadar, 75. Minimum! 

Inflexibili, reprezentanții clubului susțin că data și ora meciului au fost stabilite de acum 3 luni. Și dacă ar fi așa, că niște funcționari habarniști nu au realizat gafa, se putea repara. S-ar fi supărat celebra Katrine Lunde că e pusă să joace cu două ore mai devreme?

Dovadă, meciul CSM-ului este singurul din Liga Campioanelor care se dispută duminică de la ora 17:00. Bietigheim-Odense și Lok. Zagreb-Metz, celelalte două partide din Ligă, se joacă de la ora 15:00. Grosul meciurilor, nu mai puțin de 5, se dispută cu o zi mai devreme, sâmbătă, 17 decembrie. Numai noi, fuduli, trăim cu capul în sac.

Deștepții de la CSM București și noi, proștii
Cu cetățenie slovenă, dar cu mamă bulgăroaică și tată nigerian, Elizabeth Omoregie este una dintre cele mai vechi jucătoare din lotul CSM-ului. Foto: Imago

Rafală de nesimțire

Ce înțelegem de aici? Câteva lucruri. Lipsa de respect față de public ar fi primul. Nepăsarea față de promovarea imaginii și audienței propriului club ar fi următorul. Acest mod de a ascunde și a-ți arunca în anonimat unul dintre evenimentele esențiale ale sezonului este un simptom al salariatului plătit din bani publici, căruia nu îi pasă de banii publici. 

Un club privat nu și-ar fi permis în veci să tragă o asemenea rafală de nesimțire față de public. Clubul Primăriei Generale a Bucureștiului își permite și ne sfidează atunci când, în astfel de momente, ne aducem aminte că am devenit acționari fără voie.

În vizită la muzeul site-ului. Sau al satului?

Și ca să înțelegem mai bine cum sunt posibile astfel de aberații, vă invit să vizităm împreună site-ul oficial al clubului CSM. În particular, secțiunea dedicată echipei feminine. Dăm click să vedem lotul de jucătoare, că nu toți suntem la zi cu mișcările de personal. Iar în handbalul nostru feminin e vânzoleală mare, pleacă și vin vedetele ca păsările călătoare. Intrăm și ne stupefiem. 

Știți cine figurează pe lista de jucătoare? Numai handbaliste una și una. Olandeza Yvette Broch, conaționala ei, portărița Tess Wester, spaniola Carmen Martin, brazilianca Samara da Silva, slovena Barbara Lazovici, croata Jelena Grubisici.

Încă o mică problemă

Ar fi totuși și aici o mică problemă. Niciuna dintre fetele amintite nu mai este, de fapt, în lotul CSM-ului. Niciuna! Broch s-a transferat la Gyor, Tess Wester este gravidă și anunțase dinainte că pleacă, Lazovici a ajuns la Krim, Grubisici s-a retras, Da Silva e la Kastamonu, în Turcia, Carmen Martin la Saverhof, în Suedia. În schimb, franțuzoaicele Laura Glauser, Grace Zaadi și Niakate, toate nou-venite, lipsesc de pe listă. Și ne mirăm că au pus meciul peste finala Cupei Mondiale? Noi proști!


Comentarii (40)
teo4rugby
teo4rugby  •  15 Decembrie 2022, 20:00

Cat de prost informat sa fii sa incriminezi ora disputarii meciului,cand aceasta a fost fixata inca din ziua tragerii la sorti a grupelor.Dar ai nevoie de jurnalisti adevarati sa sesizezi aceasta intamplatoare coincidenta.Sunt abonat CSM la Polivalenta si am programul inca din ziua tragerii la sorti.Ora 17.00.Si apropo, fotbalul oferit a fost mult sub nivelul, nu numai a Campionatului European de handbal,sacrificat in detrimentul WORLD CUP 2022,ci si a meciurilor din EHF CL.Dumneata ca pseudo ziarist,pseudo jurnalist,poti sa ti aduci aminte de handbal odata pe an.Ai facut acest lucru.Eu nu.Apropo si meciuri din Championship Europe rugby se desfasoara la aceeasi ora.Si eu respir la 17.00.Si dumneata.Rusine!

flob
flob  •  15 Decembrie 2022, 16:31
Postat de emil1986 pe 15 Decembrie 2022, 10:11

Probabil, rapidistii, aka PSD-iștii.

Încă un episod din ciclul: inepțiile și frustrările lui emilaș. Emilaș care ține cu o echipa nomandă, una fără casă, fara identitate, fără o organizare de club profesionist. Și mai presus de toate, are probleme cu a aprecia realitatea punând emblema acestui club din 4 litere care nu înseamnă nimic, și 1986, poate că anul nașterii părinților lui. De asemenea, acesta fiind prea tânăr și prea necopt pentru lumea în care trăiește, nu are de unde să știe legăturile clubului nomand cu 4 litere cu politicul. Somn usor emilaș.

19sevilla86
19sevilla86  •  15 Decembrie 2022, 16:31

Nu trebuie sa ne mai miram de nimic, nici de Schengen, care pare ceva normal avand in vedere halul in care sunt batjocuriti Romania si romanii de propriile autoritati centrale si locale! Existenta unor mentalitati si institutii bolsevice in Romania este insuportabila inacceptabila, iresponsabila. Romania unica tara din lumea democratica in care mai exist anomaliile sportive militarizate bolsevice CSA si CS Dinamo, care inghit anual peste 50 mil euro. Sportul profesionist romanesc este invadat de echipe de primarii, care risipesc cu nesimtire banii contribuabililor pentru tot felul de aberatii fara niciun efect pozitiv pentru comunitate. Se irosesc zeci de milioane de euro pentru echipe de hanbal, baschet, volei, fotbal, rugby, etc, sporturi la care Romania se prabuseste tocmai din cauza ca sunt aduse ciurucuri, rebuturi din exterior platite din banii nostri si nu se investeste aproape deloc in sportul juvenil. Cat va mai dura risipa, sfidarea, existenta exclusiv in Romania a aberatiilor CSA, CS Dinamo, CSM si alte aiureli de primarie si consilii judetene???

Vezi toate comentariile (40)
Comentează