OPINII  »  EDITORIAL CRISTIAN GEAMBAȘU

Rușine, domnule Lucescu!

Articol de - Publicat joi, 23 decembrie 2021 20:26 / Actualizat joi, 23 decembrie 2021 20:45

Ați îmbătrânit subit și nu mai știți ce spuneți sau așa ați gândit mereu? Ar trebui să vă fie rușine, domnule Lucescu, dar nu vă e. Dar măcar acum știm că ne disprețuiți, că suntem niște insecte de care nu vă pasă

"Pentru noi, lucrurile astea nu înseamnă absolut nimic!" Cuvintele cad ca un ciocan peste degete exact la începutul emisiunii Fotbal Club, cu un Radu Naum care insista asupra importanței premiului obținut în urma unei anchete, nu a unei întorsături din pix. Rostitorul acestei propoziții cu subiect și predicat definitive – Pentru noi, lucrurile astea nu înseamnă absolut nimic! -, cum sună!, este Mircea Lucescu, marele, divinul, unicul Il Luce, "noi" înseamnă Mircea Lucescu și fiul Răzvan Lucescu, iar "lucrurile acestea" sunt trofeele de cel mai bun antrenor al anului câștigate în ancheta sexagenară a Gazetei Sporturilor. De tată și de fiu, amin!

Rușine, domnule Lucescu!
Mircea Lucescu, pentru a 5-a oară în istorie „Antrenorul anului” în Ancheta GSP

A îmbătrânit și nu mai știe ce vorbește sau este pur și simplu sincer și nu îi mai pasă? Și-a pierdut discernământul sau ne aflăm în fața unei mărturisiri care ilustrează disprețul suveran față de suporteri, colegi de breaslă și ziariști care l-au votat? Cu toții oameni care au crezut în el și l-au admirat. Sau dacă nu l-au admirat l-au respectat? Este bătrânețe sau sinceritatea celui care nu dă doi bani pe părerea și sentimentele pasionaților de fotbal?

Cred că și una, și alta. I se rupe lui M. Lucescu de părerea oamenilor, de afecțiunea și de atașamentul acestora de toți cei care încă își mai făceau iluzii că el ar fi omul potrivit să preia postul de selecționer. Uitați-l! Nu este, nu mai este demult. La fel ca Gică Hagi, Dan Petrescu sau Răzvan Lucescu. Toți mimează atașamentul față de culorile naționalei, se ascund în spatele unor pretexte și se hrănesc cu resentimente. De fapt, îi guvernează banii, banii, banii. Nimic altceva. De-asta ne disprețuiesc și ne tratează ca pe semeni de rang inferior.

Chiar și Gazeta, atunci când era Răzvan [selecționer], punea pe frontispiciu că «Mai sunt câteva zile până scăpăm de el». Și Răzvan are aceeași filosofie ca mine, nu mai antrenează niciodată naționala, după ceea ce s-a întâmplat cu el atunci. S-a scris atunci ceva în GSP, că «Noi nu mai vrem să fim suporterii acestei naționale». Era cineva care plătea pentru așa ceva. Păi, de unde venea? Că nu avea de unde. Nu, era cineva care plătea, din afara granițelor
- Mircea Lucescu, la Fotbal Club, pe Digi Sport

Ce rușine, domnule Mircea Lucescu! Dar, de fapt, poate că ar trebui să vă mulțumim, pentru că ați dat jos cortina groasă a minciunii care vă ascunde de 50 de ani. Ce decepție și ce revelație totuși! Mulțumim, în prag de Crăciun ni l-ați adus iar pe Moș Gerilă în case, domnule antrenor!

Și oricum nu e nicio problemă acest articol, că nu vă pasă și nu vă interesează. Nu vă va atinge nici cât o adiere de regret. Poate doar cât un bâzâit de țânțar.


Comentarii (260)
grassu_46
grassu_46  •  28 Ianuarie 2024, 21:14

geambasule daca taceai bine faceai,tu si *** aia de prin studio la digi vorbiti numai prosti,ce crezi ca iti creste valoarea ca jurnalist s au ca om,la LUCESTI lumea le stie valoarea in afara Romaniei nu au nevoie de laudele voastre

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

887888274661367
Pompiliu Bota  •  26 Ianuarie 2022, 17:45
Postat de vaidemamavoastra pe 26 Decembrie 2021, 12:31

Geambashule *** ca sa ne scuteshti de articole din astea penibile. Exact asa meritati sa se comporte lumea cu voi, sa va spuna in fatza ca nu ii intereseaza premiile voastre de doi lei, poate asa reushitzi sa va deschidetzi mintea si sa realizatzi ce *** scrieti prin mizeria asta de ziar. Tu nu ai un shef care vede ce aberatzii scrii? Da-ti demisia din jurnalism ***

Care jurnalism ? Specialistii de la GSP Stra Luce Ntori de Nord nu au licenta in jurnalism !

1206754226007193
Glumetu Dan  •  27 Decembrie 2021, 20:54

Geambasu, draga, dar e adevarat, voi toti la un loc, comentatori de prodance si mani, nu valorati cit sireturile lui Lucescu!

Vezi toate comentariile (260)
Comentează
Close