OPINII  »  EDITORIAL

Să sunăm un medic, e posibil să ne învețe de bine!

Articol de - Publicat duminica, 03 octombrie 2021 17:36 / Actualizat duminica, 03 octombrie 2021 18:50

Am citit apelul lui Jurgen Klopp pentru vaccinare, apoi l-am comparat cu protestul galeriei lui FCU Craiova. Oare au dreptate luptătorii pentru democrație care îi vopsesc gardul lui Cîrțu cu măscări?

Citisem pledoaria calmă pentru vaccinare a lui Jurgen Klopp. Mi s-a părut foarte potrivită paralela dintre nevaccinații care țipă că li se restrâng libertățile cu condusul mașinii atunci când ești beat/băut. Șoferul în cauză fiind convins că nu are o problemă să pună mâna pe volan, doar legea oprindu-l să facă rău celorlați. 

Din punctul lui de vedere, conducătorul auto „parfumat" se simte discriminat, fiindcă legea îi limitează dreptul de a conduce deși el se simte mai mult ca oricând în stare să piloteze.

Să sunăm un medic, e posibil să ne învețe de bine!
Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool

Luptători în abatajul democrației

Așa și cu nevaccinații, peste 70% în România. În afara unui refuz categoric, mulți îți oferă nenumărate de pretexte să nu se lase înțepați cu serul acela pe care l-ar fi pus la punct Oculta Mondială. Acum însă s-a trecut la alt nivel, la cel ideologic. 

Așa că, dincolo de teoriile conspiraționisto-milenariste, pe care mi se pare că nici ei nu prea le mai cred, discriminarea a devenit acum tema lor favorită.

De curând luptători în abatajul democrației, al drepturilor fundamentale ale omului, în special al libertăților de expresie și de manifestare publică, de la cântăreți rock la săpători în roca munților noștri purtători de comori, dânșii se simt excluși. Paria într-o societate represivă, care vrea să le inoculeze vaccinul acela subjugator și anticristic.

Mai avem voie să dăm sfaturi?

Spune ceva de mult bun simț Klopp în sprijinul pledoariei sale. Ceva despre oamenii în care putem avea încredere atunci când ne sunt depășite competențele. Iar în materie de vacinuri, tratamente și terapii, pare că dintr-o dată avem o planetă de medici pluridisciplinari, posesori peste toate și ai unei conștiințe civice de excepție.

„În club (n. red., la Liverpool), suntem 99% vaccinați. Nu a fost nevoie să conving jucătorii. A fost o decizie firească, n-am vorbit cu vreunul să-i explic de ce ar trebui să facă asta. Ceea ce pot face, ca în oricare altă situație, este să dau un sfat, dar n-a fost necesar. În general, se pare că nu avem voie să dăm sfaturi oamenilor. De unde am aflat eu că e normal să te vaccinezi? Am sunat doctori, pe care îi cunosc de ani de zile. Am întrebat ce cred ei că ar trebui să fac. Așa procedezi când nu știi. Suni un specialist, care îți spune". 

Terapia alternativă

Colegul Dan Udrea salută în articolul „Protestele care ne fac foarte mult bine" boicotul galeriilor lui FCU Craiova și Steaua, susținând că reprezintă un soi de terapie prin care ne păstrăm judecata sănătoasă. Articolul are la bază chiar tema discriminării, care ar acționa în decizia autorităților de a permite doar persoanelor vaccinate accesul pe stadion. 

Argumentația se sprijină pe declarația lui Csaba Asztaloș, care a precizat că o asemenea Ordonanță de Urgență care ar limita drepturi și libertăți fundamentale nu poate avea temei legal atât timp cât nu este sprijinită pe o hotărâre a Parlamentului.

Se prea poate. Ca de atâtea și atâtea alte ori, conducătorii noștri reușesc ca și atunci când iau măsuri necesare/oportune să le facă să pară ca niște atentate la interesul cetățeanului. Dar asta că „în spatele unor astfel de demersuri se află și persoane politice, care caută capital de imagine", chiar că nu se susține. Păi, dragă Dan, cine adună capital politic din măsuri nepopulare?

De la Illuminati la Întunecatti

E dreptul lui Dan să aibă altă părere decât a mea. Când vom gândi la fel, atunci vom avea o problemă, nu acum. De aceea, cred că este privilegiul meu să am o convingere, iar el să nu mă suspecteze de prostie sau că mă las manipulat. Ori că, mai rău, sunt eu însumi un agent manipulator, cu simbrie de la Illuminati. Sau Întunecatti. 

Singurul lucru pe care îndrăznesc să îl rog pe colegul meu este conținut în apelul lui Klopp. Să sune un specialist înainte să îl invoce pe atât de frecventatul scriitor și filozof Yuval Harari. Să aibă încredere într-un specialist mai mult decât în literatura de ficțiune.

Campioni mondiali în devenire

Filozofic vorbind, da, o pandemie poate încuraja și reflexe totalitare. Interesant totuși, nu am auzit ca Yuval Harari, cetățean israelian, să fi făcut disidență sau să fi pus în practică o mișcare contra presupuselor acțiuni totalitare ale propriului stat, campion mondial la vacinare anti Covid 19. 

Noi, românii, luptăm să devenim campioni mondiali la nevaccinare. Cu șanse reale. Sigur, nu-i exclus ca dintre toți europenii noi să fim cei mai deștepți, mai liberi și mai cu conștiință. Că moare lumea pe capete, ce mai contează?


Comentarii (28)
lagardere_72
lagardere_72  •  04 Octombrie 2021, 19:19
Postat de same pe 04 Octombrie 2021, 15:22

se moare de ambele cauze omule. Nu mai trage spuza... ca daca se moare de covid, rezulta de aici ca trebuie vaccinul obligatoriu. Se moare si din vaccin, sau si oameni vaccinati cu doza dubla, imbolnaviti apoi cu covid, dusi la ati apoi decedati, mai deschideti si voi ochii in lume, e adevarat la noi chiar se obstructioneaza astfel de stiri, dar uitati-va la celelalte tari, cu o rata de vaccinare mai mare ca la noi, dar cu cazuri si mai multe de vaccinati la ati si apoi morti. Israelul e cel mai de deplans caz. Apoi Australia, cu o rata de vaccinare in doza dubla de 40 si ceva la suta, 9 din 10 spitalizati de la ati sunt cei vaccinati. Dai un search, cifrele nu sunt tinute la secret, dureaza 1 min.

Thamiel nu ai cu cine. Ei nu au exercițiul democrației. Dreptul la opinie separată dispare mai ales cu ajutorul celor care ar trebui să îl păzească: ziariștii

belane
belane  •  04 Octombrie 2021, 18:44

Ma mira ca o astfel de elucubratie a lui Klopp a putut fi luata in serios de un jurnalist cu experienta fara sa cerne un pic, in liniste, in mintea lui paralela aceasta aberanta insa m-am uitat mai atent la poza si numele autorului si m-am lamurit de mirarea mea initiala. In primul rand paralela n-are consistenta logica in a pune semnul egal intre o stare de ebrietate si a fi nevaccinat. Ce inseamna sa fii nevaccinat ? nimic, inseamna SA NU intreprinzi un lucru...., reprezinta o NON-ACTIUNE. Ce inseamna sa fii beat ? inseamna sa ACTIONEZI, sa alegi sa bei peste masura sau cu alte cuvinte vorba poetului a fi beat presupune A DEVENI, a fi nevaccinat presupune A FII (nu cred ca s-a nascut nimeni pe lumea asta direct vaccinat) deci conditii total diferite. Acum in privinta argumentului moral a acestei nefericite comparatii - se insinueaza ca a fi nevaccinat si a te expune in spatiul public reprezinti un pericol la fel de mare ca si omul beat la volan ! D-le Geambasu facem un experiment : punem pe cineva beat sa dea cu masina peste d-voastra (iar viteza de deplasare sa fie o medie a tuturor vitezelor cu care s-au intamplat aceste accidente in ultimul an, am lasat de la mine) si luam pe altcineva nevaccinat si-l expunem virusului COVID-19 ultima mutatie. Cine are sanse mai mari sa scape nevatamat, trainic din acest experiment ?! Sau mai bine zis daca ai avea de ales si sa alegi doar dintre ele pe care ai alege-o ?

thamiel
thamiel  •  04 Octombrie 2021, 18:41

(...)sa sa accept asa ceva fara sa opun rezistenta. Si daca m-as vaccina, as urma exemplul celor care au decis sa se vaccineze, dar care nu accepta ca decizia lor personala sa fie folosita ca arma politica.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează