OPINII  »  EDITORIAL IOANA MIHALCEA

Grealish și alcoolul

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 23:34 / Actualizat miercuri, 13 martie 2024 23:23

Sărbătorirea Ligii Campionilor câștigată de Manchester City a avut momente simpatice, dar și altele care poate ar trebui tratate mai serios.

Dincolo de tot amuzamentul creat de comportamentul lui Jack Grealish, problema alcoolului e una care nu trebuie să devină o glumă.

Grealish a petrecut aproape 2 zile în echipamentul de joc, fără să se schimbe, cu lichide de diverse grade în sânge, pompate constant de el însuși sau de colegi amabili, cântând melodii cu sau fără sens, prăbușit prin avioane și restaurante. La plecarea din Ibiza, personalul aeroportului i-a oferit un scaun cu rotile când s-a văzut că abia se poate deplasa.

Felul în care relatăm astfel de probleme și în care le privim poate schimba stigmatul acestei dependențe și îi poate ajuta și pe alții. Nu putem revoluționa totul dintr-o zi, dar putem admite măcar că nu e în regulă să facem glume cu „Va fi un nou film The Hangover, dar cu Foden și Walker încercând să-l găsească pe Grealish în timp util pentru convocarea de la națională”. Grealish bea până nu mai știe de el, întreaga planetă privește și se amuză. Nu e chiar un scenariu ideal.

Grealish și alcoolul

Nu e prima dată și nu e vreun caz izolat în ceea ce-l privește. Stan Collymore, fostul fotbalist al lui Liverpool, a vorbit anul trecut despre dependența lui Grealish și a tras un semnal de alarmă: „Ar putea deveni următorul Gazza (n.r. Paul Gascoigne)”. El a cerut cluburilor de fotbal chiar să ia în calcul interzicerea consumului de alcool, așa cum protejează jucătorii când nu le dau voie să meargă pe motocicletă sau să schieze.

Ce mesaj le transmite clubul momentului copiilor care-l urmăresc pe Jack? E bine să te faci praf până nu mai știi de tine? N-are nimic dacă bei 3 zile, ai câștigat Liga? Trebuie să ne schimbăm mentalitatea, unghiul din care privim aceste întâmplări și măsurile pe care le luăm.

Așa cum și Ivan Toney trebuie suspendat pentru pariuri, dar și ajutat. Cele două nu se autoexclud. Pentru că e clar că e vorba de mai mult decât un mod rapid și simplu de a face bani. E o dependență serioasă, care îl poate duce într-o situație fără ieșire.

În presa internațională am găsit multe titluri despre cum a petrecut Grealish și ce meme-uri a generat aventura lui, dar, momentan, un singur articol despre seriozitatea situației. Mai avem multe de învățat.


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează