OPINII  »  EDITORIAL

Campioni mondiali la pupat în fund

Editorial Narcis Drejan
Editorial Narcis Drejan

Articol de - Publicat marti, 01 august 2023 12:33 / Actualizat marti, 01 august 2023 12:33

Eșecurile lui David Popovici de la Mondialele de Natație de la Fukuoka s-au transformat în opinii grețoase în social media din partea unora care n-au nicio treabă cu sportul

România confirmă încă o dată că este campioană mondială la pupat în fund, indiferent de domeniu, doar că în ultimii ani am doborât toate recordurile istorice.

Eșecul lui Popovici a fost un fals laudatio al influencerilor, le-aș zice pe românește, oameni care n-au muncit o zi în viața lor, dar care fac orice pentru like-uri. Pleacă pe fentă foarte ușor, zbââââr pe-o rămurică, iar de acolo ciripesc fix ce vor să audă cititorii fără repere în viață. 

Și curg like-urile, distribuie lumea niște cuvinte false și degeaba, în condițiile în care apare câte un român care iese în evidență, în cazul de față David Popovici. Cu o greață de nedescris, atunci când te eliberezi, ieși instant din social media, pentru că lumea îl lăuda pe Popovici pentru un loc 4 și apoi a devenit și mai grețoasă la un loc 6. 

Probabil că se bătea recordul olimpic de pupat în dos, în cazul în care David rata finala la suta de metri sau ieșea ultimul. Astăzi, din păcate, trăim într-o lume atât de falsă, încât un discurs poate salva o evoluție catastrofală, dacă tot vorbim despre sport.

Jos labele de pe Popovici

David a muncit de când s-a apucat de înot, are și un avantaj uriaș față de alții, este inteligent, carismatic, citește literatură motivațională, că nu oricine citează din Nightingale, unul dintre primii speakeri motivaționali pe radio, cartea lui preferată este Singur pe lume, doar că nu-i ușor să gestionezi celebritatea și valul ăsta fals de simpatie. 

Asta face social media, deformează realitatea despre tot ce se întâmplă în jurul unui campion, în cazul de față. David Popovici, în ciclul său olimpic, a avut un 2022 fantastic, iar anul acesta a pierdut o secundă, care în probele sale înseamnă enorm. 

Aproape nimeni nu a vorbit despre asta. De ce? Pentru că așa-i românul, nu se pricepe la nimic, doar pupă funduri și atât. De la recordul mondial, 46 de secunde și 86 de sutimi, David a fost departe la Mondiale, 47,66 secunde a fost cel mai bun, în semifinale. 

Campioni mondiali la pupat în fund
David Popovici/ foto: Raed Krishan (GSP)

Într-un ciclu olimpic, pentru un sportiv de talia sa, să știți că nu e o dramă, dar ceva n-a funcționat. Dar nu-i nimic, vin lingăii de serviciu și-i dau lui Popovici limbi peste tot. Că vaaaaaai, ce discurs, că vreau ca ai mei copii să-l cunoască, păi, să se uite la TV, că acum n-oți vrea să faceți coadă la antrenamentele marelui campion. 

Iarăși lipsă de educație, lăsați-l, bă, în pace să își continue viața sportivă, nu-l mai sufocați cu texte de 2 lei și 48 de bani, rușinilor! Noroc că David nu e precum fotbaliștii, care se lasă instant pe tânjală, după un meci bun, își agață titlurile de ziare pe pereți și trăiesc din asta. 

Cum să trăiești fără medalii pe pereți

Apropo de asta, Alexis Castorri este un psiholog excepțional, a lucrat și cu Simona Halep, și le spune sportivilor, în special copiilor, să nu-și facă niciodată un templu de medalii și de diplome în casa în care locuiesc, să le țină în sertare, pentru că focusul lor este pe ceea ce au de făcut la următoarea competiție, nu pe ceea ce au realizat ieri și astăzi. 

Și noi sperăm că Popovici nu dă 2 lei pe limbile venite în social media. Dar n-ați văzut? La noi s-au lăsat jurnaliștii de pe politic când n-a mai fost nimic de lins de pe oase și s-au trezit mari ziariști de sport, dar opiniile lor sunt mai slabe decât compunerile de clasa a III-a. 

David a fost departe de performanțele sale la Fukuoka, oamenii falși care l-au încurajat după discursul de pe Otopeni sunt ăia care n-au trecut pe la ora de educație fizică, cei care i-au susținut pe politicienii noștri să arunce sportul românesc la gunoi, iar azi trăim din performanțe rarisime și nu știm cum să lăudăm eșecul.


Comentarii (17)
bozo76
bozo76  •  02 August 2023, 06:13

Bun articolul. Zemos si scris la concret despre fenomene sociale indoielnice. Citat dl cornel dinu. Sa.i dea dzeu sanatate. O fraza lunga mi.a placut dar partea de final cu compunerea nu.mi place. Trebuia ceva mai bici. "La noi s-au lăsat jurnaliștii de pe politic când n-a mai fost nimic de lins de pe oase și s-au trezit mari ziariști de sport, dar opiniile lor sunt mai slabe decât compunerile de clasa a III-a. " PS: in ce tzara traim... Aia de la Urziceni e revoltatoare. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mzm1
mzm1  •  01 August 2023, 21:15

„România confirmă încă odată că este campioană mondială la pupatul în fund”. Citesc, recitesc și nu-mi vine să cred că un ziarist poate să scrie asemenea bazaconie și asemenea blasfemie față de patria sa!! Cum poți, domnule, să terfelești cu atâta ușurință numele tării în care te-ai născut?? Cum poți să amesteci numele țării în mocirla unor comentarii mai mult sau mai puțin stupide, ale unor ziariști pe care d-ta nu-i agreezi? Dacă îți e atât de ușor să urăști patria-mumă, pentru care moșii și strămoșii noștri au făcut sacrificiul suprem, pe câmpurile de bătaie, pentru neatârnarea ei, înseamnă că nu-ți ibești cu adevărat nici părinții, nici strămoșii, nici vecinii, nici conaționalii! Singurul la care ții, și despre care crezi că merită toată gratitudinea celorlalți, ești dumneata însuți! Halal, nene, te compătimesc!

VanBasten
VanBasten  •  01 August 2023, 16:24
Postat de SorinLS pe 01 August 2023, 15:38

Zau? ????????????????????

Zauuuuu?!?! Dooooh, poti pierde o pozitie sau mai multe in 20 de sutimi. La inot, la atletism samd

Vezi toate comentariile (17)
Comentează